سفرنامه آبشار مارگون ۲

تاریخ:  ۱۳۷۲/۰۶/۱۹

روز فوق طبق روال معمول در ساعت ۰۶:۰۰  همگی در جلوی اداره ارشاد اسلامی جمع شدند و پس از آمدن مینی بوس و سوار شدن، همگی به سمت جاده اردکان براه افتادیم. پس از حدود ۴۵ دقیقه و سوار کردن ساسان در ساعت ۰۶:۴۵ از جلوی خانه ساسان حرکت کردیم. بعد از گذشتن از روستای شول مشغول پذیرایی شدیم و برای صبحانه افراد، به کمک ساسان مقداری کیک و سنکوئیک تدارک دیدیم که به صورت خیلی مناسب و جالب به افراد تحویل داده شد. پس از این اقدام که همگی برایشان جالب بود و در ساعت ۰۸:۱۵  به سپیدان رسیدیم. پس از حرکت به سمت  جاده کمهر در منطقه همیشگی استراحت  کرده و بلافاصله به سمت کمهر حرکت کردیم.

بعلت خرابی جاده مجبور بودیم آهسته حرکت کنیم؛ در ساعت ۱۰:۰۰ به کمهر رسیدیم و بدون  توقف مسیر خود را به سمت جاده کاکان و دو راهی آبشار ادامه دادیم. پس از گذشتن از دو راهی آبشار در ساعت ۱۰:۱۵ چند کیلومتری جاده را طی کرده بودیم که ناگهان یکی از لاستیک های مینی بوس براثر برخورد با سنگ ترکید و تاخیری به اجبار داشتیم. به هر حال در ساعت ۱۱:۴۵ روستای مارگون را پشت سر گذاشته و در ساعت ۱۲:۱۵ در جلوی  آبشار بودیم. بعلت نداشتن آشنایی افراد شرکت کننده به منطقه همگی در یک صف به سمت آبشار رفتیم و پس از بازدید همگی از آبشار در مکان مناسبی در زیر آبشار نشسته و مشغول استراحت و دیدار از این آبشار زیبا شدند.

بعد از اینکه همگی مستقر شدیم افراد جوانتر را جمع کرده  و به سمت داخل تنگ رفته و پس از بازدید از نقاط مختلف در پایان تعداد زیادی عکس از مناطق مختلف گرفتیم. پس از بازگشت، همسفرها مشغول خشک کردن لباس ها و خوردن نهار شدند؛ نکته بسیار جالبی که در این برنامه به چشم می خورد این بود که با وجود حضورافراد جدید در برنامه ولی، همگی به نحو خیلی خوب با هم همکاری داشتند و دیگر اینکه آبشار نیز نسبت به دفعات قبل از جمعیت کمتری برخوردار بود؛ به هر حال در ساعت ۱۵:۳۹همگی عزم  بازگشت کردیم و در ساعت ۱۶:۰۰ سوار مینی بوس شده و به سمت شیراز حرکت کردیم.

در ساعت  ۱۷:۳۰ پس از طی مسافت خاکی و گذشتن از کمهر و سپس در ساعت ۱۹:۰۰ توقفی کوتاه در سپیدان با صرف بستنی   به سمت شیراز حرکت کرده  و در ساعت ۲۱:۳۰ در جلوی اداره جهانگردی از کلیه همراهان خداحافظی کردیم.

مرتبط:

گلچینی از زیبایی‌های آفرینش در شهرستان مارگون

تشدید نظارت بر اماکن اقامتی و گردشگری قم

معاون گردشگری قم از تشدید طرح نظارت بر اماکن اقامتی و گردشگری استان در ایام نیمه شعبان و نوروز ۱۴۰۱ خبر داد.

مهدی نصر اصفهانی معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قم در جلسه کمیته اجرایی ستاد تسهیلات زائران ویژه  نیمه شعبان و نوروز ۱۴۰۱ افزود: شهر قم با داشتن ۳۶ هتل، ۲۶ هتل آپارتمان، ۷۴ مهمانپذیر و ۱۰۸ خانه مسافر و در مجموعه با ۲۴۴ واحد اقامتی تحت نظارت اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی  استان آماده میزبانی از زائران جشن نیمه شعبان و مسافران نوروزی است.

وی با بیان این که یکی از مهم‌ترین ارکان سفر و گردشگری، موضوع اقامت و بحث اسکان مسافران است، ادامه داد: از آنجا که مراکز اقامتی رسمی، جوابگوی نیاز مسافران قم در جشن نیمه شعبان نیست، برای ارائه خدمات مطلوب  از ظرفیت ادارات، آموزش و پرورش، اوقاف و امورخیریه، ورزش و جوانان، امور مساجد، مسجد مقدس جمکران و حرم مطهر حضرت معصومه (س) استفاده خواهیم کرد.

وی عنوان کرد: ریاست کمیته اسکان مسافران، به‌منظور بهسازی، آماده‌سازی و سامان‌دهی مراکز اسکان مسافران و گردشگران با اداره آموزش و پرورش است و اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی علاوه بر دبیری کمیته اسکان، دبیری ستاد تسهیلات زائران را نیز بر عهده دارد که این امر می‌تواند اقدامی مثبت برای حمایت از تاسیسات اقامتی رسمی تحت نظارت این اداره باشد.

نصر اصفهانی با بیان این که پس از دو سال محدودیت کرونایی در نیمه شعبان امسال شاهد حجم زیاد سفرها به  استان قم خواهیم بود، تصریح کرد: نظارت ها همراه با رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی در تمامی امکان اقامتی و گردشگری بیش از پیش از سوی معاونت گردشگری قم تشدید و پیگیری می‌شود.

وی بیان کرد: از وظایف معاونت گردشگری، آماده‌سازی و نظارت بر مراکز اقامتی به لحاظ کیفی و کمی، هماهنگی و هم افزایی با ادارات مختلف که در زمینه اسکان یا رفاه مسافران و گردشگران دارای ظرفیت هستند، کنترل نرخ‌گذاری واحدهای اقامتی و اطلاع‌رسانی نرخ مصوب با همکاری بخش خصوصی است.

منبع: ایسنا

جلسه اضطراری سازمان جهانی جهانگردی درباره تعلیق روسیه

سازمان جهانی جهانگردی UNWTO برای رسیدگی به تعلیق عضویت روسیه، مجمع عمومی اضطراری برگزار می‌کند.

به دنبال بحران اوکراین، شورای اجرایی UNWTO تصمیم گرفته است برای رسیدگی به تعلیق عضویت فدراسیون روسیه، مجمع عمومی فوق‌العاده برگزار کند. اولین مجمع عمومی فوق‌العاده سازمان جهانی گردشگری وابسته به سازمان ملل متحد در روزهای آینده تشکیل خواهد شد. این نخستین بار در تاریخ این سازمان جهانی است که شورای اجرایی برای رسیدگی به درخواست تعلیق یکی از کشورهای عضو، تشکیل جلسه داده است.

شورای اجرایی به درخواست چند عضو سازمان جهانی جهانگردی در شهر مادرید اسپانیا و در بحبوحه نگرانی‌های جهانی درباره جنگ در اوکراین و در محکومیت اقدامات یک‌جانبه فدراسیون روسیه، تشکیل جلسه داد.

زوراب پولولیکاشویلی، دبیرکل این سازمان جهانی در این شورا گفت: جنگ هرگز راه حل نیست، نه الان و نه هیچ‌وقت دیگر، اما واضح است که همه به این آرمان متعهد نیستند. به همین دلیل، من و دیگر اعضای UNWTO باید بلند و واضح بگوییم که اگر عضو این سازمان هستید، پس به قوانین ما متعهد باشید. شما باید ارزش‌های ما را بپذیرید. بنابراین، وقتی اعضا برخلاف اهداف ما عمل می‌کنند، باید عواقبی داشته باشد.

او همچنین یادآور شد: تجاوز به اوکراین با منشور سازمان ملل متحد مغایرت دارد و در تقابل با هدف بنیادی سازمان جهانی گردشگری است که در ماده ۳ اساسنامه آن درباره «ترویج و توسعه گردشگری با هدف کمک به توسعه اقتصادی، تفاهم بین‌المللی و صلح» تصریح شده است. سعادت و احترام همگانی و رعایت حقوق بشر به عنوان اصول اساسی سازمان جهانی جهانگردی است.

شورای اجرایی سازمان جهانی جهانگردی نیز تاکید کرد که به طور کامل پشت قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد و رأی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد است و حاکمیت، استقلال سیاسی و تمامیت ارضی اوکراین در داخل مرزهای شناخته‌شده بین‌المللی آن باید حفظ شود و درخواست سازمان ملل برای حل مسالمت‌آمیز مناقشه باید دنبال شود.

هفته گذشته، مجمع عمومی سازمان ملل متحد با اکثریت قاطع به قطعنامه‌ای رأی داد که از روسیه خواسته بود «فوری، کامل و بدون قید و شرط تمام نیروهای نظامی خود را از خاک اوکراین و مرزهای به رسمیت شناخته‌شده بین‌المللی این کشور خارج کند. مجمع عمومی سازمان ملل بار دیگر بر اهمیت منشور سازمان ملل متحد در ترویج قانون در میان کشورها تاکید کرد.

سازمان جهانی جهانگردی همچنین اعلام کرد که بر اساس اساسنامه خود، مجمع عمومی این سازمان در صورتی که تشخیص دهد یکی از اعضا در سیاست، مغایر با اهداف اساسی این سازمان، پافشاری می‌کند، به تنهایی مسؤولیت تصمیم‌گیری درباره تعلیق عضویت هر یک از کشورهای عضو را دارد.

منبع: ایسنا

بازگشایی مرزهای مالزی به روی گردشگران

مقام‌های مالزی مرزهای این کشور را پس از گذشت دو سال بسته بودن به دلیل شیوع ویروس کرونا به روی گردشگران باز می‌کنند.

به نقل از خبرگزاری فرانسه، مقام‌های مالزی روز سه‌شنبه اعلام کردند از یکم آوریل مرزهای این کشور را به روی تمام گردشگران واکسینه‌شده باز خواهند کرد. به این ترتیب مالزی به جمع کشورهایی اضافه می‌شود که روند کاهش محدودیت‌های مرتبط با شیوع ویروس کرونا را آغاز کرده‌اند.

این کشور که در جنوب شرقی آسیا واقع شده و به صنعت گردشگری متکی است، به دلیل سواحل سفید و جنگل‌های بارانی شهرت دارد. مرزهای مالزی در مارس ۲۰۲۰  بسته شدند اما مسافران اکنون برای ورود به این کشور فقط به ارائه نتیجه منفی آزمایش ویروس کرونا احتیاج دارند.

نخست وزیر مالزی اعلام کرد، مقام‌های این کشور معتقدند تصمیم بازگشایی مرزها، به اقتصاد کشور رونق می‌بخشد و گردشگری مالزی را از نو احیا خواهد کرد.

تصمیم بازگشایی مرزهای مالزی درحالی اتخاذ شده است که این کشور در هفته‌های اخیر روزانه بیش از ۲۵هزار ابتلا به ویروس کرونا را که اغلب آن‌ها خفیف هستند گزارش کرده است.

کشورهای نزدیک و همسایه مالزی از جمله سنگاپور، تایلند و فیلیپین نیز در تصمیمات مشابهی مقررات ورود به کشور را با هدف جذب گردشگران تسهیل کرده‌اند.

بر اساس تصمیم جدید مالزی، مسافران واکسینه‌شده ملزم به سپری کردن دوران قرنطینه نیستند و فقط باید نتیجه منفی آزمایش کرونا را ارائه دهند، این درحالی است که پیش از این فقط مسافرانی که از سنگاپور سفر می‌کردند از سپری کردن دوران قرنطینه معاف بودند.

مالزی تاکنون بیش از ۳.۶ میلیون مورد ابتلا به کرونا و بیش از ۳۳هزار مورد مرگ بر اثر ابتلا به این ویروس را گزارش کرده است.

حدود ۸۰ درصد از جمعیت ۳۲ میلیونی مالزی به طور کامل واکسینه شده‌اند.

منبع: ایسنا

بررسی الزام دستگاه‌های اجرایی به واگذاری تأسیسات گردشگری

دفتر مطالعات آموزش و فرهنگ مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی طی گزارشی به بررسی الزام دستگاه های اجرایی به واگذاری تأسیسات گردشگری، موضوع ماده (۲۳) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۱۳۸۶ پرداخت.

به نقل از مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، در چکیده این گزارش آمده که گردشگری به عنوان فعالیتی معنا محور و برآمده از تعاملات فرهنگی، از مصدومان جدی همه گیری کروناست. آمارهای این حوزه نیز بدون ملاحظه شرایط ایجاد شده، قابل تحلیل و تفسیر نیست اما با تأکید بر دوران قبل از این همه گیری، شرایط گردشگری داخل کشور وضعیت مطلوبی را نشان نمی دهد. به طوری که در بازه ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۸ با افزایش کمّی تعداد خانوارهای سفر رفته (از نزدیک ۱۰ میلیون به حدود ۱۷ میلیون خانوار) تعداد خانوارهای سفر نرفته (حدود ۸ میلیون خانوار) ثابت مانده است. این شرایط نشان دهنده توزیع نامتوازن سفر در بین خانوارهای ایرانی است.

در این گزارش تصریح شده که همچنین سهم سفر با هدف زیارت، گردش و تفریح در حال کاهش است و دیدار دوستان و آشنایان با سهم ۴۴ درصدی در حال افزایش است. جای توجه دارد که ۷۴ درصد اقامت گردشگران داخلی در خانه آشنایان و بستگان رخ می دهد و نشان از تلاش خانوارها برای کاهش هزینه های سفر دارد. در چنین شرایطی که هزینه های سفر، سبک سفرهای داخلی خانوارها را متأثر کرده است، انجام اقداماتی که دسترسی عادلانه به زیرساخت ها و تأسیسات گردشگری را فراهم سازد حیاتی است. چرا که گردشگری یکی از سازوکارهای نشاط آفرین و ارزش زا است که به تولید و بازتوزیع سرمایه اجتماعی و اقتصادی جامعه کمک می کند.

در این گزارش ذکر شده که بسیاری از دستگاه های اجرایی کشور در دوره های مختلف زمانی و در شهرهای دارای ظرفیت، اقدام به تأسیس مراکز تفریحی-گردشگری اختصاصی کرده اند. مراکزی که درب آنها فقط به روی کارکنان این دستگاه ها باز است و جنبه عمومی ندارد و به دلیل ملاحظات خاص دستگاه ها به عناوین مختلفی مثل مراکز تفریحی، مراکز آموزشی و … نام گذاری شده است اما فعالیت متعارف آن مربوط به گردشگری است. به گفته استاندار مازندران ۳۳۷ کیلومتر از ساحل دریای خزر در این استان است که ۷۰ تا ۸۰ کیلومتر از این سواحل در قالب همین مجتمع ها در اختیار وزارتخانه ها، سازمان های دولتی، قوه قضائیه و چند سازمان مرتبط، ناجا، دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه های دولتی است. به نقل از مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران، معادل ۴۷ مجتمع تفریحی متعلق به دستگاه های دولتی یا حاکمیتی در نوار ساحلی مازندران وجود دارد که تعداد کل تخت های این مجتمع ها معادل ۱۱ هزار و ۸۰۶ مورد است.

در ادامه این گزارش آمده که این عدد چیزی نزدیک به ۲۰ درصد کل تخت های اقامتی و گردشگری مازندران به حساب می آید که بیشترین تعداد تخت ها به ترتیب در اختیار وزارت نفت با هزار و ۵۳۰ تخت، بانک کشاورزی با ۵۴۰ تخت و بانک مسکن با ۳۸۰ تخت است. جای تأکید دارد که این اعداد تنها مربوط به مراکزی است که در نوار ساحلی یکی از استان های کشور مستقر هستند و سایر تأسیسات بالقوه داخل بافت شهر و روستا، محدوده سدها و …. سایر استان ها وجود دارد که سهم بالاتری از تأسیسات گردشگری کشور را شامل می شود. در راستای استفاده از این ظرفیت ها برای حل مسئله اصلی گردشگری داخلی که عدم دسترسی عادلانه به تأسیسات گردشگری است، باید اقدامات اساسی صورت گیرد. این گزارش به بررسی ماده (۲۳) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۱۳۸۶ می پردازد که اجرای صحیح آن می تواند بخشی از مشکلات موجود در حوزه تأسیسات گردشگری کشور را برطرف کند.

منبع: ایسنا

مرتبط:

ابلاغ شیوه‌نامه درجه‌بندی تاسیسات گردشگری

بازگشایی موزه ملی عراق پس از ۳ سال

فعالیت موزه ملی عراق پس از سه سال وقفه ناشی از ناآرامی‌های سیاسی، بار دیگر آغاز شد.

به نقل از آرت‌نیوز، روز دوشنبه، موزه ملی عراق در بغداد که به مدت سه سال به دلیل تنش‌های سیاسی در منطقه و نگرانی درباره امنیت موزه تعطیل شده بود بار دیگر آغاز به کار کرد.

نخست‌وزیر عراق به طور رسمی این موزه را در روز یکشنبه بازگشایی کرد. موزه ملی عراق که بازسازی شده است، از سال ۲۰۰۹ به دلیل شدت گرفتن اعتراضات ضددولتی در بغداد تعطیل شده بود. این موزه که آثار باستانی متعلق به بین‌النهرین، عباسیان و تمدن‌های ایرانی را در خود جای داده است، نخستین‌بار در دهه ۲۰ میلادی و در جریان یک طرح فرهنگی که توسط یک باستان‌شناس بریتانیایی ترتیب داده شده بود، تاسیس شد.

در این موزه که اخیرا بازگشایی شده، آثار تاریخی اسلامی قرن نهمی و آثار تاریخی دوره‌های مختلف تاریخ به نمایش گذاشته شده است.

امنیت این موزه سال‌ها به دلیل درگیری‌های منطقه با خطر مواجه بوده است. در سال ۲۰۰۳، پس از تهاجم ارتش آمریکا که به سقوط صدام منجر شد، مجموعه این موزه غارت شد و این منطقه شاهد افزایش روند قاچاق آثار تاریخی شد. گمان می‌رود حدود ۱۵هزار اثر تاریخی از این موزه غارت شده باشد. نیمی از این آثار هنوز به منطقه بازگردانده نشده‌اند. این موزه پس از ۱۲ سال تعطیلی بار دیگر در سال ۲۰۱۵ بازگشایی شد.

منبع: ایسنا

تایلند شرایط سفر از ایران را تشریح کرد

تایلند با حذف قرنطینه طولانی، پذیرش مسافران واکسینه‌شده را آغاز کرد. سفیر تایلند در ایران همچنین اعلام کرد که مدت زمان صدور ویزا را برای گردشگران ایرانی به یک روز می‌رساند.

تایلند که تدریجی و در ابتدا با مقرراتی سختگیرانه، پذیرش مسافران و گردشگران خارجی را آغاز کرد، از اول ماه فوریه ۲۰۲۲ برابر با ۱۲ بهمن‌ماه ۱۴۰۰ بیشتر محدودیت‌ها را لغو کرد. از همین رو، وراووت پونگ پراپاپانت، سفیر تایلند در ایران در آستانه سفرهای نوروزی، در جمع شماری از آژانس‌های گردشگری اعلام کرد که از اول ماه فوریه (۱۲ بهمن‌ماه) مسافران واکسینه‌شدۀ ایرانی می‌توانند در قالب طرح Test and Go بدون نیاز به قرنطینه‌های طولانی به این کشور سفر کنند.

او همچنین گفت: اگر مدارک مسافر به‌ویژه برای سفر در دوران کرونا کامل باشد، این سفارت در تهران یک‌روزه ویزا صادر می‌کند که فکر نمی‌کنم  سریع‌تر از این زمانی وجود داشته باشد.

پونگ پراپاپانت یادآور شد: در دو سال گذشته دنیا روزهای سختی را به دلیل پاندمی کووید گذرانده که سفرهای بین‌المللی را به شدت تحت تاثیر قرار داده و تعداد مسافران میان دو کشور ایران و تایلند نیز مقدار قابل توجهی کاهش داشته است. اینک با تلاش دولت ایران و همکاری مردم در مبازره با ویروس کووید- ۱۹ تعداد مبتلایان تحت کنترل قرار گرفته است. این شرایط، موقعیتی را فراهم کرده که با همکاری بانکوک راه‌های ورود مسافر به تایلند هموار شده است.

تایلند شرایط سفر از ایران را تشریح کرد

هومر برقانی، نماینده نهاد گردشگری تایلند در ایران نیز در توضیح بیشتر درباره شرایط جدید سفر به این کشور، گفت: درحال حاضر مسافرانی که دو دُز کامل واکسن را دریافت کرده‌اند می‌توانند به این کشور سفر کنند. قبلا از مسافران دو تست کووید گرفته می‌شد که مسافران فقط در روز اول باید تست بدهند و تا مشخص شدن نتیجه در هتل بمانند که در صورت منفی شدن تست، محدودیتی برای سفر در داخل این کشور ندارند، ولی اگر نتیجه تست PCR  مثبت شد به تشخیص مراکز بهداشتی، قرنطینه خواهند شد.

به گفته او، تایلند تمام واکسن‌های مورد تایید سازمان جهانی بهداشت را می‌پذیرد. البته هنوز واکسن «برکت» مورد تایید این کشور نیست، اما تلاش‌هایی در حال انجام است تا مسافرانی که این واکسن را تزریق کرده‌اند نیز شرایط سفر داشته باشند.

نماینده نهاد گردشگری تایلند افزود: مسافرانی که در فاصله سنی ۱۲ تا ۱۷ سال قرار دارند و یک دُز واکسن تزریق کرده‌اند نیز بدون والدین می‌توانند به کشور تایلند سفر کنند. مسافران زیر ۱۸ سال که اصلا واکسن کووید را تزریق نکرده‌اند نیز فقط می‌توانند همراه با والدین واکسینه‌شده به این کشور سفر کنند.

برقانی همچنین تاکید کرد: برای سفر به تایلند نیاز است مسافر از طریق Thailand Pass (https://tp.consular.go.th) یک QR code دریافت کند و اگر هتلی رزرو می‌شود باید پرداخت قطعی انجام شده باشد. هتل‌های گردشگرپذیر مجوز پذیرش در دوران کرونا دارند و هفتگی کنترل می‌شوند. سقف بیمه مسافر نیز ۲۰ هزار دلار تعیین شده که این بیمه باید بیماری کووید- ۱۹ را پوشش دهد.

نماینده نهاد گردشگری تایلند گفت: این کشور با شعار جدید « AMAZING NEW CHAPTERS» سعی در جذب گردشگران بیشتر دارد و تعداد پروازها نیز درحال افزایش است.

تایلند شرایط سفر از ایران را تشریح کرد

طبق آخرین مقرراتی که نهاد گردشگری تایلند اعلام کرده است، مسافران پیش از سفر به تایلند باید تست PCR انجام دهند و گواهی منفی آن را که در محدوده ۷۲ ساعت تا ورود به این کشور صادر شده است همراه داشته باشد. مسافران در برگشت به ایران نیز باید تست PCR در محدوده ۷۲ ساعت تا ورود به کشور را انجام داده باشند و گواهی منفی آن را در فرودگاه ارائه دهند.

منبع: ایسنا

ایجاد ۱۴ بازارچه نوروزی صنایع‌دستی در ورودی شهرهای سمنان

سرپرست معاونت صنایع‌دستی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان گفت: ۱۴ بازارچه نوروزی صنایع‌دستی با ۱۶۶ غرفه در ورودی شهرهای استان با هدف معرفی، ارائه صنایع‌دستی و جذب گردشگران راه‌اندازی می‌شود.

جعفر صفاخواه ۱۸ اسفندماه و با اعلام این خبر افزود: در این بازارچه‌ها، صنایع‌دستی شاخص استان شامل سفال و سرامیک، قلمکار، تراش سنگ‌های قیمتی و … در نقاط پر بازدید در معرض دید مسافران نوروزی قرار می‌گیرد.

سرپرست معاونت صنایع‌دستی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان با اشاره به سفرهای نوروزی هموطنان و قرارگیری استان سمنان در مسیر زائران امام رضا(ع)  بیان کرد: راه اندازی بازارچه‌های صنایع‌دستی فرصتی برای عرضه کالاهای دست‌ساز و فروش و رونق اقتصادی برای فعالان و هنرمندان این عرصه است.

وی ادامه داد: راه‌اندازی بازارچه نوروزی صنایع‌دستی در ورودی شهرهای استان سمنان با همراهی بخش‌های مختلف مانند شهرداری، راه و شهرسازی و پلیس، با هدف تأمین ایمنی جاده دنبال می‌شود.

صفاخواه بیان کرد: بازارچه نوروزی صنایع‌دستی برای هنرمندان، تولیدکنندگان صنایع‌دستی و مددکاران کمیته‌امداد امام خمینی(ره) که دارای پروانه تولید هستند، فرصت مناسبی است که با عرضه و فروش دست‌سازهای کاربردی به اقتصاد خودشان کمک کنند.

وی با اشاره به اینکه برخی سال‌ها هنرمندان با فروش محصولات صنایع‌دستی خود طی ۱۵ روز آغاز سال نو، به فروش یک‌سال خود دست می‌یافتند، ابراز امیدواری کرد: هنرمندان، در نوروز سال ۱۴۰۱ نیز فروش پر رونقی داشته باشند.

او تأکید کرد: «تولید محصول کاربردی و با کیفیت، متناسب با نیاز روز و توجه به مؤلفه خلاقیت و نوآوری نقش مؤثری در فروش دارد.»

صفاخواه یادآور شد: استان سمنان در ۵۲ رشته صنایع‌دستی فعال است و تولیدات صنایع‌دستی با وجود هنرمندان با تجربه در استان، بیشتر کاربردی است.

وی خاطرنشان کرد: بازارچه‌های نوروزی فرصتی مناسب برای فروش محصولات صنایع‌دستی است و انتظار می‌رود هنرمندان با عرضه تولیدات متنوع و با کیفیت، به میزان فروش مناسب دست یابند.

استان سمنان بیش از چهار هزار و ۵۰۰ هنرمند صنایع‌دستی در رشته‌های مختلف دارد.

منبع: ایسنا

نگرانی برای تاریخ اوکراین در تهاجم روسیه

یونسکو که چندی پیش درباره خطر آسیب به میراث تاریخی و فرهنگی اوکراین در جریان حمله روسیه ابراز نگرانی کرده بود، اینک اعلام کرده درحال تقویت اقدامات حفاظتی خود در اوکراین است.

آدری آزولای، مدیر کل یونسکو در آغاز درگیری‌ها در اوکراین تاکید کرد: ما باید از میراث فرهنگی در اوکراین به عنوان سندی از گذشته و همچنین به عنوان یک کاتالیزور برای صلح و انسجام بشریت و فرهنگ برای آینده محافظت کنیم. جامعه بین‌المللی وظیفه دارد از آن محافظت کند.

آزولای درحالی که حمله روسیه به اوکراین وارد چهاردهمین روز شده است، اقدامات حفاظتی انجام‌شده را این‌گونه تشریح کرد: برای ارزیابی وضعیت و تقویت حفاظت از آثار و میراث فرهنگی با تمام نهادهای مربوطه و همچنین متخصصان فرهنگی اوکراینی در تماس دائمی هستیم. نخستین چالش، علامت‌گذاری مکان‌ها و بناهای میراث فرهنگی و یادآوری وضعیت ویژه آن‌ها به عنوان مناطق حفاظت‌شده بر اساس قوانین بین‌المللی است.

سازمان یونسکو اعلام کرده که در تماس با مقامات اوکراینی است تا مکان‌های فرهنگی و بناهای تاریخی را با نشان «سپر آبی» (کنوانسیون ۱۹۵۴ لاهه برای حفاظت از اموال فرهنگی در صورت درگیری‌های مسلحانه) مشخص کند تا از آسیب‌های عمدی یا تصادفی جلوگیری شود.

اوکراین هفت میراث جهانی دارد و ۱۷ مکان و محوطه تاریخی دیگر آن در فهرست انتظار برای ثبت جهانی قرار گرفته که حفاظت از آن‌ها در اولویت یونسکو اعلام شده که علامت‌گذاری این آثار آغاز شده است. یونسکو همچنین اعلام کرده با مؤسسه آموزش و تحقیقات سازمان ملل متحد (UNITAR) روی این آثار نظارت ماهواره‌ای دارد تا میزان آسیب این میراث درخطر را در جریان این بحران رصد و ارزیابی کند.

یونسکو همچنین گفته که با جامعه مدنی، متخصصان میراث زنده و دست‌اندرکاران درباره بررسی تأثیر بحران بر وضعیت هنرمندان و مؤسسات فرهنگی تماس برقرار کرده است.

نگرانی برای تاریخ اوکراین در تهاجم روسیه

سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد قرار است در نهم و دهم مارس ۲۰۲۲ با متخصصان فرهنگی اوکراین، مدیران سایت‌های میراث جهانی، مدیران موزه‌ها و متخصصان مسؤول میراث منقول و غیرمنقول به منظور شناسایی نیازهای فوری و برنامه‌ریزی در این‌باره، جلسه برگزار کند.

یونسکو اعلام کرده است برای محافظت و رفع نیازهای میراث زنده و فرهنگی اوکراین، نشست هماهنگیِ “واکنش اضطراری” را با شرکای بین‌المللی خود از جمله مؤسسه آموزش و تحقیقات سازمان ملل متحد (UNITAR)، مرکز بین‌المللی مطالعه، حفاظت و مرمت آثار تاریخی فرهنگی (ICCROM)، سپر آبی بین‌المللی، شورای بین‌المللی موزه‌ها (ICOM)، شورای بین‌المللی بناها و محوطه‌ها (ICOMOS) و اتحادیه بین‌المللی برای حفاظت از میراث در مناطق درگیری (ALIPH) برگزار می‌کند.

در راستای این نگرانی‌ها و اقدامات حفاظتی از میراث فرهنگی اوکراین، موزه ملی «آندری شپتیتسکی» که بزرگ‌ترین موزه هنری اوکراین به شمار می‌آید، نیز از چند روز پیش، جمع‌آوری و بسته‌بندی آثار هنری این موزه را آغاز کرده‌ تا در صورت حمله روسیه به غرب اوکراین آمادگی حفاظت از میراث هنری این کشور را داشته باشد.

نگرانی برای تاریخ اوکراین در تهاجم روسیه

تا کنون آماری از میزان تخریب آثار تاریخی و هنری اوکراین در این جنگ مشخص نشده است، اما روزنامه گاردین چاپ انگلیس گزارش کرده که در کنار فاجعه انسانی در اوکراین و دو میلیون انسانی که از این سرزمین گریخته‌اند، سرمایه‌های فرهنگی نیز بمباران شده و آسیب دیده است؛ آن‌ها شامل موزه‌ای در Ivankiv، شهری در شمال غربی کی‌یف  بوده که آثار یکی از هنرمندان اوکراینی را در خود جای داده و بر اثر بمباران برخی از آن آثار برای همیشه از دست رفته است. هفته گذشته نیروهای روسی کلیسای جامع در خارکیف را نیز گلوله‌باران کردند. رییس‌جمهور این کشور نیز در یکی از پیام‌های ویدئویی خود به تخریب کامل یک کلیسای چوبی قرن نوزدهمی در روستایی در منطقه غربی اوکراین اشاره کرده است.

نگرانی‌ها درباره آثار تاریخی و هنری کی‌یف بیشتر است؛ چرا که دولت ولادیمیر زلنسکی برای آن‌که هراس عمومی ایجاد نشود، تمایلی به حذف رویدادهای فرهنگی و تاریخی تا آخرین لحظات نداشت، بنابراین تا قبل از آغاز جنگ، اقدامات کمی برای حفظ میراث این کشور انجام شد.

نگرانی برای تاریخ اوکراین در تهاجم روسیه

منبع: ایسنا

مرتبط:

تلاش بزرگترین موزه هنر اوکراین برای حفاظت از آثار

پلاک کوبی و افتتاح منزل حکیم نظامی در تفرش توسط یونسکو

فرماندار تفرش گفت: ۲۱ اسفندماه پلاک کوبی و افتتاح منزل حکیم نظامی توسط یونسکو در تفرش انجام می شود.

عبدالرضا حاج علی بیگی در گفت و گویی، با اشاره به ۲۱ اسفندماه روز بزرگداشت حکیم نظامی، اظهار کرد: خاستگاه و زادگاه نیاکان این شاعر بزرگ و برجسته پارسی‌سرا شهرستان تفرش و روستای طاد است.

وی با اشاره به برگزاری نکوداشت حکیم نظامی که برای روز ۲۱ اسفندماه در تفرش برنامه ریزی شده است، گفت: این نکوداشت در قالب کار مشترک با یونسکو و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می شود و در واقع پیگیری ها و کار برگزاری این نکوداشت از سه ماه پیش آغاز شده است.

حاج علی بیگی با بیان اینکه یک نکوداشت با مشارکت یونسکو، ۱۹ اسفندماه در تالار وحدت برگزار می شود، گفت: نکوداشت دیگری با حضور میهمانان استانی و کشوری، چهره های علمی، هنری، فرهنگی و شاعران بزرگ کشور ۲۱ اسفندماه در سالن اجتماعات فرهنگ و ارشاد تفرش برگزار می شود.

وی افزود: در کنار این همایش، پلاک کوبی و افتتاح منزل حکیم نظامی نیز انجام می شود. ترمیم و بازسازی کامل این بنا با صرف رقم ۵۰۰ میلیون تومان انجام شده است.

فرماندار تفرش تاکید کرد: مسلما برگزاری این نکوداشت، ضمن ایجاد زمینه و بستری برای معرفی و شناساندن بیشتر این شاعر برجسته، از هرگونه دست اندازی کشورها به این ظرفیت فرهنگی استان و کشور جلوگیری می کند، همچنین به دلیل اینکه پلاک کوبی توسط یونسکو انجام می گیرد، اصالت خاصی به منزل حکیم داده می شود.

حاج علی بیگی اضافه کرد: این نکوداشت، پلاک کوبی و افتتاح خانه حکیم، قطعا می تواند گردشگران فرهنگی را به این منطقه از استان و کشور جلب کند و امیدواریم این منزل به مامنی برای اصحاب فرهنگ و هنر کشور بدل شود.

منبع: ایسنا

مرتبط:

روستای وفس _ماسوله استان مرکزی

نراق؛ شهری با قدمتی چند هزار ساله