موزه ملی ایران، شهرت جهانی دارد
تهران- ایرنا- سفیر اسپانیا در ایران گفت: باید به شهرت بینالمللی موزه ملی ایران اشاره کنم که یکی از موزههای مهم جهان است.
ادوارد لوپز بوسکتس، روز یکشنبه در نشست خبری افتتاح موزه میراث باستانشناسی اسپانیا به عنوان گزیده ای از موزه باستان شناسی آلیکانته، در سخنانی با اظهار خرسندی از برگزاری این نمایشگاه در محل موزه ملی ایران گفت: ارتقای سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری به وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی یک اتفاق بسیار مهم است، چراکه ایران با این گستره تنوع فرهنگی و تاریخ و تمدن غنی، نیازمند این بود که دارای یک وزارتخانه باشد تا با اعتباری مشخص بهطور تخصصی به موضوعات گردشگری و میراث فرهنگی بپردازد، این اتفاق را به دکتر مونسان وزیر میراثفرهنگی تبریک می گویم.
وی افزود: اسپانیا و ایران از لحاظ سیاسی و نیز از لحاظ فرهنگی ارتباط بسیار خوبی دارند، در خصوص همکاری فرهنگی یک عنصر اصلی وجود دارد و آن میراث فرهنگی است که باید این موضوع را به سایر کشورها نیز انتقال دهد.
سفیر اسپانیا در ایران افزود: انعطاف بالا و ظرفیت موزه آلیکانته باعث شد تا امروز شاهد افتتاح نمایشگاهی از آثار اسپانیا در ایران باشیم. گرایش کلی که در حوزه تبادلات فرهنگی وجود دارد، برگزاری نمایشگاههای عکس است اما کار ارزشمند و بسیار سخت جابةجایی اشیای تاریخی باعث شده تا امروز شاهد برگزاری نمایشگاه باستانشناسی اسپانیا در محل موزه ملی ایران باشیم که به معرفی تمدن اسپانیا میپردازد.
خبرهای خوش از استرداد اشیای تاریخی در روزهای آینده
محمدحسن طالبیان معاون میراثفرهنگی کشور نیز در این نشست خبری در سخنانی با تبریک افتتاح این نمایشگاه گفت: برگزاری نمایشگاه آثار اسپانیا در موزه ملی ایران یک کار ارزشمند است و با همکاری بسیار خوب دو موزه ملی ایران و آلیکانته این کشور صورت گرفته است و خوشبختانه امروز شاهد افتتاح این نمایشگاه هستیم.
او افزود: موزهها محلی برای تجلی احساسات و اعتقادات هستند و میتوانند به صلح و دوستی بین کشورها کمک کند و برگزاری نمایشگاههای مشترک میتواند نشان دهنده عزم کشورها در خصوص صلح و دوستی باشد.
طالبیان گفت: این نگاه و رویکرد نمایشگاههای دو جانبه از پنج سال پیش شروع شد و با کشورهای مختلف ادامه یافت و این ششمین نمایشگاه دوجانبهای است که در موزه ملی ایران برگزار می شود و این گونه فعالیت ها در آینده نیز ادامه دارد.
معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی اضافه کرد: امروز بالغ بر ۶۹۰ موزه در کشور داریم، بخش زیادی از این موزهها، متعلق به بخش خصوصی است و در آینده با کمک موزه ملی ایران باید بتوانیم نمایشگاههای مشترک را در موزههای دولتی و خصوصی برگزار کنیم و شاهد برگزاری نمایشگاه های مشترک بین چند موزه باشیم.
وی افزود: این دیپلماسی فعال فرهنگی باعث شده در حوزه های دیگر از جمله استرداد اموال فرهنگیتاریخی شاهد اتفاقات خوبی باشیم که در روزهای آینده نیز خبرهای خوشی از استرداد اموال تاریخی خواهیم شنید و بسیار خوشحال هستم که از طریق دیپلماسی فرهنگی شاهد اتفاقات بسیار خوب در کشور هستیم.
نخستین سوال این نشست خبری از سوی یکی از خبرنگاران اسپانیا مطرح شد و او در خصوص تداوم همکاری های موزه ملی ایران با سایر موزه ها برای برگزاری نمایشگاههای مشابه سوال کرد که محمدرضا کارگر مدیرکل امور موزههای وزارت میراث فرهنگی از آمادگی برای برگزاری و تداوم اینگونه نمایشگاه ها خبر داد و گفت: تنها پنجره ای که به معرفی فرهنگ، تاریخ و تمدن ایران کمک خواهد کرد، پنجره میراث فرهنگی است، علاقهمند هستیم که این موضوع مهم را که ما مردمی اهل گفتوگو، صلح و صاحب تجربه هستیم، به تمام مردم دنیا منتقل کنیم.
کارگر افزود: هرکدام از موزههای ما با یک محوریت خاص هستند که مخاطبان خود را برای همکاری در موزه های دیگر پیدا می کنند و زمینه های همکاری را ایجاد خواهند کرد.
