مهارت تولید “اوجاق قراقی” در استان اردبیل احیا می‌شود

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل گفت: باتوجه به اینکه “اوجاق قراقی” اهمیت بسیاری در میان عشایر استان اردبیل دارد مهارت تولید “اوجاق قراقی” در استان اردبیل احیا می‌شود.

blank

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، ملکه گلمغانی‌زاده ظهر امروز در گفت‌وگو با خبرنگاران در اردبیل از احیای “اوجاق قراقی” در استان اردبیل خبر داد و اظهار داشت: باتوجه به اینکه “اوجاق قراقی” اهمیت بسیاری در میان عشایر استان اردبیل دارد مهارت تولید “اوجاق قراقی” در استان اردبیل احیا می‌شود.

وی با اشاره به جزئیات این بافته سنتی عشایر استان اردبیل افزود: “اوجاق قراقی” در اندازه‌ای به طول ۱۰ متر و عرض حدود ۲۵ سانتی‌متر با استفاده از نخ‌های رنگی و پشمی بافته می‌شود که باید نخ‌های بکار رفته در این بافته‌های سنتی از مقاومت بسیار بالایی بهره‌مند شود.

گلمغانی‌زاده با بیان اینکه “اوجاق قراقی”  کاملا شبیه جاجیم است تصریح کرد: عموما “اوجاق قراقی” در رنگ‌های قرمز، زرد، نارنجی، سیاه، سفید و آبی و اغلب در رنگ‌های شاد و روشنی بافته می‌شود و هم از نظر نحوه بافت و هم از لحاظ شکل ظاهری همانند جاجیم است.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل با تاکید بر هنر دستان بانوان عشایر استان اردبیل بیان کرد: “اوجاق قراقی” نیز همچون سایر بافته‌های سنتی زنان عشایر استان اردبیل به صورت ذهنی و بدون هیچگونه نقشه‌ مکتوبی تولید می‌شود که در زندگی این قشر زحمتکش جامعه بسیار با اهمیت است.

وی با بیان اینکه این هنر دست عشایر استان اردبیل ظرفیت ثبت ملی نیز دارد اظهار کرد: بافته سنتی “اوجاق قراقی” تاکنون به ثبت ملی نرسیده است اما ظرفیت ثبت ملی دارد و که با ثبت آن می‌توانیم این بافته سنتی را در سطح کشوری مطرح کنیم.

منبع خبر:خبرگزاری تسنیم

blank

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *