نکات مهم برای مقابله با وزش باد در سفر

نکات مهم برای مقابله با وزش باد در سفر

احتمال وزش باد شدید و توفان در تمام فصول سال وجود دارد و در اغلب فصل‌های سرد، برف و باران با وزش باد تند همراه است و چون باد می‌تواند شدید و مستمر بوزد و ظرف چند ثانیه کولاک کند و خسارات زیادی به بار بیاورد، رعایت نکات ایمنی هنگام بروز چنین مخاطراتی، لازم به نظر می‌رسد.

چگونه با وزش باد در طبیعت مقابله کنیم؟

بسیاری از کوهنورد و اعضای کمپ از خطرات ناشی از سرما، گرما، و آب و هوا آگاه هستند و همیشه باید خود را برای شرایط اضطراری آماده کنند.باد، گرمای بدن شما در هوای سرد را از بین میبرد وهمچنین باعث کم آبی بدن می شود. بر روی تنفس نیز تاثیر گذار است. پس قبل از اینکه به سفری بروید که قصد اقامت در کمپ را داشته باشید باید راههای مقابله با این شرایط را به خوبی بدانید.

اگر هنگام وزش باد در طبیعت اقامت کرده باشیم:

۱- ایجاد مانع سعی کنید کمپ را در جایی استقرار دهید که برخی موانع طبیعی برای کم کردن شتاب باد وجود داشته باشد و چادرها را نیز از طریق طناب و یا چیزی شبیه آن به تنه های درخت وصل کنید.

۲- ساخت یک پناهگاه اگر می بینید کمپ در جایی واقع شده که هیچ مانع طبیعی در آنجا وجود ندارد ، پس باید یک پناهگاه اضافی بر روی کل چادرها ایجاد کنید.مثلا می توانید تمامی چادرها را بایک چادر دیگر پوشش دهید.

۳- ساخت دیوار سنگی اگر تجهیزات لازم برای ساخت یک دیوار را دارید با روی هم چیدن سنگ ها در معرض باد و یا همان سمتی که تحت پوشش موانعطبیعی نیست، یک مانع و محافظ ایجاد کنید. البته علاوه بر بودن تجهیزات، مواد مورد نیاز برای این کار یعنی وجود سنگ در اطراف کمپ نیز مهم است.

۴- انجام موارد احتیاطی همیشه در انتخاب نوع چادر برای کمپ دقت فراوانی داشته باشید.این چادر باید مقاوم و کاملا ضد آب باشد. یک چاقوی جیبی همراه داشته باشید. به محض استقرار، درخت هایی که در اطراف شما هستند را مورد بررسی قرار دهید تا اگر شاخه ای خشک در آنها وجود دارد، قبل از شروع وزش باد ،کنده شود. زیرا به محض وزیدن آب این شاخه های خشک می توانند برای شما حادثه آفرین باشند.اگر زمین خیس است، از استقرار چادر در آن محل جدا خودداری کنید زیرا پایه های چادر باید در زمینی خشک مستقر و کاملا در داخل زمین، فرو رود. خاک زمین خیس ،سست است و اصلا برای اینکار مناسب نیست.

۵- به حداکثر رساندن زمان پیاده روی از مناطق پناهگاه در مسیر کوهنوردی معمولا پناهگاههای طبیعی ایجاد شده است که می تواند جنگل باشد و یا قسمتی از کوه.این پناههگاهها با فاصله از هم قرار گرفته اند.بهتر است برای رسیدن به مقصد عجله نکنید و در هر پناهگاهها استراحت داشته باشید.

اگر در هنگام وزش باد در وسط جاده یا بزرگراه باشیم:

۱- سرعت خودروی خود را کاهش دهید و با سرعت مطمئنه حرکت کنید و فاصله طولی و جانبی را از سایر خودروها حفظ کنید.

۲- در صورت شدید بودن باد، خودرو را سمت راست در جهت وزش باد متوقف کنید.

۳- برای این که فشار هوای داخل اتاقک خودرو با بیرون متعادل شود، کمی شیشه پنجره را پایین بکشید.

۴- کفی تریلی‌ها و کاروان‌هایی که یدک کشیده می‌شوند، تا زمانی که روی جاده در حال حرکت باشند، به دلیل این که هیچ نیرویی از خود ندارند، باد می‌تواند آن‌ها را هل دهد. وقتی تریلی در باد تکان می‌خورد، پشت آن حرکت نکنید و از آن فاصله بگیرید یا از آن عبور کنید.

۵- وقتی باد هم جهت با حرکت خودرو بوزد، سرعت ماشین از حد مجاز بالاتر می‌رود و احتمال انحراف از جاده خواهید داشت. پس بهتر است سرعت خودرو را کنترل و از تند راندن خودداری کنید.

۶- باد شدید، باعث کم شدن اصطکاک بین چرخ‌های خودرو و سطح زمین می‌شود و احتمال این که خودرو در حین حرکت کمی از سطح جاده بلند و دچار پرش شود، وجود دارد. برای این که از جاده و خط مستقیم منحرف نشوید، فرمان را بخوبی با هر دو دست نگه دارید و با دقت و با دنده سنگین رانندگی کنید.

۷- زمان وزش باد از درختان و تیرهای برق و ساختمان‌های با نمای شیشه‌ای فاصله بگیرید و خودرو را ترک نکنید و هرگز در چنین روزهایی با دوچرخه و موتورسیکلت تردد نکنید.

۸- از زیر یا روی پل هوایی یا سایر پل‌ها عبور نکنید.

۹- افرادی که در معابر و فضاهای باز هستند، هنگام وزش بادهای شدید از دویدن بپرهیزند، چون حرکت سریع و پرش در باد، موجب عدم تعادل و سقوط فرد به زمین می‌شود.

۱۰- اگر متوجه شدید، در برابر وزش باد شدید توان و قدرت راه رفتن یا ایستادن ندارید و احتمال سقوط زیاد است، به درون جوی، آبراهه یا هر شیار کم ارتفاع موجود در زمین بروید و در صورت امکان، دراز کشیده، سر خود را با بازوهایتان بگیرید.

۱۱- بهتر است، از دستمال مرطوب برای تنفس راحت‌تر و جلوگیری از ورود گرد و غبار به داخل دهان و بینی استفاده کنید.

۱۲- پس از توقف باد شدید، سریع از پناهگاه خارج نشوید چون احتمال دارد پس از چند دقیقه، باد شدیدتری از جهت مخالف به وزش درآید.

۱۳- در مناطق کوهستانی سقف اغلب خانه‌ها شیروانی است. اگر متوجه شدید باد به سقف فشار وارد می‌کند، یکی از پنجره‌ها را باز کنید. بادی که سرعت آن بیش از ۶۶ کیلومتر در ساعت باشد، توفان نام دارد که در مناطق گوناگون با نام‌های مختلف و جلوه‌های خاص ظاهر می‌شود و بیشترین میزان خسارت جانی و مالی را به همراه دارد.

blank

آیا مسافرت با هواپیما در هوای بادی خطرناک است؟

حتما بسیاری از شما در هنگام پرواز و حرکت های ناگهانی هواپیما، تجربه احساس خالی شدن یکباره داخل بدن خود را داشته اید. در ابتدا باید این نکته را روشن کنیم که همه تکان ها و حرکت های هواپیما در حین پرواز به دلیل نیروی باد نیست، اما بر اثر بادهای قدرتمند و سریع نیز ممکن است هواپیمای شما دچار تکان و حرکات غیرقابل پیش بینی شود. باید خبری خوب در رابطه با موضوع فوق به شما بدهیم، پرواز در شرایط باد شدید نیز  عموما کاملا امن بوده و خطری ندارد.

تنها تاثیر این باد در حین پرواز این است که شما احتمالا باید کمربند خود را بسته، اجازه صرف نوشیدنی یا غذا را هم تا مدتی نخواهید داشت. البته وزش باد در زمان نشستن و برخاستن هواپیما می تواند عاملی تهدید کننده باشد و به ویژه اگر باد شدید مخالف یا از پهلوها بوزد؛ می تواند در امر فرود یا جدا شدن از زمین اختلال ایجاد کند. البته هواپیما ها قادر هستند بدون مشکل حتی با وجود وزش باد با سرعت ۳۰ مایل در ساعت به فعالیت خود ادامه دهند.

 

نکته مهم:

داشتن برنامه ریزی مطمئنا قبل از اینکه راهی شوید، شرایط آب و هوایی را چک می کنید.ممکن است هنگام کوهنوردی با بارش برف و یا باران شدید هم روبرو شوید. یا حتی ممکن است این برنامه در حد پیاده روی در بیابان باشد. باید بدانید که با شروع وزش باد، گرد و خاک و شن بیایان است که به صورت شما شلاق می زند. بهتر است در این موارد از رفتن، صرف نظر کنید اما اگر در انجام کار مصمم هستید، برنامه ریزی جامعی داشته باشید.

مرتبط:

سفر و دانستنیهای ضروری در تورهای گردشگری

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *