اشکورات _ جنگلی در جنوب رودسر
اشکورات یکی از مناطق کوهستانی استان گیلان می باشد که در امتداد سلسله کوه های البرز قرار دارد. اشکورات از جنوبی ترین نقطه شهرستان رودسر آغاز تا جنوبی ترین نقطه شهرستان رامسر ادامه دارد. اشکورات از جنوب به قزوین، از مغرب به املش و رودبار الموت، از شرق به بخش کوهستانی شهرستان رامسر- تنکابن و از شمال به دامنه های کوهستانی رحیم آباد و رامسر محدود است.
این منطقه از سه دهستان به نام های اشکور سفلی، اشکور علیا و اشکور شوئیل تشکیل شده است. لازم به ذکر است که اشکور سفلی در حوزه جغرافیایی رودسر و اشکور علیا در حوزه رامسر واقع شده است.
اشکورات به دلایل مختلفی مورد توجه قرار گرفته است، از جمله مهمترین این عوامل وجود دریاچه های طبیعی، چشمه های آب معدنی رودخانه های زلال، چشمه سارها، غارهای فراوان و از همه مهمتر پاکی هوا می باشد.
آب و هوای اشکورات در زمستان سرد و پربرف است و در تابستان خنک و ملایم. پس بهترین زمان برای سفر به این منطقه بهار و تابستان است.
منطقه اشکورات از لحاظ پوشش گیاهی و محصولات کشاورزی نیز بسیار غنی است. فندق و گردو، گندم و جو، عدس و لوبیا، سیب زمینی، سیر و پیاز از محصولات شاخص این منطقه هستند. گیاهان دارویی موجود در اشکورات نیز عبارتند از گل گاوزبان، بنفشه، کنگر، گل پر، گزنه، گون، همیشه بهار و قارچ های خوراکی.
از صنایع دستی معروف این منطقه می توان به جاجیم، گلیم، چادر شب، نمدمالی، چوخادوزی، خورجین، عرق جین، چموش دوزی، سفال گری، نخ ریسی، کلاه بافی، شال و دستکش بافی، باروت سازی، صنایع چوب، گلوله سازی، منبت کاری و غیره اشاره کرد.
مناطقی از کوهستان های اشکورات بر اثر کاوش های انجام گرفته دارای آثار و شواهد گوناگونی از قبیل قبور مربوط به دوران ساسانی و بعضاً نیز دوران اسلامی است و این خود نشان از قدمت منطقه دارد. حکومت های آل بویه و آل زیار نیز در این منطقه دارای مرکز حکومتی بودند.هم اکنون روستای بویه در اشکورات دارای سکنه می باشد.
اگر قصد سفر به اشکورات را داشته باشید، پیشنهاد می کنیم ابتدا با جاذبه های گردشگری آن آشنا شده، سپس راهی این منطقه شوید تا بتوانید سفر پرباری داشته باشید.
یکی از جاذبه های اشکور سفلی، مسجد ناصرالحق یا ناصرالکبیر (ع) یا آستانه هفت امام در روستای رودبارک است که قدمت آن به قرن سوم هجری قمری برمی گردد. در بازدید از این مسجد حتما به بام سفالی مسجد و در چوبی آن که به درب “بی بی هیبت” مشهور است، توجه کنید. چشمه ای هم از زیر مسجد عبور می کند که آبی زلال و شور دارد و برای دفع امراض خوب است. روستای رودبارک در ۳۵ کیلومتری رحیم آباد و ۵۰ کیلومتری رودسر قرار دارد.
غار وادار در روستای دلیجان از دیگر جاذبه های گردشگری این منطقه است. غار وادار با زیبایی خاص خود در امتداد سرچشمه رودخانه آسمان رود قرار دارد. روستای دلیجان نیز در ۴۷ کیلومتری بخش رحیم آباد و ۶۲ کیلومتری رودسر واقع شده است.
سرچشمه رودخانه آسمان رود و آسیاب قدیمی در روستای گیری نیز گزینه مناسبی برای بازدید است. آسیاب موجود در این روستا از معدود آسیاب های اشکور است. علت اصلی به وجود آمدن این آسیاب، بیرون آمدن آب فراوان از دهانه سنگ بزرگ در سرچشمه رودخانه آسمان رود است.
از دیگر جاذبه های اشکورات که نباید از یاد برد، کوه عروس و داماد در روستای زیاز است. این کوه بسیار باشکوه و زیبا بوده و در میان کوه های اشکورات از اهمیت ویژه ای برخوردار است. دلیل نامگذاری این کوه، وجود دو مجسمه سنگی به شکل عروس و داماد در بالاترین نقطه آن است. روستای زیاز در ۲۵ کیلومتری بخش رحیم آباد و ۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهرستان رودسر قرار دارد.
تونل روستای یازن نیز یکی از دیدنی های اشکورات می باشد که بسیار طولانی بوده و در ۱۱۸ کیلومتری شهرستان رامسر واقع شده است.
در سفر به اشکورات، بازدید از دریاچه روستای صمدآباد در دهستان شوئیل و دارگردان رجه در روستای گیری را از دست ندهید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.