غذای محلی مازندران

خوشمزه‌ترین غذای محلی مازندرانی

مرغ شکم پر شمالی یکی از غذاهای محلی مازندران است که با یک سبک خاص طبخ می‌شود، استفاده از سبزی های بومی این منطقه همچون اوجی، انار ریژه و زلنگ در ترکیب این خوشمزه شمالی طعم خاص و بی نظیری به آن می دهد که در هیچ کجای دنیا نمی توانید لنگه آن را پیدا کنید.

به گزارش ایسنا، مرغ شکم پر شمالی با این‌که از غذاهای ایرانی خوشمزه و بومی شمال کشور محسوب می شود اما در بسیاری از مجالس و مهمانی ها به عنوان غذای اصلی سرو شده و یکی از علت های محبوبیت این غذا، طعم ترش و بی نظیر آن است.

درحال حاضر ارتباط میان گردشگری ماجراجویانه و غذا روز به روز بیشتر شده، به طوری که تمام گردشگران به دنبال غذاهای سنتی هر منطقه به محض ورود به آن استان هستند، امروزه تورگردان‌های فعال هر منطقه سعی می‌کنند تا گردشگران را با غذاهای محلی آن خطه در سفر آشنا کنند.

چیزی که آشپزی را در صنعت گردشگری پررنگ می‌کند این است که می‌تواند به عنوان یک عامل اقتصادی ظاهر شود و سود حاصل از فروش غذاهای محلی به بانوان زحمتکش و خوش ذوق برسد، اما متاسفانه مازندران با تمام پیشینه‌های تاریخی و طبیعی در گردشگری هنوز هم از گردشگری غذا مغفول مانده است.

*غذایی با طعم دلنشین که همواره بر سر سفره مازندرانی‌ها یافت می‌شود

نرگس جلاب کدبانوی مازندرانی در گفت‌ و ‌گو با ایسنا می‌گوید: غذا برای این‌که طعم خوشی پیدا کند باید با جان و دل درست شود.

وی با بیان این‌که خانم‌های مازندرانی در طبخ غذاهای محلی منطقه خود مهارت زیادی دارند، اظهار کرد: درست کردن غذاهای محلی فوت و فن خاص آشپزی را می‌خواهد و در هر منطقه‌ای به دلیل شرایط جغرافیایی و وجود مواد غذایی خاص هر خطه، شاهد تنوع غذاهای لذیذ محلی هستیم.

این کدبانوی مازنی توضیح داد: مرغ شکم پر، اردک و ماهی شکم پر از جمله غذاهای محلی خوشمزه مازندرانی‌هاست که همواره بر سفره ما جای خاص خود را دارد.

جلاب با اشاره به این‌که پخت این غذا با سبزی‌های محلی بوده که از جنگل و کوه‌های مازندران تهیه می‌شود، تصریح کرد: ترکیب اوجی، انار ریژه و زلنگ به همراه پیاز و آلوچه جنگلی و رب انار و جای گذاری آن در داخل مرغ، اردک و ماهی طعم ویژه‌ای به این غذاها می‌دهد.

این کدبانوی مازنی خوب پخته شدن و تازه بودن سبزی‌های مورد استفاده در پخت مرغ محلی را از موارد مهم خوشمزه شدن این غذا دانست و افزود: تازه بودن مرغ محلی و خوب پخته شدن آن در کنار چند فوت دیگر می‌تواند پخت خوشمزه‌ترین غذای محلی مازندران را تکمیل کند.

وی در ادامه با ابزار ناراحتی از این‌که غذاهایی از جمله فست فود امروزه جایگزین این غذاهای خانگی خوشمزه در بین خانم‌ها و دختران جوان ما شده است، گفت: زمان پخت و درست کردن وسایل مورد نیاز این غذا شاید دو ساعتی طول بکشد اما نهایتا یک غذای سالم و بهداشتی بر سر سفره قرار خواهد گرفت.

جلاب تصریح کرد: پختن غذاهای محلی علاوه بر فواید زیادی که دارد، می‌تواند منبع اقتصادی خوبی برای خانم‌های مازندرانی باشد تا با معرفی آن به گردشگران درآمد خوبی داشته باشند.

مرغ شکم پر سرشار از ویتامین و پروتئین

آرزو کوچکی کارشناس تغذیه در گفت و گو با ایسنا با بیان این‌که مرغ شکم پر با ترکیباتی همچون مرغ، پیاز، سیر، گردو، انار دان و سبزیجات معطر غذایی سرشار از ویتامین و پروتئین است، گفت: گوشت مرغ حاوی پروتئین و دارای ارزش بیولوژیکی بالا بوده که بسیار برای بدن مفید است.

وی تصریح کرد: انار حاوی فلاونوئید و خواص آنتی اکسیدانی به همراه زردچوبه و سبزیجات با خواص آنتی اکسیدانی باعث پیشگیری از سرطان و کاهش فشار خون و کلسترول می‌شوند.

این کارشناس تغذیه با تاکید بر این‌که پوست مرغ پیش از پخته شدن حتما باید جدا شده و چربی قابل رویت دور ریخته شود، افزود: گردو سرشار از امگا ۳ بوده و نقش مهمی در حفظ سلامتی قلب و عروق، کنترل فشار خون و چربی در بیماران مبتلا و هم‌چنین در رشد جسمی و مغزی کودکان دارد.

منبع خبر:ایسنا

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *