مجسمه مرمرینی ترکیه

مالکیت مجسمه مرمری تاریخی به ترکیه نرسید

دادگاهی در آمریکا درخواست ترکیه برای کسب مالکیت مجسمه تاریخی مرمرینی را که در یک حراجی به مزایده گذاشته شده بود رد کرد.

به نقل از نیویورک‌تایمز، یک مجسمه تاریخی مرمرین ۲۲ سانتی‌متری که بیش از دو دهه در موزه هنر متروپولیتن نیویورک به نمایش گذشته شده بود زمانی که حراجی کریسیتز اقدام به فروش آن کرد از سوی دولت ترکیه به عنوان یکی از اثار غارت‌شده این کشور شناسایی شد. با این حال اخیرا دادگاهی در آمریکا این ادعا را رد کرده است.

گمان می‌رود این مجسمه در فاصله بین ۴۸۰۰ تا ۴۱۰۰  پیش از میلاد در ترکیه امروزی خلق شده باشد. در سال ۲۰۱۷، این مجسمه در فهرست آثار حراجی کریستیز قرار گرفت و در همان سال دولت ترکیه با استناد به  حکم حکومت عثمانی در سال ۱۹۰۶ که بر اساس آن همه آثار تاریخی کشف‌شده در این کشور متعلق به آن‌هاست و خروج آن‌ها از کشور به هر نحوی ممنوع است، از حراجی و مالک اثر شکایت و اعلام کرد این اثر به طور غیرقانونی از کشور خارج شده است و باید به ترکیه بازگردانده شود.

این مجسمه که «Guennol Stargaze» نام دارد پیش‌تر متعلق به یک مجموعه‌دار هنری به نام «آلستر بردلی مارتین» بود که حدود دهه ۱۹۶۰ میلادی آن را خریداری کرده بود و بین سال‌های ۱۹۶۶ تا ۲۰۰۷ در چند برهه زمانی برای نمایش به موزه هنر متروپولیتن نیویورک امانت داده شده بود.

روز سه‌شنبه، دادگاهی در منهتن به نفع ترکیه رای نداد. قاضی این دادگاه با رد درخواست ترکیه برای بازگرداندن این اثر به این نکته اشاره کرد که با وجود این‌که این اثر بدون شک در ترکیه امروزی خلق شده است اما هیچ شواهد قانونی وجود ندارد که بتواند کشف شدن این اثر در خاک این کشور پس از سال ۱۹۰۶ را تایید کند.

بنابراین مسئله تجارت این نوع آثار و انتقال آن‌ها به کشورهای دیگر در گذشته مطرح شد. همچنین با توجه به این‌که ردیابی مسیر این اثر طی هزاران سال گذشته ناممکن است، فقط می‌توان به طور قطع تشخیص داد این اثر نخستین‌بار در سال ۱۹۶۱ از نیویورک سردآورده است.

منبع: ایسنا

مرتبط:

آشنایی با بندر باستانی پرین ، جاذبه گردشگری ترکیه

چاتالجا، میزبان یونانی‌زبان‌های ترکیه

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *