تفاوت هتل با بوتیک هتل چیست؟
علاقمندان رفتن به هتل و بوتیک هتل تفاوتهای زیادی با یکدیگر دارند؛ معمولا افرادی به هتل میروند که علاقمند اقامتگاههای بزرگ و تجملی هستند؛ اما دوستداران هتل بوتیک به جز امکانات تجملی به هنر، میراث فرهنگی و تاریخ نیز علاقمند هستند.
شیوه و واژههای جدید گردشگری در ایران طرفداران زیادی پیدا کرده است؛ یکی از این موارد بوتیک هتل است که از اوایل دهه ۸۰ میلادی در آمریکا و انگلستان طرفدارانش را پیدا کرد. در ایران نیز تاسیس نخستین هتل بوتیک در سال ۸۵ صورت گرفت. البته با توجه به قدمت ۱۵ ساله در ایران هنوز بسیاری شناخت کاملی از بوتیک هتل ندارند. اما بوتیک هتل ها چه مشخصاتی دارند؟
بزرگ نیست
یکی از مشخصات بوتیک هتل مساحت این اقامتگاه است؛ برای این که یک هتل در رده بوتیک هتلها قرار بگیرد نباید تعداد اتاقهای آن از ۱۰۰ اتاق تجاوز کند و این شرط لازم برای ارائه سرویس خوب است. این به معنای این نیست که این هتلها باید دارای وسعت بسیار کمی باشند، چنانچه تعداد اتاقهای یک استراحتگاه کمتر از ۱۰ باشد در رده مهمانسراها یا صرفا محلی برای خواب به همراه صبحانه قرار میگیرد.
دارای اعتبار است
بوتیک هتل به واسطه محدود بودن تعداد اتاقها و طراحی داخلی فوق العادهاش به راحتی میتواند تجهیزات و امکانات یک هتل پنج ستاره را به ساکنانش ارائه دهد و به عنوان یک هتل منحصر به فرد شناخته شود. این هتل ممکن است به طور مستقل مشغول به فعالیت باشد یا ممکن است زیر مجموعه یک هتل لوکس یا زنجیرهای باشد اما باید تمام فعالیتهای خود را به طور مستقل انجام دهد و از هیچ تلاشی در خصوص ارائه خدمات با استاندارد بالا دریغ نکند.
ظاهر متفاوتی دارد
بوتیک هتلها، مجموعهای مدرن با تمامی امکانات و تجهیزات بهروز و دارای فضایی با طراحی خارقالعاده هستند؛ فضای یک بوتیک هتل دلگیر نیست، تهویهی هوا و همچنین طراحی مدرن در آن بسیار حائز اهمیت است، باید طراحی این هتلها بر اساس آخرین متدهای روز و با بکارگیری طیف رنگی بینقص با آمیزهای از رنگهای نمادین صورت گیرد. نکته دیگری که در طراحی این هتلها بسیار اهمیت دارد عدم استفاده از مبلمان پر زرق و برق در چیدمان فضای داخلی آن است.
معرف محلی که در آن واقع شدهاند
معمولا بوتیک هتلها به واسطه وسعت کمی که دارند در مرکز و با بخش مدرن شهر واقع میشوند و طراحی داخلی منحصر به فرد آنها مناسب بافت پر از هیاهوی شهری است. همچنین بوتیک هتلها به راحتی در اقامتگاههای مدرن شهری قابل مشاهده هستند اما فارغ از این که یک بوتیک هتل در داخل شهر واقع شده باشد یا در حاشیهی آن، باید یادآور محلی باشد که در آن واقع شده است. این هتلها غالبا معرف محلی هستند که در آن واقع شدهاند و مفتخر به حفظ میراث فرهنگی محلی هستند که در آن احداث شدهاند. پذیرایی از مهمانان نیز با انواع و اقسام غذاهای محلی صورت میگیرد.
اسماعیل برات معاون نظارت ارزیابی خدمات گردشگری وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی با اشاره به اهمیت هتل بوتیک برای گردشگری گفت: مرجع صدور پروانه بهره برداری تاسیسات گردشگری اعم از اقامتی و پذیرایی برای این وزارتخانه، آیین نامه ایجاد، اصلاح، تکمیل، درجه بندی و نرخ گذاری تأسیسات گردشگری تاسیسات گردشگری مصوب سال ۱۳۹۴ هیأت وزیران است که تمام مصادیق تاسیسات و مراکز گردشگری در ۱۶ بند و ۲۹ مصداق در نظر گرفته شده است، اما در این آئین نامه بوتیک هتل در زمره مصادیق ذکر نشده بود.
وی با اشاره به اهمیت جایگاه بوتیک هتل در صنعت گردشگری جهان گفت: هتل بوتیک ها در عرصه جهانی از جایگاه خاص و ممتازی برخوردار هستند. در حقیقت بوتیک هتل تنها به عنوان مکانی صرفاً برای اقامت گردشگر در نظر گرفته نمیشود، بلکه با داشتن جذابیت و مولفه های خاص و منحصربفرد و بعضاً لوکس با سبک معماری و دکوراسیون ویژه و ارائه خدمات ممتاز بوتیک، فضایی را فراهم می کند که گردشگر به صورت همزمان از اقامت و بازدید فضای هتل بهره مند می شود.
به گفته برات هتل بوتیک ها که امروزه طرفداران زیادی در سطح دنیا دارد، الزاماً مدرن یا سنتی نبوده بلکه ممکن است حسب شرایط و طراحی انجام شده، دارای بعد سنتی یا مدرن هباشند، اما آنچه در این بین اهمیت دارد یا به عبارت بهتر وجه تمایز هتل بوتیک هاست، تمرکز اینگونه واحدها بر روی طراحی خاص و سرویسهای متنوع و ویژه که تجربهای متفاوت به گردشگر ارائه میدهند.
معاون اداره کل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری با اشاره به اهمیت بوتیک هتل برای صنعت گردشگری کشور گفت: به دستور وزیر میراث فرهنگی و گردشگری در فرآیند تدوین استانداردها و ضوابط ارزیابی و درجه بندی خدمات اقامتگاه های سنتی، فصلی را تحت عنوان «ضوابط هتل بوتیک ها» در نظر گرفتیم که پس از برگزاری جلسات متعدد کارشناسی با حضور اساتید دانشگاهی، فعالان گردشگری و نمایندگان انجمن های حرفه ای، ضوابط نهایی و در تیرماه سال گذشته(۱۳۹۹) از سوی وزیر ابلاغ شد.
وی گفت: بر این اساس واحدهایی که بر مبنای ضوابط هتل ها اعم از شاخص های خدمات، تجهیزات، نیروی انسانی، وضعیت ساختمانی، ایمنی و بهداشت درجه خو را به عنوان هتل اخذ کرده، چنانچه علاوه بر آن ضوابط، امتیاز بخش بوتیک هتل های سنتی را کسب کنند، می توانند به عنوان هتل بوتیک سنتی گواهینامه کیفیت خدمات دریافت کنند.
با توجه به خلاً قانونی در این زمینه و از طرفی تقاضاهای متعدد و نیز نیاز کشور به بوتیک هتل ها، در فرآیند بازنگری و اصلاح آیین نامه تاسیسات گردشگری، اضافه شدن هتل بوتیک ها به عنوان یکی از مصادیق تاسیسات گردشگری از سوی وزارتخانه پیشنهاد شده و امیدواریم با تصویب آئین نامه جدید در هیأت دولت، شاهد سرمایه گذاری بیشتر در این بخش باشیم.
خبرگزاری سیانان اخیرا مطلبی در مورد زیباترین بوتیک هتلهای ایران منتشر کرده است و از جذابیتهای شگفتانگیز این هتلها گفته است، در حالی که بسیاری از ما ایرانیها هنوز از وجود چنین اقامتگاههای منحصربهفردی در شهر و استان خود بیاطلاع هستیم.
در میان فهرست پیشنهادی سیانان از زیباترین بوتیکهتلهای ایران، اسامی هتلهای کوچکی آورده شده است که توسط خانوادهها (و نه شرکتهای بزرگ) اداره میشوند و چندان بزرگ نیستند، اما با تلفیق طراحی معاصر با میراث معماری مخصوصِ ایرانی، توانستهاند به زیبایی خیرهکنندهای دست پیدا کنند. در میان این فهرست، اسامی هتلهایی از تهران گرفته تا شیراز به چشم میخورد. فهرست کاملی از این هتلهای زیبا در کتابی با عنوان شبهای ایرانی آمده است که به قلم تامس وگمن، گردشگر سوئیسی و به زبان انگلیسی نوشته شده است.
بوتیک هتل جویبار، اصفهان
یک هتل هفت اتاقه جذاب و دیدنی که صاحبش یک معمار جوان به نام طاهره مختارپور است. این هتل که از بازسازی و مرمت یک ساختمان متعلق به اواخر دوران قاجار (قرن نوزدهمی) خلق شده است، ظاهری مدرن و شیک به خود گرفته است و جزئیات آن طوری طراحی شده است که روح معماری سنتی آن را میتوان در قلب طراحی داخلی مدرنش مشاهده کرد. نکته جالب اینجاست که این اقامتگاه استفاده از پلاستیک را کنار گذاشته است، از مواد شوینده ارگانیک استفاده میکند، برای گیاهخواران هم منوی غذایی دارد و از صنایعدستی ایرانی بهره میگیرد.
بوتیک هتل حنا، تهران
معماری این هتل بیشباهت به معماریهای سبک باوهاوس در آلمان نیست که در دهه ۱۹۳۰ میلادی رواج داشتند. مدیران این بوتیک هتل این ساختمان را طوری مرمت و بازسازی کردهاند که اقامتگاهی مدرن و راحت برای مسافران فراهم آمده است که توجه بسیاری از معماران و طراحان داخلی را نیز به خود جلب میکند.
هتل درب شازده، شیراز
این هتل هفت اتاقه به وسیله فرانک عسکری اداره میشود و در اصل منزل یک بازرگان بوده است که در قرن نوزدهم زندگی میکرده است. این ساختمان زیبا با مرمت حرفهای و تخصصی دوباره احیا شده است و دیوارهای خوشرنگ و پنجرههای رنگارنگش حیاتی تازه به آن بخشیدهاند.
مهمانخانه حوضک، اصفهان
مهمانخانه حوضک اولین اقامتگاه بومگردی اصفهان به شمار میرود و در جوار مسجد جامع اصفهان، اثر ثبتشده جهانیِ این شهر، ساخته شده است. مدیریت این مهمانخانه بر عهده یک زوج جوان است و صمیمیتش به گونهای است که انگار گردشگرها، میهمان خانه این زوج هستند. این زوج کارگاه چاپ باتیک برگزار میکنند و دوچرخه در اختیار میهمانان خود قرار میدهند تا بتوانند به راحتی در شهر بچرخند.
به توصیه سیانان، سفر به ایران با اقامت در هتلهای کمتر شناخته شده میتواند جذابیتهای خاص خود را داشته باشد و برای سفر به این کشور نباید صرفا به دنبال اقامت در هتلهای مشهور و شناخته شده بود.
منبع: ایرنا
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.