دره‌های سرسبز و بهاری آبشار استهبان و چشمه بدره

شهرستان استهبان به دلیل وجود بیش از ۲۳ هزار از باغ‌های دیم انجیر بزرگترین انجیرستان جهان محسوب شده و دارای طبیعتی بکر و زیبا است.

 شهرستان استهبان که با توجه به فعالیت موسسه قرآنی-فرهنگی بیت الاحزان و تربیت سالانه تعداد زیادی از حافظان کل قرآن به شهرستان قرآنی مشهور است در ۱۷۵ کیلومتری شرق شیراز قرار دارد.

نام این شهرستان از لغت(سته) به معنای انگورستان گرفته شده است. آبادانی این شهر از سال۷۴۶ هجری قمری (پس از ویرانی آن در دوره مغول) بدست امیرمبارز الدین آل مظفر انجام شد.

این شهر در قدیم چهار محله داشت که هرمحله دارای مساجد و آب انبارهای متعددی بود. حمداله مستوفی از آن به عنوان شهرکی پر درخت که آب و هوای معتدل و میوه فراوان دارد یاد کرده است.

جغرافی نویسان اسلامی نام آن را اصطهبان و گاهی هم اصطهبانات ثبت کرده‌اند ولی باگذشت زمان فارسی زبانان آن را استهبان نامیده‌اند. این شهرستان با مرکزیت شهر استهبان دارای ۱۹۸۶ کیلومترمربع وسعت دارد. علاوه بر تنوع پرورش میوه‌های گوناگون در این شهرستان انجیر و زعفران آن از شهرت به سزایی برخوردار و بزرگترین باغ انجیر دیم جهان در این شهرستان است.

blank

آب وهوای معتدل و کوهستانی شهرستان استهبان سبب سرسبزی و خرمی آن شده است. وجود باغ های فراوان پوشش جنگلی و آبشارهای روان و همجواری با دریاچه بختگان بر جاذبه‌های گردشگری این شهرستان می‌افزاید. این شهرستان با دارا بودن یک واحداقامتی پذیرای میهمانان و گردشگران است. در ادامه به بخشی از جاذبه‌ها این شهر اشاره می‌شود.

بقعه امامزاده پیرمراد(ع)

پیرمراد مقبره امام زاده محمدبن علی بن ابراهیم بن موسی بن جعفر(ع) است که در شمال شهر استهبان و در کنار جاده خروجی به طرف شهر شیراز قراردارد. ضریح این امامزاده در وسط صحن آن و باقلم کاریهای بسیار زیبا واقع شده است.

blank

چهارطاقی ماه فرخان

از آثار منطقه خیر چهارطاقی ماهفرخان است.این بنا که متعلق به دوره ساسانیان است که درمیان بناهای سرسبز و بسیار زیبای منطقه قرارگرفته است. این چهارطاقی که از سنگ و ساروج ساخته شده است تقریبا سالم مانده است.

blank

ایوان سنگی

از آثار بخش ایج ایوان یا مسجد سنگی است. این ایوان که از آثار قبل از اسلام بوده از دل کوه تراشیده شده و در کنار سرچشمه بدره قراردارد. ایوان با احداث محرابی در قرن هفتم تبدیل به مسجد سنگی شده است.

blank

blank

آسیاب‌های آبی استهبان

در گذشته، مردم استهبان با استفاده از شیب تند زمین و آب فراوانی که از چشمه‌های «قهری»، «پازهری»، «مرخنه» و «بک بکو» سرازیر می‌شده و آنها را به یک جدول اصلی هدایت می‌کردند. یازده آسیاب آبی در مسیر این آبها تعبیه کرده‌اند که در قدیم سنگش می‌چرخید و گندم، جو، ذرت، الم و حنا، را پودر می‌کرد.

blank

آبشار استهبان

آبشار استهبان یکی از زیباترین آبشارهای منطقه است. این آبشار در سمت جنوبی استهبان در حاشیه بلوار قرار دارد. مسافرانی که راهی طولانی در پیش دارند و عازم سیرجان، بندرعباس، کرمان و زاهدان هستند ساعاتی ایستاده و خستگی راه را از تن بیرون می‌کنند.

blank

در چندماه گذشته آبشار مصنوعی با ارتفاع بلند نیز در این شهر ایجاد شده که این نیز جاذبه گردشگری بالایی دارند.

blank

چشمه بدره

چشمه بدره در دره سرسبز و بسیار خوش آب وهوایی در منطقه ایج در مسیر استهبان به نی‌ریز قرار دارد. در کنار سرچشمه آن یک چهار طاقی از دوره ساسانی باقی است. آب این چشمه بسیارگوارا است.

تنگ استهبان

این تنگ در شهرستان استهبان واقع شده است و از قابلیت گردشگری همراه با پوشش جنگلی چشم اندازهای بسیار زیبا برخوردار است.

تنگ لای تاریک

درجنوب غربی شهرستان استهبان واقع شده است.که با برخورداری از پوشش جنگلی و چشمه سارهای متعدد جزء مناطق گردشگاهی استان محسوب می‌شود. این مکان در طول سال پذیرای علاقه‌مندان به ورزشهای کوهستانی و دوستداران جلوه‌های طبیعی است.

blank

تنگ ایج

در دو کیلومتری روستای ایج در پایین دست آثار باستانی تنگ مصفای ایج (قلعه ایج) قرار دارد که مسجد سنگی جالبی دارد. ترکیب جاذبه‌های طبیعی از قبیل چشمه هوای لطیف کوهستانی و درخت‌زار مکان یاد شده را به چشم اندازی خیره کننده بدل کرده است. تنگ ایج گردشگاهی ممتاز به شمار می‌رود.

گردشگاه پارک جنگلی استهبان

بر دامنه کوه تودج در جنوب شهرستان استهبان منطقه‌ای باپوشش جنگلی مرکب از درختان ا نگور بادام پسته و انجیر وجود دارد که از جاذبه‌های زیبای طبیعی این شهرستان به شمار می آید. دراین مکان چشمه‌ای وجود دارد که با سرازیر شدن از دامنه آبشاری زیبا می آفریند.

گردشگاه بک بک

در جنوب شرقی شهرستان استهبان گردشگاهی زیبا به نام (بک بک)وجود دارد که زیستگاه گونه هایی از پرندگان مهاجر است.

منبع خبر:تسنیم نیوز

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *