نگهداری اشیای تاریخی به صورت شخصی در چه شرایطی امکان پذیر است؟/مجاز بودن نگهداری اشیایی مثل کاغذ پارچه پوست با هر قدمتی
به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان، شاید تاکنون بسیار به این اندیشیدهاید که اگر فروش عتیقهجات که غالبا جزو میراث فرهنگی و تاریخی یک کشور هستند، غیرقانونی تلقی میشود، پس چگونه برخی افراد یا کلکسیونرها این اشیا را در مجموعههای شخصی خود نگهداری میکنند؟ به عبارت دیگر آیا دولتها چشم خود را بر اینگونه تجارتها میبندند؟
به همین دلیل شرایط نگهداری اشیای تاریخی به صورت شخصی را از مدیر کل امور موزه های وزارت میراث فرهنگی جویا شدیم.
« با افرادی که اشیای تاریخی را به صورت غیر مجاز نگهداری کنند برخورد می کنیم» این اولین جمله ای بود که مدیر کل امور موزه های وزارت میراث فرهنگی به خبرنگار میزان گفت.
محمد رضا کارگر، مدیر کل امور موزهها اموال منقول وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان، در پاسخ به این سوال که اگر افرادی برخی از اشیای تاریخی و نفیس را در خانههای خود نگهداری کنند با مجازات رو به رو میشوند یا خیر؟ گفت: اگر اشیای نگهداری شود که داشتن آن مجاز باشد هیچ مشکلی ندارد و دفتر امور موزهها کمکهایی به آنها جهت نگهداری بهتر نیز ارائه میدهد.
کارگر در ادامه بیان کرد: ولی اگر اشیای غیر مجاز نگهداری شود با افراد خاطی در صورت اطلاع برخورد میشود؛ و اگر افراد آنها را در اختیار داشته باشند متخلف محسویب میشوند.
مجاز بودن نگهداری آثار دارای تاریخ صد سال
وی در ادامه درباره شرایط نگهداری آثاری که مجاز و غیر مجاز است گفت: به عنوان مثال آثاری که دارای تاریخ صد سال باشند مردم مجاز به نگهداری آنها هستند و اشیائی که از جنسی هستند که اگر زیر خاک قرار بگیرند از بین میروند نگهداری آنها مجاز است.
مجاز بودن نگهداری اشیایی مثل کاغذ پارچه پوست با هر قدمتی
وی در ادامه گفت: اشیایی مثل کاغذ پارچه پوست و با هر قدمتی میتوانند افراد آنها را داشته باشند.
وی در ادامه گفت: هم اکنون در کشور حدود ۱۵۰ موزه خصوصی داریم.
منبع خبر:میزان
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.