میراث جهانی مریوان در نمایشگاه گردشگری تهران
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان از معرفی رشته صنایعدستی کلاشبافی، بە عنوان میراث جهانی مریوان در پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری تهران خبر داد.
یعقوب گویلیان امروز (۱۲بهمن) در حاشیه پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری تهران، اظهار کرد: در این نمایشگاه علاوه بر غرفههای اصلی، ظرفیتهای منحصربهفرد برخی از رشتههای صنایعدستی استان در هفت غرفه معرفی میشود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان، با اشاره به معرفی کلاش مریوان در این نمایشگاه که به عنوان شهر جهانی در کشور به ثبت رسیده، عنوان کرد: کلاش مریوان به دلیل دارا بودن شاخصههای لازم، شهریورماه سال ۹۶ در شورای ثبت جهانی صنایعدستی یونسکو به عنوان پنجمین شهر ثبت شده ایران، جهانی شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان، افزود: مریوان بعنوان یکی از شهرهای پرجمعیت کردستان، با قدمت و پیشینه تاریخی فراوان در بسیاری از حرفههای صنایعدستی، دارای شهرت و اعتبار جهانی است.
گویلیان، عنوان کرد: یکی از این حرفههای خاص و پردرآمد مردان و زنان سختکوش و هنرمند این دیار که از طریق آن امرار معاش خود را تامین میکنند، بافت کفشهای محلی با نام “کلاش” یا همان گیوه محلی است.
وی یادآور شد: این شهر با بیش از چهارهزار هنرمند بیشترین بافنده کلاش را در استان دارد، به طوری که بیشترین آموزشگاههای کلاشبافی، کارگاههای تولید کلاش و فروشگاههای کلاش در این شهرستان فعال است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان، خاطرنشان کرد: قدمت بافت این کلاش در بین مردم مریوان به یکهزار سال پیش برمیگردد و زنان و مردان این شهرستان با میل و رغبتی خاصی آن را از موادی کاملا طبیعی، دستساز و بدون استفاده از هرگونه مواد صنعتی و آلاینده میبافند.
گویلیان، گفت: کلاش از زمانهایی قدیم متناسب با نوع آب و هوای کوهستانی کردستان طراحی شده و حین اینکه بسیار زیبا و با ظرافت خاصی از دو لایه اصلی زیرین و لایه رویه با نخهای مخصوص و الیاف طبیعی دوخته میشود بسیار خنک، سبک و استحکام بالایی برخوردار است.
وی افزود: این نوع کفش پای چپ و راست آن مشخص نیست و می توان پس از مدتی پاهای آن را تعویض کرده و از فرسوده شدن آن جلوگیری کرد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان، اظهار کرد: ثبت جهانی کلاش باعث شد این صنعت در جهان به برندی تبدیل و مورد توجه بیش از پیش مردم و مسئولان قرار گیرد و در جذب گردشگر و کسانی که تمایل به خرید صنایعدستی دارند تأثیرگذار باشد.
گویلیان عنوان کرد: پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری از ۹ لغایت ۱۲ بهمن ماه سال جاری در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران در حال برگزاری و غرفه استان کردستان در سالن ۳۸B میزبان علاقهمندان و بازدیدکنندگان است.
منبع: ایسنا
مرتبط:
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.