خبرنگاری نیز در این نشست خبری درباره بیمه اشیای به نمایش درآمده در نمایشگاه های مشترک سوال کرد که جبرئیل نوکنده رئیس کل موزه ملی ایران در پاسخ به این سوال گفت: نمایشگاههای مشترک آثار در برابر تمام خطرات بیمه هستند. البته در کشور ما بیمه آثار هنری وجود ندارد، برای همین در زمان برگزاری نمایشگاههای مشترک از شرکتهای بیمه کشور طرف مقابل استفاده میکنیم. بستهبندی اشیا با حضور امنای اموال دو کشور انجام می شود، حمل آثار تاریخی نیز توسط شرکت های کشور مقابل انجام میشود. اما ترانسفر حرفه ای و انتقال اشیا از فرودگاه امام تا موزه ملی ایران را ایران انجام می دهد. هزینه بیمه و بستهبندی اشیا در نمایشگاه اسپانیا توسط کشور اسپانیا پرداخت شده است.
سه گالری در نمایشگاه آثار اسپانیا
یکی دیگر از خبرنگاران اسپانیایی در این نشست خبری در خصوص گالری های این نمایشگاه سوال کرد که نوکنده در این باره گفت: در این نمایشگاه سه گالری داریم که در گالری اول اشیایی از ۳۵۰۰ سال پیش در به نمایش درآمده است، در گالری دوم آثاری از عصر آهن تا دورههای اسلامی و دورههای تاریخی اسپانیا را در بر میگیرد. در گالری سوم نیز شاهد نمایش آثاری از دوره مدرن و معاصر فرهنگ اسپانیا را میتوانیم ببینیم. این نمایشگاه سعی میکند تاریخ ۳۵۰ هزار سال اسپانیا را معرفی کند.
خبرنگار دیگری نیز در این نشست خبری سوال خود را در این خصوص مطرح کرد که مسائل سیاسی چقدر می تواند در ضبط و بازداشت اشیا و آثار تاریخی تأثیرگذار باشد که سفیر اسپانیا در پاسخ گفت: معمولا این نوع آثار تاریخی در چهارچوب توافق های بین المللی حفظ میشوند و تحت حفاظت پیمانهای بینالمللی هستند و به شکل موفق به کشور مبدأ بازگردانده میشوند. در این میان البته برخی از مشکلات وجود دارد که البته مختص ایران نیست و این مربوط به اشیایی است که در گذشته از یک کشور به کشور دیگری منتقل شده اند و اکنون روند بازگشت آنها کمی با مشکل روبهرو است. اما آثار نمایشگاههای مشترک و دوطرفه ایران و اسپانیا به سلامتی بازگردانده می شوند و مشکلی در این خصوص نیست.
یکی دیگر از خبرنگاران اسپانیایی نیز در این نشست خبری سوال خود را در این خصوص مطرح کرد که ایران با چه موزه دیگری از اسپانیا همکاری هایی را با موضوع موزه ای و میراث فرهنگی داشته است، که محمدرضا کارگر مدیرکل موزه های وزارت میراث فرهنگی توضیحاتی را در خصوص همکاریها با تعدادی دیگر از موزه های اسپانیا ارائه کرد.
طالبیان نیز در همین خصوص گفت: غیر از همکاریهای موزهای با کشور اسپانیا همکاری هایی در سطح کارشناسی در حوزه میراث فرهنگی داریم. ضمن این که درباره برخی از پرونده های مشترک در حوزه میراث ناملموس نیز با اسپانیا همکاری هایی داریم و خوشبختانه اسپانیا یکی از کشورهای اروپایی است که همکاری های بسیار خوبی با ایران در حوزه میراث فرهنگی دارد.
خبرنگاری نیز در این نشست خبری درباره تاثیر برگزاری نمایشگاههای مشترک ایران و اسپانیا در تغییر نگاه اسپانیاییها به ایران سوال کرد که مدیر موزه باستان شناسی آلیکانته در پاسخ به این سوال گفت: واکنش مردم و بازدیدکنندگان از نمایشگاه ایران که در اسپانیا برگزار شد، بسیار مثبت بوده است. فعالیت های جانبی نیز در این نمایشگاه برگزار شد که مردم را با فرهنگ و تمدن ایران آشنا کرده است. این در حالی است که هفته فیلم ایرانی در اسپانیا برگزار شد که به معرفی هرچه بیشتر ایران کمک کرده است.
وی افزود: این در حالی است که بهمناسبت فرا رسیدن نوروز، شاهد اجرای گروه موسیقی سنتی از اسپانیا بودیم که در کنار آن تعدادی برنامه فرهنگی با همکاری سفارت ایران در اسپانیا برگزار شد که باعث نزدیکی هرچه بیشتر مردم و بازدید کنندگان با فرهنگ ایران شده است.
سفیر اسپانیا در ایران نیز در همین ارتباط ادامه داد: اسپانیا از نظر تعداد گردشگری که به ایران میفرستد در بین کشورهای اروپایی جایگاه چهارم را دارد و تعداد گردشگران اسپانیایی سالانه دوبرابر می شود. گردشگران اسپانیایی در سفر به ایران از شهرهای کاشان، اصفهان، یزد و شیراز بازدید می کنند، بنابراین می توان گفت ایران و اسپانیا در حوزه گردشگری و نیز حوزه میراث فرهنگی با هم ارتباط بسیار خوبی دارند.
منبع خبر:ایرنا
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.