دو مجوز برای موزههای «بنزینخانه» و «کارآموزان» در آبادان
با اقدام مدیریت موزهها و مرکز اسناد صنعتنفت، مجوز فعالیت رسمی موزههای بنزینخانه و کارآموزان در آبادان به عنوان موزههای غیروابسته به وزارت میراث فرهنگی، بدست ادارهکل موزهها و اموال منقول فرهنگی ـ تاریخی کشور صادر شد.
سیدمحمد ابراهیمی مسئول موزهها و اموال منقول فرهنگی تاریخی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان،در توضیح ماهیت موزههای غیروابسته به وزارت میراث فرهنگی گفت: موزههای غیر وابسته، به آن دسته موزههایی اطلاق میشود که نهادهای دیگر براساس وظایف ذاتی و به منظور ترویج فعالیتها و خدمات خود تأسیس میکنند.
او افزود: اگرچه این موزهها وابسته به وزارت میراث فرهنگی نیستند اما نهادهای مؤسس باید به صورت قانونی مجوز تأسیس موزههای خود را از ادارهکل موزهها و اموال منقول فرهنگی ـ تاریخی تحت عنوان موزههای غیر وابسته دریافت کنند.
مسئول موزهها و اموال منقول فرهنگی تاریخی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان ادامه داد: بر همین اساس، پرونده موزههای “بنزینخانه” و “کارآموزان” در آبادان بدست کارشناسان واحد موزه ادارهکل میراث فرهنگی خوزستان تکمیل و به تهران فرستاده شد و در سال ۱۳۹۸، مجوز این دو موزه به صورت رسمی به عنوان اولین موزههای غیروابسته استان اعطاء شد و این موزهها از این پس تحت نظارت ادارهکل میراث فرهنگی خوزستان به فعالیت خود ادامه خواهند داد.
ابراهیمی با اشاره به تجهیزات موجود در موزه بنزینخانه آبادان گفت: تجهیزات سوخترسانی و گرمایشی، انواع دستگاههای پمپبنزین همراه با تاریخچه استفاده از این دستگاهها در كشور، خودروهای قدیمی سوخترسان، پمپبنزین و خودروهای قدیمی در حال سوختگیری، فضای شعبههای قدیمی نفت، مخازن قدیمی پرچی، مجموعه تانكرهای سوخترسان و اسناد تاریخی مربوط به توزیع فرآوردههای نفتی از جمله اشیائی هستند که در این موزه به نمایش درآمدهاند.
او درخصوص موزه کارآموزان نیز افزود: این موزه شامل بخشهای گوناگون از جمله اتاقهای پنجگانهای است كه پیش از این به واحد اداری آموزشگاه حرفهای اختصاص داشت و اکنون مجموعهای را تشكيل میدهد كه داستان موزه را روایت میكند.
مسئول موزهها و اموال منقول فرهنگی تاریخی ادارهکل میراث فرهنگی خوزستان افزود: در محوطه موزه کارآموزان، عناصر نمایشی و خدماتی گوناگونی مانند دیگ بخار، بقایای ماكت پالایشگاه، مجموعه شيرهای صنعتی، استند دوچرخههای قدیمی، استند بشكهها، اتوبوس نقاشی و زمين بازی كودكان قرار دارد .
ابراهیمی گفت: باتوجه به ماهیت این موزه که زمانی آموزشگاه بوده، جنبه آموزشی این موزه بیشتر مدنظر قرار گرفته است و بازدیدکننده ضمن تماشای کارگاهها و دستگاهها، با اصول و نحوه کار آنها آشنا میشود.
اوبا بیان اینکه این موزهها میتوانند به عنوان یکی از ظرفیتهای گردشگری صنعتی استان، در برنامهریزیها و تبلیغات گردشگری مورد توجه قرار گیرند ادامه داد: نهادهای دیگر هم باتوجه به وظایف ذاتی خود میتوانند با انجام روال قانونی نسبت به تأسیس موزههای تخصصی و گرفتن مجوز آنها از وزارت میراث فرهنگی اقدام لازم را به عمل آورند و در این راستا ما نیز در ادارهکل استان آمادگی ارائه مشاوره فنی در این خصوص را داریم.
منبع خبر:باشگاه خبرنگاران جوان
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.