بازگشایی سایتهای تاریخی و موزهها در دستور کار قرار دارد
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: بازگشایی سایتهای تاریخی و موزهها هفته آینده در دستور کار قرار دارد و این موضوع طی هفته پیشرو در ستاد ملی مبارزه با کرونا مطرح و تصویب خواهد شد.
به نقل از روابط عمومی وزارت میراث فرهنگی، علی اصغر مونسان گفت: ۲۴۰۰ پروژه گردشگری در سطح کشور در حال اجراست و هم اکنون ۵۷۰ هتل در سراسر کشور در حال ساخت داریم. این آمار و ارقام نشان میدهد همه به آینده صنعت گردشگری امید بستهاند.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تصریح کرد: خوشبختانه سرمایه گذاری بسیار خوبی در حوزه گردشگری کشور به همت سرمایه گذاران بخشهای غیر دولتی در حال شکلگیری است. گردشگری نقش مهمی در شکوفایی اقتصادی، ایجاد اشتغال و ارزآوری در جامعه دارد. این صنعت موجب تحرک سایر بخشهای اقتصادی مانند کسب و کارهای شهری، محلی و روستایی میشود.
وی گفت: بخش گردشگری یکی از حوزههای مهم اقتصادی و ایجاد اشتغال در کشور است. این صنعت در دو سال گذشته در ایجاد شغل بسیار موفق عمل کرده است.
مونسان که با رادیو اقتصاد گفت و گو میکرد، به مقوله کرونا و گردشگری اشاره کرد و افزود: ویروس کرونا آسیب زیادی به حوزه صنایع دستی و گردشگری کشور وارد کرده است.
وزیر میراث فرهنگی اظهار کرد: خوشبختانه در دولت دوازدهم با هدف گذاریهای جدید، تعیین بازارهای هدف و تدوین سندهای توسعه گردشگری اتفاقات خوبی در حال رقم خوردن بود و گردشگری داخلی و خارجی کشور روند رو به رشدی داشت.
وی افزود: علاوه بر گردشگری فرهنگی و تاریخی، گردشگری درمانی (توریسم سلامت)، طبیعت گردی (اکوتوریسم) و گردشگری مبتنی بر کشاورزی در کشور توسعه خوبی پیدا کرده است و به تبعه آن رونق خوبی در حوزه گردشگری ایجاد شده بود که متأسفانه این صنعت با شیوع کرونا با مشکل مواجه شد.
وزیر میراث فرهنگی از تصویب بسته حمایتی دولت از فعالان صنعت گردشگری کشور به دلیل شیوع ویروس کرونا خبر داد و تصریح کرد: این بستهها با هدف حفظ اشتغال نیروی انسانی شاغل در حوزه گردشگری و صنایع دستی و سرپا ماندن این صنعت مصوب و ابلاغ شده است.
وی افزود: امهال مالیاتی، امهال بیمه سهم کارفرما و امهال اقساط تسهیلات دریافتی از جمله حمایتهای دولت از فعالان این حوزه است. جدا از این حمایتها دولت قرار است ۵۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات در حمایت از مشاغل آسیب دیده از کرونا در سطح کشور پرداخت کند که از ۱۰ رسته شغلی آسیب دیده سه رسته مربوط به این وزارتخانه است.
مونسان ادامه داد: این وزارتخانه برای سرگرمی و پر کردن اوقات فراغت مردم خوب کشورمان در ایام نوروز ۹۹ و پس از این ایام که به دلیل شیوع ویروس کرونا مجبور شدند در خانه بمانند و به سفر نروند اقدامات مختلفی در فضای مجازی انجام داده است. بازدید مجازی از موزهها از جمله این اقدامات بود که خوشبختانه مورد استقبال مردم قرار گرفت.
وزیر میراث فرهنگی گفت: در بخش گردشگری هم بیش از ۳ هزار عکس و فیلم از جاذبههای طبیعی و سایتهای تاریخی کشور در فضای مجازی بارگذاری شد تا مردم با داشتههای غنی گردشگری کشور بیش از پیش آشنا شوند.
او ادامه داد: هتلها با رعایت پروتکلهای بهداشتی در همه جای کشور فعالیت خود را شروع کردهاند.
مونسان تصریح کرد: بازگشایی فعالیتها در حوزه طبیعت گردی هم در کشور آغاز شده از این رو بخش زیادی از واحدهای بوم گردی میتوانند ذیل طبیعت گردی فعال شوند. گردشگری داخلی به مرور در حال توسعه است و وزارت بهداشت نیز همکاری خوبی در این زمینه داشته است.
وزیر میراث فرهنگی گفت: صنعت گردشگری با بخشهای مختلف اقتصاد به طور مستقیم و غیرمستقیم در تعامل قرار دارد و با داشتن اثرات عمیق و متقابل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی از بخشهای مهم و حیاتی هر کشوری محسوب میشود.
وی افزود: شیوع ویروس کرونا در ایران و جهان موجب شد تا این صنعت بیشترین آسیب را نسبت به سایر صنایع ببیند.
مونسان با بیان اینکه سال ۹۹ از سوی مقام معظم رهبری به نام جهش تولید نامگذاری شده است، توضیح داد: صنعت گردشگری باید هر چه زودتر پس از مهار شیوع ویروس کرونا بازگشایی و فعال شود تا شغلهایی که آسیب دیدهاند با کمک دولت بتوانند بخشی از خسارتهای خود را جبران کنند و همه شاهد رونق دوباره و اشتغالزایی بیشتر در این صنعت باشند.
منبع:ایمنا
مرتبط:
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.