موزه عروسک‌ها

حکم تخلیه موزه عروسک‌ها “فعلا” متوقف شد

مدیر موزه عروسک‌های ملل گفت: در توافقی با مدیران شهرداری تهران قرار شد “فعلا” حکم تخلیه ملک موزه متوقف شود و موزه تا “اطلاع ثانوی” در مکان کنونی به فعالیت خود ادامه دهد تا حمایت‌ها و اقدامات قانونی لازم تعیین و تصویب شود.

پس از واکنش‌های گسترده به خبر تخلیه ملک موزه عروسک‌های ملل با حکم شهرداری منطقه ۱۲ تهران، مسعود ناصری دریایی، مدیر این موزه به ایسنا گفت: شهرداری براساس نامه‌ای که چندی پیش فرستاد، قصد داشت ملک را از موزه عروسک‌های ملل پس بگیرد، اما با پیگیری‌ها و مذاکرات، جلسه‌ای روز چهارشنبه ۲۷ بهمن‌ماه در موزه عروسک‌های ملل با حضور معاونت اجتماعی شهرداری و نمایندگان میراث فرهنگی تهران و اداره کل موزه‌ها برگزار شد که شهرداری و شورای شهر تهران  نیز “فعلا” قول مساعد داده‌اند موزه در مکان کنونی خود به فعالیت ادامه دهد تا فرآیند قانونی و تصمیم‌های لازم در این‌باره گرفته شود.

او تصریح کرد: البته هنوز توافق رسمی صورت نگرفته و این تصمیم تا انجام بررسی‌ها و مراحل قانونی “فعلا” موقف شده است.

ناصری با اشاره به ناشناخته بودن موزه عروسک‌های ملل نزد مسؤولان و حتی مردم، گفت: برخی از مسؤولان حتی امضاکنندگان نامه‌های آن هنوز با ماهیت و چیستی این موزه آشنا نیستند. جلسه روز چهارشنبه دست‌کم باعث شد آن‌ها با عملکرد و فعالیت‌های موزه عروسک‌های ملل آشنا شوند و تصویر روشن‌تری پیدا کنند که قطعا در نظرات آن‌ها تاثیرگذار است.

مدیر موزه عروسک‌های ملل درباره قراردادی که با شهرداری برای فعالیت در مِلک کوچه فیات دارند، توضیح داد: سال ۱۳۹۶ قراردادی با اعتبار سه سال با شهرداری منطقه ۱۲ تهران برای در اختیار گرفتن این ملک به منظور استقرار و فعالیت موزه عروسک‌های ملل بسته شد. ما شش ماه پیش از پایان مهلت قرارداد، یعنی در مردادماه سال ۱۳۹۸ به شهرداری منطقه ۱۲ تهران با هدف تمدید قرارداد نامه‌ای نوشتیم. نامه را برای بخش‌های مختلف نیز فرستادیم. مدیران وقت در شهرداری قول مساعد داده بودند که قرارداد ملک موزه عروسک‌های ملل تمدید شود، اما به هر شکل، در زمان خود قرارداد تمدید نشد. از سویی، با توجه به تعطیلی طولانی‌مدت مشاغل و موزه‌ها در دوران کرونا، ماه‌های زیادی در موزه بسته بود و فعالیت‌ها آنلاین انجام می‌شد. زمانی هم که اداره کل موزه‌ها با دستور ستاد ملی کرونا اجازه بازگشایی داشت موزه برای رعایت پروتکل‌ها، در روزهای محدود و با هماهنگی قبلی، تعداد خیلی محدود، حدود هشت تا دوازده نفر بازدیدکننده را می‌پذیرفت.

او افزود: ما فرض را بر این گذاشته بودیم که در دروان کرونا با توجه به این‌که مشاغل فرهنگی از جمله موزه‌های خصوصی آسیب و زیان فراوان دیده‌ و هیچ حمایتی نشده‌اند، قرار است با ادامه استقرار در این ملک و تمدید قرارداد، حمایت شویم. موزه‌ها به ویژه مجموعه‌داران و موزه‌داران خصوصی در این دو سال با سختی، به فعالیت خود ادامه دادند. مشکلات زیادی پیش روی ما بوده است. حالا پس از چند ماه بازگشایی دوباره با سویه اُمیکرون مواجه شده‌ایم که تمام بازدیدهای دانش‌آموزی را متوقف کرده است.

blank

 

ناصری ادامه داد: در چنین شرایطی وقتی نامه‌ای از شهرداری مبنی بر پس گرفتن ملک و تخلیه سریع آن دریافت کردیم، به شدت نگران شدیم. هرچند، در جلسه اخیر با نمایندگان شهرداری و میراث فرهنگی، آن نگرانی تا حدی رفع شد و این فرصت و امکان ایجاد شد که “فعلا” و تا “اطلاع ثانوی” در همین محل، موزه برپا بماند تا مراحل قانونی درباره تمدید چندسالۀ قرارداد گرفته شود و یا اگر سیاست شهرداری بر آن است که ملک را پس بگیرد، فرصتی داده شود تا وسایل موزه را در زمان کافی جمع‌آوری و به مکان دیگری منتقل کنیم.

به گفته ناصری، در موزه عروسک‌های ملل، درحال حاضر حدود سه‌هزار عروسک از ۸۴ کشور، بیش از ۵۰۰ اسباب‌بازی و همچنین انواع پوشاک اقوام و مردمان ایران به همراه صنایع دستی و ساز ایرانی نگهداری می‌شود که جابه‌جا کردن تمام آن‌ها و تخلیه ملک در زمانی سریع و کوتاه امکان‌پذیر نبود.

مدیر موزه عروسک‌های ملل گفت: موزه فعلا جابه‌جا نمی‌شود و همچنان در روزهای پنجشنبه و جمعه با هماهنگی قبلی تعداد محدودی بازدیدکننده می‌پذیرد و به‌زودی کارگاره‌های پیش‌بهاری و نوروزی نیز آغاز خواهد شد. ما تا اطلاع ثانوی به کار خود ادامه می‌دهیم تا پس از بررسی‌ها تصمیم نهایی گرفته شود.

ناصری همچنین بیان کرد: موزه عروسک‌های ملل به هیچ‌وجه رویکرد و جنبه اقتصادی ندارد و ماهیت آن کاملا فرهنگی است و همانند دیگر مجموعه‌داران خصوصی، دغدغه ما نیز همواره بر این بوده که دیگران را در کیفیت یافته‌ها و داشته‌های خود سهم کنیم. ارزش‌افزوده این موزه به اشیاء آن نیست، به گروهی است که در موزه عروسک‌های ملل مستقر هستند و همگی جزو گردانندگان موزه به شمار می‌آیند و سال‌ها در زمینه ادبیات کودک و نوجوان، افسانه‌ها و قصه‌های ایران و ملل، عروسک‌ها، صنایع دستی، ساز، گونه‌های جانوری و گیاهی و جغرافیای ایران پژوهش و تحقیق کرده‌اند و آن را با دیگران به اشتراک می‌گذارند. برای ما مهم است که مسؤولان و مدیران نیز ارزش و اهمیت این موزه و نقشی را که در آگاهی و هویت‌بخشی کودکان و نوجوان دارد درک کنند.

حکم تخلیه موزه عروسک‌ها "فعلا" متوقف شد

موزه عروسک‌های ملل در خیابان انقلاب، کنار مترو دروازه دولت، اول سعدی شمالی، کوچه فیات، پلاک دو واقع شده است. این موزه فقط روزهای پنجشنبه و جمعه باز است و با هماهنگی قبلی بازدیدکننده می‌پذیرد.

منبع: ایسنا

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *