دبیت کارت

دبیت کارت چیست؟

دبیت کارت یک کارت بانکی معتبر و متصل به حساب بانکی است که میتواند جایگزین پول نقد شود و میتوان با آن کالا و خدمات خریداری کرد. این پول به طور مستقیم از حساب شما برداشت میشود.

همه چیز در مورد دبیت کارت

در سراسر کشورهای جهان کارت های بانکی با هر طرح و نامی که باشند به یک منظور مورد استفاده قرار می گیرند و تمامی انها جایگزینی برای پول نقد هستند و با آن‌ها می‌توان پرداخت انجام داد، کالا و خدمات خریداری کرد. کارت های ارزی نیز براساس نحوه دسترسی به موجودی کارت و نحوه استفاده از آن به سه دسته اصلی تقسیم می شوند:

کردیت‌ کارت (Credit Card): کارتی که به یک حساب بانکی متصل است و حتی در صورت عدم موجودی در حساب می‌توان با آن پرداخت را انجام داد.

دبیت‌ کارت (Debit Card): کارتی که به یک حساب بانکی متصل است ولی فقط به میزان موجودی در حساب می‌توان با آن پرداخت و خرید انجام داد.

کارت‌ پیش‌پرداخت (Prepaid Card): کارتی که به یک حساب بانکی متصل نیست و فقط به میزان موجودی تعریف شده می توان، خرید و پرداخت انجام داد.

دبیت کارت چیست؟

دبیت کارت یک کارت اعتباری است که به حساب جاری بانکی شما مرتبط است. دبیت کارت به منظور برداشت نقدی پول و یا دستیابی به وجوه بدون نیاز به چک کاغذی توسط بانک های مختلف صادر می شود.

با دبیت کارت شما می توانید  به حساب کاربری خود در مراکز تجاری مختلف در سرتاسر شهر دسترسی داشته باشید. همچنین می‌توانید از دبیت کارت در ATM استفاده کنید. این پول به طور مستقیم از حساب شما برداشت می‌شود و در صورت عدم موجودی در حساب بانکی خود امکان استفاده از این کارت برای شما غیر ممکن می شود.

دبیت کارت ها با یکی از شرکت‌های کارت اعتباری اصلی مرتبط هستند و معمولا یک لوگوی ویزا یا MasterCard بر روی آن‌ها وجود دارد. شما یک PIN دریافت خواهید کرد تا به شما اجازه دهد از کارت در فروشگاه یا دستگاه‌های خود پرداز استفاده کنید.

دبیت کارت یا Debit Card معادل کارت های بانکی  ایرانی است. به یک حساب بانکی وصل است و مادامی که در حساب بانکی پول دارید میتوانیدبا استفاده  از دبیت کارت از حسابتان خرج کنید.  دبیت کارت قابلیت استفاده در دستگاه های خود پرداز و خرید های بانکی را دارد.

دبیت کارت

چگونه یک دبیت کارت کار می کند؟

زمانی که از دبیت کارت استفاده می کنید ، بانک مبلغی را که خرج کرده اید مسدود نگه می دارد. بعد از خرید و یا برداشت پول بسته به مبلغ خرید و بانک شما ، این پول بلافاصله از حساب شما خارج می شود یا به مدت ۲۴ ساعت یا بیشتر توسط بانک نگهداری می شود.

برای برداشت وجه نقد از حساب جاری خود با استفاده از شماره پین می توانید از دبیت کارت خود استفاده کنید. گاهی هنگام خرید با دبیت کارت نیز از شما خواسته شود که پین خود را وارد کنید و یا مانند یک کارت اعتباری، فاکتور خرید را امضا کنید. برای افرادی که بر اساس بودجه معینی خرج می کنند، دبیت کارت می تواند گزینه بهتری از کارت اعتباری باشد.

تفاوت دبیت کارت و کردیت کارت چیست؟

کارت اعتباری یا کردیت کارت نیز یک کارت بانکی است که برای خرید یا انجام معاملات مالی استفاده می شود. کارت های اعتباری برخلاف دبیت کارت به حساب جاری شما متصل نیستند و توسط بانک ها یا شرکت های مختلف با میزان اعتبار متفاوت صادر می شوند.

در واقع کارت های اعتباری یک ابزار برای دریافت وام های کوتاه مدت است که به نوعی میتوان گفت که یک ابزار ایجاد بدهی است. کارت های اعتباری بسته به میزان اعتبار صاحب آن ، ممکن است با سقف پرداخت بالا و یا پایین تری همراه باشد.

هنگام استفاده از کارت اعتباری ، مبلغ خرید به طور خودکار به مانده موجودی منفی شما اضافه می شود در واقع شما مبلغ اعتبار را به بانک یا شرکت های صادر کننده کارت بدهکار هستید که معمولا تا ۳۰ روز پس از استفاده فرصت دارید تا این بدهی را پرداخت کنید و در غیر اینصورت باید بهره آن را نیز پرداخت کنید.

اگرچه در بعضی موارد ، بانک بلافاصله اقدام به منظور کردن بهره می کند. این بهره یکی از راههای اصلی درآمد زایی موسسات اعتباری و بانکها می باشد و این نرخ بهره در کارت های اعتباری می تواند بسیار بالا باشد.

برخلاف کارت های اعتباری، دبیت کارت ها یک ابزار بدهی نیستند و شما مطابق با واقعیت موجودی حساب خود سر و کار دارید.

دبیت کارت

اقدامات احتیاطی با دبیت کارت

بزرگ ترین نگرانی هنگام استفاده از دبیت کارت ها دزدی و یا سرقت اطلاعات آنهاست. پس باید همواره مواظب دبیت کارت خود و اطلاعات محرمانه آن باشید. گاهی مجرمان با هک کردن سایتها و درگاه های پرداخت الکترونیکی اطلاعات دبیت کارت شما را میدزدند و با آن خرید آنلاین انجام می دهند. باید هنگام دزدیده شدن یا سرقت اطلاعات دبیت کارتتون فورا به بانک زنگ بزنید تا امکان برداشت از حساب شما را مسدود کند.

استفاده از دبیت کارت در ایران

کارت های بانکی که در ایران استفاده می شوند در واقع نوعی دبیت کارت از نوع ریالی هستند که به حساب بانکی شما متصل هستند و شما میتوانید به اندازه موجودی حساب خود، با استفاده از کارت بانکی از دستگاههای خودپرداز پول دریافت نمایید، با دستگاههای POS پرداخت انجام دهید و یا با استفاده از رمز دوم کارت از یک وبسایت به صورت آنلاین خرید خود را انجام دهید.

دبیت کارت ارزی چیست؟

دبیت کارتهای ارزی نیز دقیقاً کاربرد مشابهی با کارت های بانکی ایران دارند با این تفاوت که موجودی آنها به جای ریال، دلارآمریکا، یورو پوند و یا سایر ارزهای بینالمللی میباشد. دبیت‌کارت ارزی چیزی دقیقاً مشابه با کارت‌های نقدی داخلی با موجودی ارزی است.

در نتیجه با دبیت‌کارت ارزی شما می‌توانید خریدها و پرداخت‌های آنلاین ارزی را انجام دهید همچنین با استفاده از آن در خارج از کشور به کمک دستگاه‌های POS پرداختی را انجام داده و یا از دستگاه های ATM در هر جای دنیا پول نقد دریافت کنید.

از آنجا که این کارت دارای حساب بانکی پشتیبانی کننده کارت است، می‌توانید از یک فرد یا شرکت در هر جای دنیا پول دریافت کنید.

دبیت کارت

انواع دبیت کارت
۱٫ دبیت کارت آنلاین

دبیت کارت های آنلاین همه پرداخت های تایید شده را بلافاصله در حساب نشان می دهد و برای هر پرداخت نیاز به مجوز الکترونیکی دارد. همچنین ممکن است یک PIN (شماره شناسایی شخصی) نیز وجود داشته باشد.

۲٫ دبیت کارت آفلاین

روی دبیت کارت های آفلاین علامت هایی مانند Master Card و Visa مشاهده خواهید کرد. جزئیات تراکنش دبیت کارت های آفلاین پس از دو یا سه روز مشخص می شود. گاهی اوقات، این کارت‌ها یک محدودیت روزانه دارند که ممکن است همان میزان برداشت نقدی روزانه باشد.

۳٫ کارت کیف پول الکترونیکی

چیپ کارت مقدار پول برای خرید در دسترس را ذخیره می کند. بنابراین، دستگاه فروشنده نیازی به آنلاین بودن ندارد.

دبیت کارت

شرایط لازم حهت اخذ دبیت کارت؟

تمام افرادی که حساب بانکی دارند میتوانند یک دبیت کارت نیز داشته باشند و هیچ الزام جداگانه‌‌ای برای تحقق واجد شرایط بودن این نوع کارت اعتباری وجود ندارد.

شما تنها با داشتن یک حساب بانکی، به طور خودکار برای گرفتن دبیت کارت واجد شرایط می‌شوید، با این حال، باز کردن حساب بانکی شرایطی دارد که صلاحیت شما را برای دریافت دبیت کارت ن می‌کند.

به طور کلی شرایط لازم اخذ دبیت کارت در درجه اول، داشتن یک حساب پس انداز یا جاری است و سن متقاضی باید حداقل ۱۸ سال باشد

نحوه شارژ کارت دبیت

سیستم سوئیفت یک سیستم بانکی جهانی است که جهت ارسال و دریافت هرگونه پیام ارزی در بین واحدهای ارزی بانک‌های داخل و خارج از کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد.

با توجه به تحریم بانک های ایران توسط سوئیفت، دیگر امکان انتقال بین بانکی از ایران به حساب های بانکی خارجی نیست. در حال حاضر تنها راه شارژ حساب های خارجی از ایران استفاده از صرافی های واسط در کشورهایی نظیر ترکیه است.

پول به ریال دریافت میکنند و حساب شمارا شارژ میکنند. البته در مورد Prepaid Card ها باید بدانید قبل از تحریم هم امکان حواله بانکی نداشتند زیرا اصلا به حساب بانکی متصل نیستند. این کارت ها با واسطه های خارجی قابل شارژ است که این خدمات در ایران نیز ارائه میشود.

مرتبط:

همه چیز درباره کردیت کارت

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *