شهردار: ۱۴ مرداد روز تبریز نامگذاری شود

شهردار تبریز با اشاره به سالروز پیروزی نهضت مشروطه در ۱۴ مرداد سال ۱۲۸۵ شمسی به عنوان روزی ماندگار و تاریخی در ایران، پیشنهاد کرد: این روز در تقویم رسمی کشور به عنوان «روز تبریز» نامگذاری شود.

به گزارش ایرنا، ایرج شهین‌باهر روز یکشنبه در جمع خبرنگاران با اعلام اینکه انتخاب ۱۴ مرداد به عنوان روز تبریز به شورای اسلامی شهر تبریز پیشنهاد شده، اظهار داشت: خلاء روز تبریز در طول سال به عنوان روزی که بتوانیم در آن روز با برگزاری جشن‌ها و همایش‌ها، تبریز و داشته‌های آن را به دیگران معرفی کنیم، احساس می‌شود.

وی اضافه کرد: به منظور تثبیت جایگاه و مقام تاریخی و بی مانند تبریز در انقلاب مشروطه که در آن دوران نه ایران بلکه جهان سیاست را تکان داد، پیشنهاد نامگذاری این روز را به عنوان روز تبریز به شورای شهر ارایه کردیم.

شهین‌باهر برگزاری همایش زنده‌نامان تبریز، قرار گرفتن ۱۴ مرداد در ایام گردشگری تبریز و تثبیت جایگاه تبریز در انقلاب مشروطه را از دیگر دلیل انتخاب این روز دانست و با اشاره به اینکه برای انتخاب روز تبریز دنبال یک روز خاص بودیم، گفت: نقش تبریز در انقلاب مشروطه و اهمیت این روز خاص که باعث حفظ تمامیت ارضی کشور شد بر هیچ کس پوشیده نیست و بر همین اساس این روز به شورای شهر پیشنهاد شد.

وی با تاکید بر اینکه در ایام دیگر سال نیز مردم تبریز اقدامات مهم و تاریخ ساز دیگری را شکل داده‌اند، ادامه داد: ۱۴ مرداد در ایام گردشگرپذیری تبریز یعنی فصل تابستان قرار گرفته و همین موضوع می‌تواند عامل مهمی برای معرفی شهر به میهمانان داخلی و خارجی باشد.

شهردار تبریز اظهار داشت: پس از تصویب این پیشنهاد در شورای شهر تلاش می‌کنیم آن را در اسرع وقت در شورای فرهنگ عمومی استان نیز به تصویب برسانیم.

شهین‌باهر ابراز امیدواری کرد از سال آینده بتوان برنامه‌های ارزشمند و فاخر برای این روز ترتیب داد.

به گزارش ایرنا، آذربایجان در تکوین اندیشه‌های روشنفکری و انقلابی پیش از مشروطه و همچنین در پیروزی انقلاب مشروطه نقشی تاریخی داشت.

پایداری مردم تبریز در حصر تبریز به فتح تهران به وسیله مشروطه خواهان آذربایجان انجامید.

۱۱۳ سال پیش در چنین روزهایی مردم تبریز برای رهایی از بند استبداد، استثمار و عقب ماندگی‌های سیاسی و اجتماعی به پا خاستند تا جامعه‌ای آزاد و عاری از ظلم و فساد و بی‌قانونی و بی‌عدالتی را بنیان نهند.

در آن سال‌ها که از هم گسیختگی و هرج و مرج جامعه ایرانی را فرا گرفته بود، مردم تبریز براساس رسالت ملی و مذهبی خود علیه استبداد و استعمار مبارزه‌ای را آغاز کردند که در آن مفاهیمی چون آزادی خواهی، عدالت‌طلبی، ستم‌سوزی، دیکتاتور ستیزی حرف اول و آخر مبارزان آن بود.

مبارزات مردمی در کنار همراهی علمای دینی و مراجع موثر افتاد و شاه که از هر طرف خطر را احساس می کرد در پاسخ به تلگراف‌های مختلف، تسلیم شد و در روز ۱۴ مرداد ۱۲۸۵شمسی فرمان مشروطه را برای ساختار سیاسی ایران صادر کرد.

علاوه بر قهرمانی‌های تاریخی ستارخان و باقرخان در نهضت مشروطه، نام‌هایی همچون علی مسیو، حیدرخان عمواوغلی، میرهاشم دوه‌چی، میرزا ابراهیم آقا تبریزی، حاج علی داواچی، حاج محمدقلی خان آغ‌بلاغی، عباس قلی‌خان جوبندی، جعفرقلی خان، حسین بیگ قره‌داغی، زینال، کریم خان و ابراهیم خان از برادرزادگان ستارخان، حاجی عظیم خان (برادر کوچک ستارخان)، داداش بی و آقابی اهری از جمله مبارزان و قهرمانان آذربایجانی نهضت مشروطه هستند که با جان فشانی‌های خود مسیری جدید برای حیات سیاسی و اجتماعی ایران باز کردند.

منبع خبر:ایرنا

blank

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *