شیروان

شیروان؛ شهری ۷۰۰۰ ساله

شیروان، عنوان شهری است که ۷۰۰۰سال قدمت دارد. این شهر در استان خراسان شمالی قرار گرفته و دومین شهر بزرگ و مهم این استان به حساب می‌آید.
شیروان؛ شهری 7000 ساله + تصاویر
نام شیروان منسوب به نقش شیری است که شکل و شمایل آن در دامنه کوهی که در فاصله چند کیلومتری جنوب شهر وجود دارد. این نقش با سنگ‌هایی درست شده که از نظر جنس، نوع و رنگ با سنگ‌های کوه‌های جنوب شهر شیروان متفاوت هستند.
شیروان؛ شهری 7000 ساله + تصاویر
بنا بر این گزارش، شیروان از کهن ترین مراکز فرهنگ و تمدن و تاریخ ایران بوده و تاکنون بیش از ۱۲۰ اثر باستانی و مکان فرهنگی در آن شناسایی شده است.
شیروان؛ شهری 7000 ساله + تصاویر
از جاذبه‌های گردشگری شیروان می‌توان به تپه باستانی ارگ شیروان اشاره کرد. این ارگ تاریخی که سابقا  مرکز حکومت و فرماندهی خطه شمال خراسان بوده، اکنون عظیم ترین و مهم ترین محوطه باستانی شمال شرق کشور به حساب می‌آید.
شیروان؛ شهری 7000 ساله + تصاویر
ارگ شیروان تا به‌ امروز به عنوان کهن ترین زیستگاه خراسان شمالی مورد تحقیق و بررسی و پژوهش باستانشناسان ایرانی و خارجی قرار گرفته است.
گفتنی است دیاکونوف، محقق و نویسنده روسی بر این باور است که نخستین امپراتوری مقتدر پارتها در شیروان به وجود آمده است. ایزدوخاراکسی و استرابون از مورخین و جغرافیدانان یونان نیز محل زندگی و حکومت پارت را در دره رود اترک ذکر کرده‌اند.
شیروان؛ شهری 7000 ساله + تصاویر
یادآور می‌شود که منطقه ييلاقي حفاظت شده گليل نامانلو، روستای هدف گردشگری زوارم، آبشار باداملق،چشمه مختومي فجرآباد، دره گلیان و زندازی (زندان زو یا دره زندان)نیز از جاذبه‌های گردشگری این شهر به حساب می‌آیند.
خاطرنشان می‌شود شهر شیروان در سال ۱۳۰۸ بر اثر زلزله به کلی ویران شد و پس از دو سال، بار دیگر با روش‌های نوین شهرسازی ساخته شد.
منبع:باشگاه خبرنگاران جوان
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *