داستان برجی اسرارآمیز در خوزستان

شوشتر شهری در استان خوزستان است که در دل آن آب جریان دارد و به نحوی قلب این شهر با آب می‌تپد؛ شوشتر هم‌چنین میزبان سازه‌های آبی عجیبی است که از طریق آن‌ها در دنیا به شهرت رسیده است.

به گزارش ایسنا، شهر شوشتر یکی از شهرهای قدیمی استان خوزستان بوده که در دامنه کوه‌های زاگرس واقع شده است و از جهت این‌که دو رودخانه کارون و دز از این شهر می‌گذرند اهمیت خاصی دارد.

«برج کلاه‌فرنگی» بخشی از سازه‌های آبی شوشتر است که جزء مهم‌ترین آثار باستانی شوشتر نیز محسوب می‌شود.

«برج کلاه‌فرنگی» برجی هشت ضلعی است که قاعده هر ضلع آن بین ۱٫۱۰ تا ۱٫۲۸ متر است و روی پایه چهارمتری از سطح زمین قرار گرفته است و پس از سال‌های زیادی که از فرسایش آن می‌گذرد فقط حدود هفت متر از آن باقی مانده است.

نمای بیرونی این برج از سنگ‌های تراش‌خورده ساخته شده است، اما سنگ‌ها در گذر زمان از جای خود افتاده‌اند و در حال حاضر تنها سه متر از آن‌ها بر بدنه‌ی برج باقی مانده است.

در خصوص زمان ساخت و کاربرد «برج کلاه‌فرنگی» چندین نظریه وجود دارد؛ برخی معتقدند که این برج جایگاه دیده‌بانی قیصر روم یا شاپور ساسانی و محل نظارت بر کار کارگران بوده است اما برخی بر این باورند که از این برج مقدار و شدت جریان رودخانه نظارت می‌شده است.

البته عوام نظریه اول را که «برج کلاه‌فرنگی» جایگاه دیدبانی قیصر روم یا شاپور ساسانی جهت نظارت بر کارگران بوده است را بیشتر می‌پذیرند.

در قسمتی از این سازه بند میزان قرار گرفته که کارون را به دو شاخه «گرگر» و «شطیط» تقسیم می‌کند. این سازه در میدان ۱۷ شهریور شوشتر در انتهای خیابان بلوار قرار گرفته است. «برج کلاه‌فرنگی» در ۲۵ اسفند سال ۱۳۷۸ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

اختلاف نظر موجود در خصوص تاریخ ساخت و کاربرد این برج باعث شده است که این سازه هم‌چنان اسرارآمیز و گران‌بها باقی بماند.

منبع خبر:ایسنا

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *