یونان در تلاش برای قرض گرفتن مرمر پارتنون از موزه لوور

یک مقام دولتی فرانسه گفت: طرف یونانی پیشنهادی در این زمینه داده است که به نحوی مثبت مورد ارزیابی قرار می گیرد و  وزرای فرهنگ دو کشور، جزئیات این پیشنهاد را مورد بررسی قرار می دهند.

همچنین قرار است در مورد این موضوع در جریان دیدار هفته جاری «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه و «کریاکوس میتسوتاکیس» (Kyriakos Mitsotakis) نخست وزیر یونان در پاریس، گفت و گو شود.

حاشیه تزئینی مرمرنمای پارتنون که مربوط به سده پنجم قبل از میلاد است، صحنه ای از نبرد اسطوره های یونان با انسان ها را به تصویر می کشد. این اسطوره های یونانی موجوداتی با بالاتنه انسان و پایین تنه اسب هستند.

براساس این گزارش، یونان قصد دارد در ازای تحویل گرفتن بخشی از این مرمرنما، مجموعه ای از آثار هنری باستانی و برنزی خود را به موزه لوور قرض دهد.

موزه  لوور اعلام کرد که «لوئیس فرانسوا سباستین فاول» ( Louis Francois Sebastien Fauvel) یک دیپلمات فرانسوی، حاشیه تزئینی این مرمرنما را در سال ۱۷۸۸ در پای این مرمر پیدا کرد.

در کنار انگلیس و روسیه، فرانسه نیز در نبردی دریایی علیه نیروهای عثمانی در سال ۱۸۲۷ شرکت داشت تا در استقلال یونان سهمی داشته باشد.

در همین حال، مجموعه بزرگتری از مرمرنماهای پارتنون در موزه ملی بریتانیا در لندن نگهداری می شود که به موضوع مورد مناقشه بین لندن و آتن برای بازپس گیری آن تبدیل شده است.۹۱۰۹

این مجسمه های مرمرین دو هزار و ۵۰۰ ساله به دستور «لرد الگین» سفیر عثمانی در اوایل سال های ۱۸۰۰، از معبد «پارتنون» در منطقه آکروپولیس یونان برداشته شد. لرد الگین، مجسمه‌ها را به دولت انگلیس فروخت و این آثار در نهایت در سال ۱۸۱۷ از موزه بریتانیا سردرآورد.

یونان طی چند دهه، پس گرفتن مجسمه‌ها را خواستار شده و با ارسال درخواست‌های رسمی به انگلیس، لندن را به اقدامی قانونی تهدید کرده و راهکارهایی چون میانجیگری از سوی یونسکو را ارائه داده است.
حامیان موضع یونان می‌گویند درست است که لرد الگین گفته بود از مقام‌های امپراطوری عثمانی اجازه انتقال مجسمه‌ها را داشته اما این امپراطوری در یونان، بیگانه بود و حقی برای انتقال آثار هنری نداشته است.
از سویی، مدافعان حفظ مجسمه ها در انگلیس معتقدند که بازگرداندن این آثار، راه را برای ارائه درخواست از سوی کشورهای دیگر برای پس گرفتن آثار هنری از موزه بریتانیا، هموار می‌کند.
با این همه، نتایج یک نظرسنجی که در سال ۲۰۱۷ انجام شد، حکایت از آن دارد که بیشتر مردم انگلیس با بازگرداندن مرمرهای الگین به یونان موافق هستند؛ به طوری که طبق این نظرسنجی، ۵۵ درصد از رای دهندگان گفته اند که مجسمه ها باید به یونان پس داده شود و تنها ۲۱ درصد مردم با حفظ آن در انگلیس، موافقت کرده اند.

منبع خبر:ایرنا

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *