جاذبه های گردشگری ایران

جشنواره جاذبه های گردشگری ایران در ترکمنستان افتتاح شد

جشنواره جاذبه های گردشگری ایران با حضور دیپلمات های بیش از ۲۰ کشور و نمایندگان شرکت‌های گردشگری ترکمنستان در رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در عشق‌آباد افتتاح شد.

در آستانه روز جهانی جهانگردی و آغاز هفته گردشگری در ایران، جشنواره جاذبه‌های گردشگری کشورمان با حضور دیپلمات‌های سفارتخانه‌های کشورهای مختلف از جمله ژاپن، قرقیزستان، قزاقستان، لیبی، اوکراین، ازبکستان، گرجستان، ترکیه، آذربایجان، ارمنستان، قطر، پاکستان، انگلستان، روسیه، دفتر پیشگیرانه سازمان ملل، دفتر نمایندگی اتحادیه اروپا، دفتر نمایندگی یونیسف سازمان ملل، نمایندگان شرکت‌های گردشگری ترکمنستان و علاقه‌مندان ترکمنی در محل رایزنی فرهنگی ایران در عشق‌آباد افتتاح شد.

در این جشنواره که با مشارکت سفارت کشورمان و با حضور بیش از ۵۰ دیپلمات خارجی برگزار شد، نوید رسولی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان در سخنرانی خود، همزمانی روز جهانی گردشگری و جهانگردی با سی‌امین سالگرد استقلال ترکمنستان را فرصتی برای ارتقای روابط دانست.

وی همچنین، افزود: جمهوری اسلامی ایران کشوری با ظرفیت‌های بالای گردشگری است. خسارت‌های وارده به صنعت گردشگری کشورها بخشی از جریان بحران جهانی شیوع بیماری کووید ۱۹ بوده است. رایزنی فرهنگی ایران در عشق آباد با توجه به بسته بودن مرزها و عدم امکان حضور دفاتر گردشگری تلاش کرده است با برگزاری جشنواره گردشگری بخشی از ظرفیت‌های گردشگری ایران را به معرض نمایش بگذارد.

رسولی اظهار کرد: ضرورت آشنایی دیگر کشورها از ظرفیت‌های گردشگری جمهوری اسلامی ایران به ویژه دو کشور ایران و ترکمنستان با توجه به اشتراکات فراوان تاریخی و فرهنگی، از اهداف اصلی برگزاری این جشنواره بوده است.

رایزن فرهنگی کشورمان در عشق آباد با اشاره به معرفی تنها بخشی از صنایع دستی، مناطق گردشگری، غذاها و سوغات ایرانی در این جشنواره، اعلام کرد که رایزنی فرهنگی ایران آمادگی دارد فعالیت‌های فرهنگی مشترکی را با رایزنی‌ها و سفارتخانه‌های کشورهای دیگر بویژه کشورهای عضو اکو انجام دهد.

رسولی اذعان کرد: با توجه به ۳۰ امین سالگرد استقلال ترکمنستان، رایزنی فرهنگی ایران در بین فارسی‌آموزان، مسابقه نقاشی با موضوع معرفی جاذبه‌های گردشگری ترکمنستان را برگزار کرد که از بین ۲۴ اثر ارائه شده، ۴ اثر برگزیده شد و در همین مراسم به صاحبان آنها جوایزی اهدا می‌شود.

جاذبه های گردشگری ایران

وی در پایان سخنانش، به برپایی نمایشگاهی از بهترین آثار نقاشی در کنار بخشی از جاذبه‌های گردشگری جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد.

محمود صادقی، معاون سفارت جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان ضمن قدردانی از اهتمام رایزنی فرهنگی در برگزاری این جشنواره، به اختصاص ۲۷ سپتامبر به روز جهانی گردشگری از سوی سازمان ملل متحد اشاره کرد.

وی در ادامه گفت: هر سال روز جهانی گردشگری برای آگاهی نسل‌ها در بین جوامع بین‌المللی جشن گرفته می‌شود تا بتوانند به اهمیت ارزش‌های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی آن پی ببرند.

صادقی با اشاره به نامگذاری امسال به رشد فراگیر گردشگری افزود: رشد فراگیر زمانی اتفاق می‌افتد همه بخش‌های جامعه در روند رشد، مشارکت گسترده‌ای داشته باشند.

معاون سفارت ایران در ترکمنستان با اشاره به همه گیری کرونا و تأثیر منفی و شدید اقتصادی آن بر صنعت گردشگری و ابراز امیدواری بر حل این بحران گفت: علت اینکه روز جهانی گردشگری در ایران با عنوان «هفته گردشگری» و به مدت یک هفته جشن گرفته می‌شود، این است که جشنواره‌های گردشگری متعددی در شهرهای مختلف ایران برپا می‌شود.

صادقی با اشاره به جاذبه‌های تاریخی و فرهنگی ایران و ثبت آثار فرهنگی و طبیعی کشورمان در فهرست میراث جهانی یونسکو و نیز گردشگری سلامت، از ایران به عنوان یکی از کشورهای امن برای گردشگران خارجی نام برد و گفت: گردشگران خارجی زیادی از کشورهای همسایه به ایران سفر می‌کنند.

جاذبه های گردشگری ایران

پخش کلیپ‌هایی از جاذبه‌های گردشگری و صنایع دستی ایران، اجرای موسیقی زنده با حضور سه تن از فارسی‌آموزان و اهدای جوایز به صاحبان نقاشی‌های برگزیده با حضور «عرفان احمد» سفیر پاکستان، افتتاح نمایشگاه صنایع دستی متنوع ایرانی، افتتاح نمایشگاه اماکن گردشگری و نقاشی ایران و ترکمنستان و پذیرایی از دیپلمات‌ها و میهمانان دیگر با شیرینی‌ها و سوغات استان‌های مختلف کشورمان و نیز غذاهای متنوع ایرانی بخشی دیگر از جشنواره گردشگری بود.

جشنواره جاذبه‌های گردشگری کشورمان برای بازدید عموم علاقه‌مندان در رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در عشق آباد تا روز جمعه ۹ مهرماه دایر است.

منبع: ایسنا

مرتبط:

شمخال _دره‌ای باشکوه در همسایگی ترکمنستان

دویدوخ پایتخت فرش دو رویه تمام ابریشم ایران اما ناآشنا

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *