نمایشگاه مجازی

گشایش دو نمایشگاه مجازی آثار موزه ای معدن کاوی در ایران و آلمان

نمایشگاه های مجازی «مرگ در نمک، روایت باستان‌شناسانه از سرزمین پارس» به میزبانی موزه معدن آلمان بوخوم و «انسان در جستجوی معادن: گزیده ای اژ آثار معدن کاری باستانی موزه معدن آلمان در بوخوم» به میزبانی موزه ملی ایران فردا – چهارشنبه ۱۸ فروردین – گشایش خواهد یافت.

 علی اصغر مونسان وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذرماه ۱۳۹۹ از وورد بیش از ۲۰۰ اثر از موزه معدن‌کاوی بوخوم آلمان به ایران خبر داده بود و گفته بود  قرار است این آثار در قالب نمایشگاهی در موزه ملی ایران به نمایش گذاشته ‌شود.

وزیر میراث‌فرهنگی، همان زمان اعلام کرد: بر اساس برنامه‌ریزی که انجام شده قرار است نمایشگاه متقابل ایران در موزه معدن‌کاوی بوخوم آلمان که مشتمل بر آثاری از یافته‌های باستان‌شناسی معدن نمک چهرآباد زنجان است برگزار شود.

به گفته وی برگزاری رویدادهای فرهنگی میان دو موزه ملی ایران و موزه معدن بوخوم آلمان، حامل پیام‌های نوید بخش برای جهانیان در این شرایط خاص است و  این تعاملات فرهنگی میان موزه‌ها موجب آشنایی و دوستی پایدار ملت‌ها نسبت به یکدیگر می‌شود و تبادلات فرهنگی و هنری را بارورتر و غنی‌تر می‌سازد.

blank

 

جبرییل نوکنده رییس کل موزه ملی ایران درباره برگزاری دو نمایشگاه مجازی همزمان در تهران و بوخوم گفت: موزه ملی ایران و موزه معدن آلمان در بوخوم در راستای تفاهم نامه همکاری که در سال ۱۳۹۶ امضا شد با همدیگر همکاری های موزه ای دارند و در راستای تعاملات و برنامه‌های مشترک این دو موزه در صدد برگزاری نمایشگاه‌های فیزیکی متقابلی از آثار تاریخی و فرهنگی یکدیگر مرتبط با موضوع معدنکاوی باستان بوده‌اند.

رییس کل موزه ملی ایران اظهار داشت: با توجه به ادامه محدودیت‌های ناشی از همه‌گیری بیماری کرونا در  مرحله اول نمایشگاه ها به صورت مجازی و  هم زمان از طریق وبگاه های هر دو موزه  برای بازدیدکنندگان در سراسر جهان قابل بازدید خواهد شد.

نوکنده در خصوص نمایشگاه آثار ایرانی گفت : نمایشگاه مرگ در نمک ، روایت باستان‌شناسانه از سرزمین پارس به فعالیت های باستان شناسی و  یافته‌های باستان‌شناسی معدن نمک چهر آباد زنجان می پردازد و در وبگاه موزه معدن آلمان در شهر بوخوم آماده بازدید مجازی است.

وی در باره نمایشگاهی که موزه ملی ایران میزبان آن شده است بیان کرد: نمایشگاه   انسان  در جستجوی معادن -گزیده ای اژ آثار معدنکاری باستانی موزه معدن آلمان در بوخوم – در وبگاه موزه ملی ایران قابل بازید مجازی است در این نمایشگاه  بیش از ۲۰۰ قلم آثار تاریخی و فرهنگی با موضوع تاریخچه معدنکاوی از بیست کشور جهان از دوره پارینه سنگی تا دوره معاصر به نمایش در آمده است.

رییس کل موزه ملی ایران یادآور شد: این نمایشگاه‌های مجازی  ۱۸ فروردین ۱۴۰۰ ساعت ۱۸:۳۰ به صورت هم زمان در ایران و آلمان با حضور مقامات فرهنگی دو کشور  رونمایی خواهد شد و این مراسم از صفحه رسمی اینستاگرام موزه ملی ایران به صورت زنده پوشش خواهد داشت.

نوکنده در بیان اهداف  این رویداد فرهنگی بین المللی مجازی گفت: برگزاری نمایشگاه های متقابل از فعالیت‌های مهم و رسالت های موزه ملی ایران در سال‌های اخیر بوده و با توجه به همه‌گیری بیماری کرونا و محدودیت های ناشی از آن همکاری موزه‌ها در قالبی مجازی ادامه یافته و از سویی دیگر برگزاری رخدادهای این چنین بازتاب نقش موزه‌ها یعنی حضوری التیام بخش در بحران ها را روشن می سازد که همان ایجاد حسی از آرامش و امنیت در مقابله با سایه تجارب تلخ اجتماعی است.

بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، این نمایشگاه ها پس از رونمایی به صورت رایگان و با پیوندهای  “انسان  در جستجوی معادن : گزیده ای اژ آثار معدنکاری باستانی موزه معدن آلمان در بوخوم از طریق وبگاه موزه ملی ایران و «مرگ در نمک، روایت باستان‌شناسانه از سرزمین پارس» در وبگاه  موزه معدن آلمان در بوخوم  در دسترس علاقمندان  خواهد بود.
“انسان در جستجوی منابع” عنوان نمایشگاه مشترک موزه معدن آلمان در بوخوم و موزه ملی ایران است که به هدف نمایش پیشینه و سرگذشت تجارب و دستاوردهای انسان در استخراج معادن، تامین منابع برای ساخت ابزار، بهبود کیفیت و توانایی های فنی، تلاش برای سلطه بر طبیعت اطراف، استخراج منابع و افزودن آنها به دارایی ها و داشته های بشری است که منجر به گسترش فناوری ها، شکل‌گیری حرفه ها، داد و ستد و تخصصی شدن صنایع گردید.
در این نمایشگاه بیش از ۲۰۰ اثر از مناطق مختلف جهان از جمله یافته های معادن نمک اتریش یا نقش برجسته لینارس از اسپانیا که هر یک نماد ارزشمند تعامل انسان با میراث طبیعی است، به نمایش درآمده است.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *