آبشار گزو _بلندترین آبشار ایران
ایران دارای آبشارهای فراوانی است. اما تعداد محدودی از آن در دل جنگل قرار دارد. آبشار گزو از جمله آبشارهای مرتفع ایران است که در دل جنگلهای هیرکانی واقع شده است. پایین این آبشار حوضچهای قرار دارد که در فصول گرم بازدیدکنندهها در آن آبتنی میکنند. این محل به علت دسترسی مشکل، یکی از مناطق کمتر دیده شده ایران محسوب میشود. مسیر رسیدن به این آبشار با اینکه طولانیست، آنقدر باصفاست که احساس خستگی به سرعت رخت برمیبندد. هوای خوب و درختهای بلند و خود آبشار، هر آدم ناامیدی را میتواند به زندگی برگرداند.
آبشار گزو کجاست؟
آبشار گزو در استان مازندران واقع است. این آبشار با ارتفاع مجموع ۴۸ متر در منطقهی جنگلی و سر سبز و زیبای لفور مازندران در کنار امامزادهای معروف به سه بزرگوار گزو در فاصلهی ۱۵ کیلومتری زیرآب سوادکوه قرار دارد. این جاذبه متشکل از دو آبشار است که ارتفاع اولین آبشار در حدود ۵ متر و آبشار دوم در حدود ۴۳ متر است. قرار گرفتن این آبشار در میان جنگل انبوه همچون ماری بر گردن جنگل است.
مسیر رسیدن به آبشار طولانیست و باید خیلی پیاده روی کنید، حدود ۴۰ کیلومتر جاده خاکی را میتوانید با ماشین بروید(ماشین مناسب) و به امامزاده گزو که رسیدید ماشین را در پارکینگش پارک کنید و بقیه مسیر را که نیم ساعت است پیاده بروید. ممکن است همه مسیر رسیدن به آبشار را روی نقشه نبینید؛ بنابراین بهتر است آدمی که مسیر را بشناسد همراهتان باشد.
مهمترین ویژگی این آبشار دیدنی و حیرت انگیز، بلندای آن است که از ارتفاع ۵۳ متری درون درهای می ریزد که به واسطه آن حوضی از آب زلال شکل گرفته است. وقتی نزدیک آن می ایستید و شبنم ها و اندکی خیس می شوید، ناگهان و بی اراده چشمان خود را می بندید و خود را در بهشت تصویر می کنید به گونه ای که لذت این لحظات قابل وصف نیست، بویژه وقتی در فصل گرما به این مقصد دوست داشتنی سفر می کنید می توانید لذت این سفر را با یک آب تنی در این آب زلال تجربه کنید
قبل از حرکت از وضعیت ماشین مطمئن شوید. نکتهی مهم بعدی این است که وضعیت هوا را بهطور دقیق چک کنید. بارانی بودن هوا و خیس شدن زمین، حرکت شما را به ویژه در راه برگشت، با دشواری روبرو میکند.
بهترین زمان سفر
نیمه بهار تا نیمه پاییز زمان مناسبی برای سفر به این منطقه است. البته در تابستان هوا خیلی گرم است و شرجی هوا هم مزید بر علت میشود که نتوانید آنقدرها هم که باید لذت ببرید، به خصوص که باید خیلی هم پیادهروی کنید.
چه وسایلی همراه ببریم؟
کفش مناسب مهمترین چیزی است که برای دیدن آبشار گزو باید همراه داشته باشید، چون قرار است حسابی پیادهروی کنید. پیشنهاد میکنیم آب کافی، غذای سبک، ضد آفتاب، کلاه، عینک آفتابی، لباس اضافه، جعبه کمکهای اولیه، حوله و باتوم برای پیاده روی همراهتان باشد.
قبل از حرکت از وضعیت ماشین مطمئن شوید، از آنجایی که مسیر خاکیست باید ماشینتان آفرود باشد. در پل سفید میتوانید بنزین بزنید.
نکته مهم بعدی این است که وضعیت هوا را حتما چک کنید. بارانی بودن هوا و خیس شدن زمین، برگشتتان را سخت میکند.
جاذبههای نزدیک
سد و دریاچه لفور، امامزاده گزو و پل ورسک همه سر راحتان است.
از این منطقه تا آبشار هفت تیرکن در روستای تیرکن، مراتع کالبکوشت بخش بابلکنار شهرستان بابل راه زیادی نیست. آبشاری به ارتفاع ۹ متر که از هفت آبشار کوچک تشکیل شده. منطقه دیدنی آلاشت هم کمی بالاتر قرار گرفته.
کجا اقامت کنیم؟
خوب است بدانید در مسیر آبشار و نزدیک امامزاده گزو کلبه اجارهای وجود دارد. بعضیها هم چادر زدن در دل طبیعت و به خصوص کنار سد لفور را ترجیح میدهند.
میتوانید در هتل های قائمشهر هم اقامت کنید و تازه نفس به مسیر ادامه دهید. در اینصورت باید جاده فیروزکوه را تا قائمشهر ادامه دهید و روز بعد بخشی از مسیر را برگردید تا به جاده فرعی شیرگاه برسید.
قیمت رزرو هتل های قائم شهر از ۷۷ هزار تومان شروع میشود. .
مسیر دسترسی
از تهران وارد جاده فیروزکوه بشوید؛ بعد از فیروزکوه، پل سفید و زیرآب و پیش از رسیدن به قائمشهر، وارد جاده فرعی شهر شیرگاه بشوید. از دو مسیر میتوانید به آبشار گزو برسید.
از شیرگاه تابلوی جمشیدآباد را دنبال کنید تا چند صد متر جلوتر به جنگل برسید. کمی در جنگل پیاده روی کنید تا به تابلوهای امامزاده گزو برسید. به امامزاده گزو که رسیدید، با پیادهروی از یک سراشیبی طولانی، آبشار جلویتان است.
مسیر دوم رسیدن به آبشار اینطوریست که بعد از شیرگاه، مسیر را بهسمت جاده لفور ادامه بدهید. با پشت سر گذاشتن ۱۱ کیلومتر، به سهراهی شیردار کلا میرسید. مسیر را تا منطقه سد البرز و جاده کارسنگ ادامه بدهید. از آنجا تابلوهای امامزاده گزو را دنبال کنید. از امامزاده تا آبشار حدود ۴۵ دقیقه پیادهروی در سطح شیبدار دارید.
چند توصیه و نکته مهم در سفر
در نظر داشته باشید که در این سفر حتما با خود حوله و لباس اضافه به همراه داشته باشید، همچنین به دلیل اینکه بخشی از مسیر نیاز به پیاده روی دارد، پس حتما کفش خوب و مناسب پیاده روی را فراموش نکنید، مناظر دیدنی اطراف لنزهای دوربین ها را به خود معطوف می کند، به گونه ای که حتی عکاس های آماتور را نیز مجذوب خود می کند و در نهایت مسیر رسیدن به آبشار فقط از عهده افراد دارای توانایی کامل ساخته است پس از همراه بردن اطفال و افراد ناتوان با خود بپرهیزید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.