آلبانی؛ آبی دریا و سبزی جنگل
در جنوبشرقی اروپا کشوری کوچک با جمعیت ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر واقع شده به نام آلبانی که پایتختش تیراناست و حدود ۵۰۰ هزار نفر در آن ساکن هستند و سن امید به زندگیشان ۷۲ سال است. آلبانی کشوری است با فرهنگ کهن که اسناد بیشماری از دوران نوسنگی این کشور وجود دارد که نشان میدهد آلبانی بین ۱۰ هزار تا ۱۰۰ هزار سال پیش بر روی کره خاکی وجود داشته و ایلیریا خوانده میشده است.
آلبانی از دیرباز، موردتوجه قدرتهای بزرگ بوده است. نخست، یونانیان در دوران پیش از ظهور مسیحیت به این منطقه حمله کردند و منطقه را تحت سلطه خود درآوردند. ایلیریها در مناطق جنوبی و حاشیه دریای آدریاتیک، از یونانیها شکست خوردند.
آنطورکه در ویکیپدیا آمده است کشور آلبانی در دورههای بعد، حوزه نفوذ قدرتهای بزرگ شد. این کشور زمانی جزو مستعمرات امپراتوری رومشرقی قرار گرفت و رقابت بین دو امپراتوری رومغربی و شرقی بارها سرنوشت این کشور را دستخوش تغییر کرد. تسلط عثمانیها بر آلبانی طولانیترین دوران استیلای کشورهای خارجی بر این سرزمین است. در جنگجهانی دوم هم آلبانی جزو نخستین کشورهایی بود که آلمان آن را اشغال کرد. آلمانیها آلبانی را به عنوان تبعیدگاه یهودیها در نظر گرفتند و به این ترتیب آلبانی تنها کشور اروپایی است که جمعیت یهودیانش پس از جنگجهانی دوم افزایش یافت. پس از آن پنجاه سال حکومت کمونیستی در کشور آلبانی این کشور را از تمامی کشورهای اروپایی منزوی کرد تا اینکه با فروپاشی رژیم در سال ۱۹۹۰ این کشور استقلال خود را مجدداً بهدست آورد.
با ازهم پاشیدن نظام کمونیستی در جهان (۱۹۸۹) حزبهای دموکراتیک جدید وارد میدان شدند و تغییر سیستم قدرت و ایجاد زمینه جدید باعث شد که آلبانی دوباره به سمت فرهنگ و فناوری غرب برود.
رژیم کمونیستی انورخوجه در سال ۱۹۹۰ فروپاشید و در سال ۱۹۹۱ جمهوری آلبانی بنیاد شد.
آلبانی گرچه کشوری کوچک است اما جاذبههای گردشگری زیبایی دارد اما به دلیل نبودن زیرساختهای لازم صنعت گردشگری در این کشور رشد چندانی نداشته است. در این نوشتار معروفترین جاذبههای گردشگری آلبانی معرفی شده است.
موزه تاریخ ملی آلبانی
افزون بر معماری زیبای این موزه که نقاشیهای رنگی سردر آن چشم هر گردشگری را مینوازد، این موزه، تاریخ آلبانی را در بخشهای مختلف تاریخی به تصویر میکشد. ابزار وآلات منحصربهفردی که به دورههای ماقبل تاریخ برمیگردد تا نقاشیهای معروف وآلات و ادوات جنگی، همه بیانگر تاریخ کهن این سرزمین است.
میدان اسکندر
اسکندربیک؛ نام قهرمان ملی آلبانی است، آلبانیایی که در کودکی اسلام آورد و در دربار سلطان مراد دوم عثمانی تربیت شد. سلطان بعدها او را به دلیل شجاعت و شایستگیهای نظامی، به مقام بیک رسانید و فرماندهی قشون نظامی را به او سپرد ولی اسکندربیک به آلبانی بازگشت و دوباره به مسیحیت گروید و نام گیرگی کاستریوتی را برگزید.
اسکندربیک به مدت۲۵ سال علیه عثمانی جنگید. هدف او آزادسازی آلبانی بود. پرچم وی به رنگ سرخ با دو عقاب سیاه رنگ، از قدیمیترین نشانهای ایلیری است. جمله او معروف است که خطاب به مردم گفت: «من برای شما آزادی نیاوردم، من آن را اینجا در میان شما یافتم.» او از حمایت دولتهای مسیحی: ونیز، ناپل، مجار و پاپ برخوردار بود و جزو نیروهای صلیبی مورد حمایت پاپ در بالکان شمرده میشد. تنها بعد از مرگ وی بود که راه برای عثمانی ها باز شد و آنها توانستند منطقه را به تصرف کامل خود درآورند. دولت آلبانی در سال ۱۹۶۸، اسکندر بیک را قهرمان ملی اعلام کرد و میدان اسکندر به پاسداشت او ساخته شده است.
قلعه برات
این قلعه سنگی یکی از قلاع تاریخی آلبانی است که قدمت احداث آن به گذشته دور برمیگردد. زمانی که آلبانی درگیر جنگ بوده است؛ از این قلعه که در کوهپایهای زیبا واقع شده، برای دفاع استفاده میشده است. این قلعه اکنون یکی از جاذبههای گردشگری آلبانی محسوب میشود و تورهای داخلی و خارجی حتما گردشگران خود را برای بازدید از این قلعه میبرند.
دریاچه اسکادار
برای گردشگرانی که به طبیعتگردی علاقهمندند و دوست دارند ساعاتی را در دل کوه و دشت و دمن بهسر برند و آرامش یابند، دریاچه اسکادار آلبانی گزینه بسیار مناسبی است. دریاچهای که کوههای پوشیده از جنگا احاطهاش کرده و آبی دریا و سبزی جنگل منظرهای منحصربهفرد و خارقالعاده آفریده است. اگر روزی گذرتان به کشور آلبانی افتاد، حتما سری به دریاچه اسکادار بزنید و از این طبیعت زیبا از لذت سرشار شوید.
پارک ملی تیرانا
برای گذراندن یک روز خوب چه جایی بهتر از قدمزدن در یک پارک زیبا و تاریخی که میتوان هم از طبیعت آن استفاده کرد و هم از بناهای تاریخیاش لذت برد. پارک ملی تیرانا چنین ویژگیای دارد. بوستانی زیبا که هم تاریخی است و بناهای زیبای قدیمیاش همراه با آب و هوای مطبوعش دلربایی میکند. فقط بدانید برای دیدن این پارک دلگشا حتما باید چند ساعتی وقت بگذارید.
برج تید
برجها معمولا نماد شهرهای دنیا میشوند؛ همانطور که ایفل نماد پاریس و میدان آزادی نماد تهران است. هرکدام هم معماری منحصربهفرد و بینظیری دارند که در هیچجای دنیا نمیشود مانندی برای آنها یافت. برج تید هم نماد تیراناست اما با معماری که شاید کمتر دیدهاید. برجی مرتفع که در نگاه اول شما را به یاد لانه زنبور یا صفحه شطرنج میاندازد و بنای زیبایش آدمی را به شگفتی وامیدارد.
قلعه رزافا
آلبانی به دلیل قدمت تاریخیاش قلاع کهن و بناهای قدیمی زیادی دارد که نمونه آن قلعه رزافاست. بنای این قلعه به زمان عثمانیان میرسد. قلعهای که شامل چند بخش است و در زمان جنگ به عنوان مخزن نگهدای آلات و ادوات جنگی از آن استفاده میشده است، همچنین قسمتی از آن محل استراحت سربازان بوده است.
مسجدتیرانا
طرح اولیه ساخت این مسجد در اوایل دهه ۱۹۹۰ میلادی ارائه شد و قرار بود در کنار ساختمان پارلمان آلبانی در تیرانا ساخته شود، اما ساخت آن به دلیل موانع مالی و حقوقی در آن زمان متوقف شد.
سرانجام پس از گذشت سالها این مسجد که بزرگترین مسجد آلبانی است، در این کشور دارای اکثریت مسلمان ساخته شد.
حدود ۶۰ درصد جمعیت آلبانی را مسلمانان تشکیل میدهند و پیروان مسیحیت کاتولیک ۱۰ درصد و مسیحیان ارتدوکس کمتر از ۱۰ درصد جمعیت آن را تشکیل میدهند. کشور آلبانی همواره به عنوان الگویی برای همزیستی مسالمتآمیز میان مسلمانان، کاتولیکها و ارتدکسها مطرح بوده است و پیروان این مذاهب در کنار هم با صلح و آرامش در این کشور واقع در جنوب شرقی اروپا زندگی میکنند.
منبع:توریسم پرس
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.