ایذه در انتظار جهانی شدن
یک فعال میراث فرهنگی گفت: اولین اثری که از ایران در فهرست جهانی یونسکو به ثبت رسید چغازنبیل خوزستان بود که جالب است بدانیم این اثر با هزینه شخصی یکی از دوستداران میراث فرهنگی به نام پروفسور عدل به ثبت جهانی رسید.
به گزارش ایلنا ، بختیاری افزود: استان خوزستان سه اثر ثبت شده انحصاری را تا کنون به خود اختصاص داده و شهرستان ایذه می توانست صاحب چهارمین کرسی در یونسکو گردد.
به گفته وی در زاگرس میانی ، ما هیچ اثر ثبت شده ای تاکنون نداشته ایم و تنها شانس این جغرافیا، ثبت منظر طبیعی‐ تاریخی ایذه در یونسکو می باشد.
این فعال حوزه میراث فرهنگی خوزستان گفت: پرونده ثبت جهانی شهرستان ایذه در سال ۲۰۰۸ تدوین و وارد لیست ثبت موقت یونسکو شد.
آثار تاریخی منحصر به فرد شهرستان ایذه می توانست بعد از ثبت جهانی بیستون و قبل از ثبت جهانی قره کلیسا در آذربایجان غربی به عنوان دومین اثر استان خوزستان و نهمین اثر کشوری به ثبت جهانی برسد، اما متاسفانه آن چنان میلی که باید از طرف مدیران وقت برای به سرانجام رساندن آن به میدان
بیاید هرگز دیده نشد.
گفتنی است در این شهرستان نقوش برجسته متعددی از دوره های مختلف تاریخی وجود دارد .همچنين مي توان به وجود آثار و سنگنبشتههای باستانی مربوط به دوران ایلامیان مانند آثار سنگی کول فرح، شهسوار، اشکفت سلمان، خونگ اژدر و آثار اشکانی شمی، شیمن، شیوند، یار علی وند، کمالوند و تندیس مرد پارتی در موزه ملی ایران، ارگ اتابکی، بنای اتابکان اشکفت سلمان، پل پاپیلا سوسن و… اشاره کرد که از مهمترین آثار ایذه هستند. نام قدیمی این شهر در زمان اتابکان مال امیر (مالِمیر) نیز نامیده میشود.
منبع خبر:خبر جنوب
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.