بنین

استرداد برنزهای بنین پس از یک قرن

دو برنز بنین پس از گذشت بیش از یک قرن به نیجریه بازگردانده شدند.

به نقل از رویترز، دو مجسمه برنز بنین که توسط سربازان بریتانیا غارت شده بودند، بعد از گذشت بیش از یک قرن به یکی از کاخ‌های سنتی نیجریه بازگردانده شدند تا امید برای بازگشت هزاران اثر تاریخی دیگر افزایش پیدا کند.

این آثار تاریخی که اغلب آن‌ها در اروپا نگهداری می‌شوند توسط کاوش‌گران و استعمارگران از پادشاهی قدرتمند «بنین» ربوده شدند و از ارزشمندترین آثار تاریخی آفریقا شناخته می‌شوند. «بنین» بخشی از جنوب غربی نیجریه امروزی را در برمی‌گرفت. به گفته موزه بریتانیا این آثار در حوالی قرن ۱۶ میلادی خلق شده‌اند.

نماینده کاخ «اوبا» در مراسمی که برای استرداد دو مجسمه برنز که یکی به شکل خروس و دیگری به شکل پادشاه ساخته شده است حضور داشت. او در این مراسم به این نکته اشاره کرد که برخی از این مجسمه‌ها در کشورهایی همچون نیوزیلند، ایالات متحده آمریکا و ژاپن نیز نگهداری می‌شوند.

بازگشت این دو مجسمه نقطه عطف دیگری در سالی به شمار می‌رود که کشورهای آفریقایی برای پس‌گیری آثار تاریخی کشورشان به پا خاسته‌اند.

تاریخ‌دانان فرانسوی معتقدند حدود ۹۰ درصد از میراث فرهنگی آفریقا در اروپا نگهداری می‌شود. یکی از موزه‌های فرانسه به تنهایی ۷۰هزار اثر آفریقایی و موزه بریتانیا نیز ده‌ها هزار اثر تاریخی آفریقایی را در مجموعه‌های‌شان نگهداری می‌کنند.

منبع: ایسنا

مرتبط:

ماه‌نشان _میراث فرهنگی ناملموس در خطر فراموشی

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *