دستورالعمل پاسداری میراث فرهنگی ناملموس بررسی شد
با بررسی «دستورالعمل پاسداری میراث فرهنگی ناملموس شهرها و روستاهای کشور با مشارکت شوراهای اسلامی شهر و روستا، شهرداری و دهیاری ها» در جلسه تخصصی کمیسیون خاص امور کلانشهرهای هیئت دولت، موضوع در دستورکار کمیته فرعی قرار گرفت.
به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر هیئت دولت، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با مشارکت دستگاههای اجرایی مرتبط، «دستورالعمل پاسداری (شناسایی، معرفی و ترویج) میراث فرهنگی ناملموس شهرها و روستاهای کشور با مشارکت شوراهای اسلامی شهر و روستا، شهرداری و دهیاری ها» را به دولت ارائه نمود.
این دستورالعمل که در راستای اجرای بند (ب) کنوانسیون پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس و ماده (۱۲) آییننامه اجرایی قانون الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون مذکور تهیه شده است، کلیه دستگاه های مربوط به موضوع پاسداری از میراث ناملموس را ملزم به رعایت قانون الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون حراست از میراث فرهنگی ناملموس و آییننامه اجرایی این قانون می نماید.
میراث فرهنگی ناملموس به معنی رفتارها، نمادها، بیان ها، دانش ها، مهارت ها، هنرها و نیز صنایعدستی و فضاهای وابسته به آن هاست که جوامع، گروه ها و در برخی موارد افراد، آن ها را به عنوان بخشی از میراث فرهنگی خود می شناسند. این میراث که از نسلی به نسل دیگر منتقل می شود پیوسته توسط جوامع و گروه ها در پاسخ به محیط، تعامل با طبیعت و تاریخشان بازآفرینی می شود و حس هویت و تداوم را برایشان به ارمغان می آورد و بدین ترتیب احترام به تنوع فرهنگی و خلاقیت بشری را ترویج می کند.
دستورالعمل مربوط، پس از بررسی و تصویب در جلسه تخصصی کمیسیون امور خاص کلانشهرها، به کمیته فرعی ارجاع شد.
گفتنی است، جلسه تخصصی کمیسیون خاص امور کلانشهرهای هیئت دولت به ریاست داود آرین، معاون کمیسیون و با حضور نمایندگان وزارتخانه های جهاد کشاورزی، ورزش و جوانان، صنعت، معدن و تجارت، اطلاعات، کشور، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، راه و شهرسازی و فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و حفاظت محیط زیست، شورایعالی استان ها و شورای اسلامی شهر تهران روز دوشنبه ۷ مرداد ماه ۱۳۹۸ به میزبانی دفتر هیئت دولت نهاد ریاست جمهوری تشکیل شد.
منبع خبر:ایسنا
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.