بومگردی؛ راهی برای گردش چرخ اقتصاد روستایی
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان گفت: توجه به احداث اقامتگاههای بومگردی در روستاها باعث تقویت وضعیت اقتصادی روستائیان خواهد شد.
به گزارش ایسنا، سجاد صنعتیمنفرد در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: توجه به احداث اقامتگاههای بومگردی در روستاها باعث تقویت وضعیت اقتصادی روستائیان میشود و یکی از برنامههای تاثیرگذار در توسعه روستاها و افزایش پایداری آنها، بحث احداث اقامتگاههای بومگردی است که هم ایجاد اشتغال کرده و هم زمینهای برای سفر مردم به روستاها فراهم میکند.
این مسئول ادامه داد: اقامتگاههای بوم گردی باید در محیط های بکر طبیعی، بافتهای روستایی و با رعایت بالاترین سطح ممکن ضوابط زیستمحیطی و به شکلی سازگار با معماری بومی و سیمای طبیعی منطقه احداث شود تا ضمن حداکثر تعامل با جامعه محلی، زمینه حضور و اقامت گردشگران را با کیفیتی قابل قبول و تعریف شده فراهم آورد.
وی با اشاره به اینکه، احداث اقامتگاههای بومگردی، ضمن ایجاد اشتغال و درآمدزایی، به زیبایی روستا نیز کمک خواهد کرد، افزود: گردشگری روستایی در دنیای امروز یکی از بخشهای مهم فعالیتهای اقتصادی محسوب میشود به طوریکه با احیای بافت با ارزش و اجرای طرحهای هادی روستایی با رویکرد گردشگری میتوان فرصتهای جدیدی در راستای توسعه اقامتگاههای بومگردی ایجاد کرد که خوشبختانه بنیاد مسکن استان در این راستا گامهای ویژهای برداشته است.
صنعتیمنفرد تصریح کرد: برای بهرهگیری از ظرفیتها و توانهای بالقوه فرهنگی، تاریخی و اجتماعی نواحی روستایی توسعه اقامتگاههای بومگردی در قالب تفاهمنامه سهجانبهای بین بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری و استانداری در دستور کار قرار گرفت تا برای پرداخت تسهیلاتی به منظور مرمت و احداث واحدهای بومگری در روستاها اقدام شود.
وی یادآور شد: برای مرمت واحدهای بومگردی در روستاهای هدف گردشگری، تسهیلات ۲۰ میلیون تومانی با سود ۴ درصد و بازپرداخت ۶۰ ماهه و همچنین تسهیلات ۴۰ میلیون تومانی با سود ۵ درصد با بازپرداخت ۱۵ ساله برای احداث واحدهای بومگردی پرداخت میشود.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان، اظهار کرد: در حال حاضر تعداد درخواستهای رسیده برای دریافت تسهیلات فوقالذکر به کمیته ۷ مورد است که در کمیته مشترک مصوب شده و متقاضیان این تسهیلات میتوانند با مراجعه به بنیاد مسکن شهرستانها و تشکیل پرونده و تایید در کمیته توسعه بومگردی روستایی استان و مرکز توسط بنیاد مسکن از این تسهیلات برخوردار باشند.
وی عنوان کرد: سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری نیز تسهیلات ویژهای برای احداث واحدهای بومگردی در نظر گرفته است. همچنین برای رونقبخشی به این بخش، استانداری نیز در بحث صدور پروانه ساخت این نوع واحدها تسهیلاتی را در نظر گرفته و تحقق این مهم، فضایی مناسب را در گسترش بومگردی روستایی در استان فراهم میکند.
صنعتیمنفرد خاطرنشان کرد: در نظر گرفتن معماری سنتی در واحدهای بومگردی ضرورت بسیاری دارد و طراحیهای لازم در این زمینه انجامشده تا ضمن احیای هویت فرهنگی، مجددا چهره روستاها به سبک معماری زیبای سنتی گرایش پیدا کند.
منبع خبر:ایسنا
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.