سفر به شهر دژهای مستحکم دفاعی/ جاذبههای گردشگری شهر نیرومند را بشناسید
شهر بردسکن که در گذشته با نام ترشیز شناخته میشد، با اتکا به معنای نامش شهر نیرومند است.
با نگاهی به لیست شهرهای استان خراسان رضوی متوجه نام شهری شدم که در قدیم بر سر یکی از راههای اصلی تجاری خراسان به دیگر نقاط ایران از طریق کویر قرار داشت.
این شهر که در گذشته با نام ترشیز شناخته میشد، امروز با نام بَردَسکَن شناخته میشود و در شهرستان بردسکن قرار گرفته است.
ترشیز به معنی شهر نیرومند یا شهر دارای چهار بخش (دژ) است؛ بنابراین معنی نام بردسکن باید ربطی با تُرشیز داشته باشد. اگر «برد» را به معنی فارسی و کُردی آن یعنی سنگ و «سکن» را به معنی عربی آن یعنی دژ دفاعی بگیریم، در مجموع نام بردسکن به معنی دارای دژ دفاعی مستحکم و سنگی است.
البته معنی نام این شهر به عربی به معنای جای بریده و دورافتاده است و شهر ترشیز نیز در گذشته دور افتاده بوده است. از نامهای دیگر بَردَسکَن میتوان به زبسک و پشت اشاره کرد.
از جاذبههای گردشگری شهرستان بردسکن میتوان از برج علیآباد کشمر، برج فیروزآباد، مقبره عبدلآباد، آبانبار سید باقر، مسجد جامع روستای کوشه، رباط کبودان، قلعه شادیآباد، دهانه بیجورد و کفه نمکی بردسکن نام برد.
قلعه شادیآباد از قرن پنجم تا قرن هشتم هجری قمری آباد و مسکونی بوده و هنوز مخروبههای آن دیده میشود. در این قلعه جنگهای بسیاری به وقوع پیوستهاست.
دهانه بیجورد یکی دیگر از مناطق خوش آب و هوای شهرستان بردسکن است. این منطقه در فاصله ۲۰ کیلومتری شمال شهرستان بردسکن و در میان دو کوه سرتنگل و روستاهای خور و بیجورد قرار گرفته است.
منطقه طبیعی کفه نمک نیز در ۱۲ کیلومتری جنوب روستای رحمانیه در بخش شهرآباد قرار گرفته است.
این منطقه طبیعی متعلق به دورانهای سوم و چهارم زمینشناسی است. جلوههای زیبای بلورهای نمک در حال شکلگیری، تراکم ساختاری بلورهای نمک بر روی شنزارها، ایجاد چالههای نمکی و حوضچههای آب حاصل از تعریق خاک از ویژگیهای منحصر به فرد کفه نمکی بردسکن به حساب میآیند. نام کفه نمکی بردسکن ثبت ملی شده است.
منبع:باشگاه خبرنگاران جوان
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.