جاذبههای گردشگری سرزمین چشمههای آب سرد را بشناسید
ما در این گزارش پیشکشی تاریخی و دیدنی برای دوستداران سفر و کسب تجربههای تازه به ارمغان آوردیم که شاید برای شما هم جذابیت داشته باشد. پیشکش ما به شما چیزی بجز معرفی برخی از جاذبههای یکی از شهرستانهای تاریخی استان البرز به روایت تصاویر و کلمات نیست؛ پس با ما همراه شوید تا با برخی از جاذبههای گردشگری سرزمین چشمههای آب سرد بیش از پیش آشنا شویم.
البته شاید برایتان سؤال پیش بیاید که سرزمین چشمههای آب سرد کجاست و چرا با این لقب شناخته میشود؟
در پاسخ به این سؤال باید گفت یکی از شهرستانهای استان البرز با نام ساوجبلاغ با عنوان سرزمین چشمههای آب سرد شناخته میشود. این شهرستان بنابرآنچه که در کتاب نزهه القلوب نوشته حمدالله مستوفی آمده، «ولایتی است که در اوان سلاجقه مال به ری میداده و در عهد مغول سوا شده، هوایی به غایت خوب دارد. اکثر آبش از قنوات است، میوه و قله بسیار میباشد و نانش در غایت نیکویی و حقوق دیوانی او دوازده هزار دینار مقرر است و مردم آنجا، چون اکثراً صحرا نشینند مقید به مذهب نیستند؛ و از اعظم قرای آنجا خرداد (خراو) و نجمآباد و سنقر آباد است؛ و در سنقر آباد سادات آلی نسباند.»
گفتنی است به رغم آنچه در این توصیف آمده، وجود آرامگاه حدود پنجاه تن از امامزادگان در محدوده شهرستان ساوجبلاغ میزان علاقه اهالی این شهرستان به مذهب تشیع را نشان میدهد.
شایان ذکر است؛ از جاذبههای گردشگری شهرستان ساوجبلاغ میتوان به امامزاده عبدالقهار اشاره کرد. مقبره این امامزاده در روستای ورده قرار گرفته است. روستای ورده در دهستان برغان قرار گرفته است. درب چوبی امامزاده عبدالقهار متعلق به دوره شاه تهماسب یکم است و هماکنون در موزه ملی ایران از آن نگهداری میشود.
در اینجا بهتر است بدانیم که آرامگاه امامزاده عبدالقهار متعلق به چه کسی است؟ اهالی روستای ورده باور دارند که این آرامگاه منسوب به امامزاده ابوالحسن (ع)، برادر امام ر ضا (ع) است، اما احتمالا این آرامگاه مربوط به یکی از نوادگان امام موسی کاظم (ع) است، زیرا در منابع تاریخی و رجالی فرزندی به نام ابوالحسن ملقب به عبدالقهار در میان فرزندان امام موسی کاظم یافت نشده است.
آرامگاه امامزاده عبدالقهار در تاریخ ۵ دی ۱۳۷۵ثبت ملی شد.
از جاذبههای گردشگری و تاریخی دیگر روستای ورده میتوان به حمام تاریخی ورده و امامزاده بیبی سکینه ورده اشاره کرد.
برج مقبره کردان یکی دیگر از جاذبههای گردشگری شهرستان ساوجبلاغ است. این برج تاریخی در فاصله ۸۰۰ متری روستای کردان و در شمال غربی شهرستان ساوجبلاغ واقع شده است. بر اساس شواهد و اسناد کشف شده، این بنا از آثار دوره سلجوقیان بوده و گفته میشود مقبره امامزاده حسین (ع)؛ از نوادگان امام سجاد (ع) است.
پل قدیمی بانو صحرا یکی دیگر از جاذبههای گردشگری روستای کردان شهرستان ساوجبلاغ است. این پل قدیمی در دو کیلومتری شمال غرب روستای کردان قرار گرفته است. برای دیدن این پل تاریخی که در دوره صفویه ساخته شده، باید از مسیر روستای ولیان بگذریم. روستای ولیان در ۱۵کیلومتری شمال شهرک کوهسار قرار گرفته است. این روستا از شمال به کوه میانبند و روستای اسکوی دره، از جنوب غربی به روستاهای دوزعنبر و آجین دوجین، از شرق به روستای گلین رود و از طرف غرب به روستای توره ده منتهی میشود.
روستای ولیان دربرگیرنده چهارمحله با نامهای پایین محله (جیرمحله)، وسط محله (میان محله)، شرق روستا (چال محله) و بالای روستا (جر محله) است.
آبشارهای عالم زمین، سوتهدره، سنج و چوببست نیز از جاذبههای گردشگری شهرستان ساوجبلاغ به حساب میآیند. آبشار عالم زمین در ارتفاعات روستای عالم زمین قرار گرفته است. روستای عالم زمین در شمال غربی شهرستان ساوجبلاغ و در فاصله ۱۰۰ کیلومتری تهران واقع شده است. این روستا در کنار رودخانهای دائمی قرار گرفته که در جهت شمال به جنوب از کوههای پلنگ دره و اخرک سرچشمه گرفته است.
روستای خوروین یکی دیگر از جاذبههای گردشگری شهرستان ساوجبلاغ است. این روستا در بخش چندار، ۶۷ کیلومتری تهران و ۳ کیلومتری شهر کوهسار قرار دارد.
از جاذبههای گردشگری روستای خوروین میتوان به یک امامزاده و دو تپه باستانی خوروین با نامهای «گنج تپه» و «سیاه تپه» اشاره کرد. این تپههای باستانی متعلق به هزاره دوم پیش از میلاد مسیح هستند.
منبع خبر:باشگاه خبرنگاران جوان
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.