بلیز _گودالی با ۱۰۸ متر عمق
گودال آبی بزرگی در سواحل کشور بلیز واقع شده که به عنوان عجیبترین پدیده جهان شناخته میشود و عمق آن ۱۰۸ متر است.
این گودال آبی، قسمتی از دیوارههای مرجانی است که در میراث جهانی یونسکو معرفی و ثبت شده است.
بلیز (Belize ) کشوری در آمریکای مرکزی است، پایتخت آن بلموپان است. جمعیت این کشور ۳۹۶٬۰۰۰ نفر و زبان رسمی آن انگلیسی است و در سال ۱۹۸۱ از بریتانیا مستقل شد و واحد پول آن دلار بلیز است. مردم این کشور از تبارهای گوناگون و آمیخته سرخپوست، سفیدپوست و سیاهپوست هستند ۳۶ درصد از مردم بلیز مستیزو (دورگه سرخپوست و سفیدپوست) هستند.
مشخصات گودال آبی
این گودال آبی با ۳۰۰ متر عرض و ۱۰۸ متر عمق زمانی به شهرت رسید که ژاک ایو کوستو آن را به عنوان ده مکان برتر برای غواصی اسکوبا معرفی کرد. وی کاشف، نویسنده، عکاس، بوم شناس، افسر نیروی دریایی است که بیشتر زندگی خود را در اقیانوسها و دریاها گذرانده است.
ژاک ایو کوستو در سال ۱۹۷۱ کشتی خود را برای تعیین عمق این گودال به این مکان آورد. جست و جوهای او نشان داد منشا گودال آبی سنگ آهک کارستی است که قبل از افزایش سطح آب حداقل در چهار مرحله شکل گرفت و لبههای ۲۱، ۴۹ و ۹۱ متری از خود جای گذاشته است.
این گودال یکی از مقاصد گردشگری غواصی اسکوبا محسوب میشود غواصانیکه به دنبال آبهای کریستالی، شفاف و گونههای دریایی خاص هستند. اگر چه این مکان برای همه سطح غواصان مناسب نیست و نیاز به مهارت و تجربه زیاد دارد. به رغم تصاویر نیلی رنگ این گودال، منظرهای که غواصها با رفتن در عمق آن خواهند دید، غاری تاریک با استالاکتیتهای مختلف است.
این گودال در سال ۲۰۱۲ توسط شبکه تلویزیونی دیسکاوری به عنوان شگفت انگیزترین مکان روی زمین معرفی شد.
مرتبط:
گودال آبی بلیز _عجیبترین پدیده طبیعی جهان
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.