اوپرت سمنان

جادوی زمین و آسمان در اوپرت سمنان

بین استان سمنان و مازندران منطقه‌ای با طبیعتی بکر و خیره کننده انتظارتان را می‌کشد. دیواری از کوه که مسیر حرکت ابرها را سد می‌کند و به آن دیوار اوپرت گفته می‌شود. منطقه‌ایی ییلاقی برای مردم محلی که دام‌های خود را به چرا ببرند. خانه‌های روستایی، دشت‌های زیبا ،کوه‌های پوشیده شده از علف، چمشه‌های جوشان با آب گوارا که در این منطقه به چشم می خورد از زیبایی های اوپرت می‌باشد. این منطقه را به طور یقین می‌توان مرز بین جنگل و کویر دانست. به دلیل ارتفاع زیاد، ابرهای باران‌زا بیشتر در شمال دامنه متوقف می‌شوند و سمت شمالی دیواره همیشه پوشیده شده از گیاهان تازه بوده ولی سمت جنوبی به دلیل بارش کمتر بیشتر به سمت زردی می‌رود.

اوپرت سمنان

دره اوپرت کجاست؟

اوپرت در جنوبی‌ترین نقطه مازندران و شمالی‌ترین نقطه سمنان واقع شده. اینجا روستایی‌ست به همین اسم که جزو مازندران به حساب می‌آید، اما دامداران مناطق شمالی سمنان هم اینجا را به عنوان ییلاق خود انتخاب می‌کنند و دام‌هایش را در دشت‌های برای چرا رها می‌کنند.

اوپرت، در حقیقت مرز بین مازندران و سمنان به حساب می‌آید، برای همین هم هست که هم در این منطقه جنگل می‌بینیم و هم دشت، هم بیابان و هم کویر.

راه اصلی رسیدن به این منطقه، شهمیرزاد است. از شهمیرزاد که خارج شدیم باید به سمت فولاد محله و ساری حرکت کنیم و از میانه راه به سمت منطقه حفاظت‌شده پرور، مسیرمان را ادامه ‌دهیم. تابلوی خروجی پرور را در سمت چپمان خواهیم دید. وارد خروجی می‌شویم و روستاهای کولیم، کاور و ملاده را که پشت سر گذاشتیم تا به سرخده برسیم. در سمت راستمان یک خروجی هست که ما را به اوپرت می‌رساند.

انتخاب دیگری هم برای رفتن به اوپرت هست. می‌توان از شهمیرزاد یا از جاده فیروزکوه به سمت روستای چاشم رفت و بعد از چاشم به سمت اوپرت حرکت کرد.

اگر از تهران بخواهیم به سمت ییلاق اوپرت برویم، مسیر جاده فیروزکوه و خطیرکوه را انتخاب کنیم؛ مسیری که هم کوتاه‌تر است و هم قشنگ‌تر. مسیر جاده فیروزکوه به اوپرت یکی از زیباترین‌ مسیرهای ایران محسوب می‌شود. گردنه کدوک، راه‌آهن شمال، پل ورسک و غار اسپهبد خورشید در مسیرمان قرار دارند.

ییلاق اوپرت خط الراس دیواره اوپرت و ادامه خط الراس شمال شرقی قله خیرو نرو است که دیواره شمالی آن مرز بین جنگل‌ های هیرکانی در شمال و دشت کوهستانی در جنوب است. در قسمت شمالی آن منطقه دودانگه مازندران و روستاهای سنگده و میانا در بین جنگل‌های هیرکانی دیده می‌شود.

اوپرت سمنان

چرا باید اوپرت را ببینیم؟

اوپرت، جایی‌ست مثل استخرگاه، با دشت‌‍های وسیع و خانه‌های روستایی که شیروانی‌ رنگی‌شان از دور معلوم‌اند. از آنجایی که این ییلاق جزو منطقه حفاظت‌شده پرور است، تنوع جانوری و گیاهی زیادی هم دارد. جز گوسفندها و گاوها که در دامنه دشت‌ها می‌چرند، اسب‌های وحشی هم کامل‌کننده تصویری‌ست که پیش رویمان می‌بینیم.

در این منطقه جاذبه‌های دیگر هم برای دیدن هست.  در نزدیکی روستای فینسک، آبشار فینسک را پیدا می‌کنیم. فینسک در مسیر شهمیرزاد به فولاد محله قرار گرفته و با یک راه فرعی به طول ۱۵ کیلومتر، از جاده اصلی منشعب می‌شود.‌ راه فرعی برای ورود به منطقه هم وجود دارد که دسترسی‌اش در کیلومتر ۵۵ جاده شهمیرزاد به ساری و از سه راهی پرور به مسافت حدود ۱۲ کیلومتر است.

منطقه سنگده به جنگل راش معروف است. آبشار اوبن در دل این جنگل‌ها و پایین دست جاده قرار دارد. برای رسیدن به آبشارها ابتدا باید به سنگده برسیم، در جاده فیروزکوه در پل سفید، به سمت شرق از جاده خارج شویم و تا سنگده راه را ادامه بدهیم.

بهترین فصل سفر

بهار و تابستان بهترین وقت رفتن به این منطقه است، اگرچه در پاییز هم تماشای درخت‌های رنگارنگ زیبایی‌های خاص خودش را دارد. تابستان اگر خوش‌شانس باشیم می‌توانیم سیاه چادر عشایر را هم ببینیم و از آنها سرشیر و خامه تازه بخریم.

blank

مکان‌های سکونتی منطقه

معمولا افرادی که به این منطقه سفر می‌کنند برای اقامت در چادر برنامه‌ریزی کرده‌اند؛ چرا که در فصل تابستان اقامت شبانه زیر چادر تجربه‌ای شگفت‌انگیز را برای مسافران رقم خواهد زد. اما مسافران می‌توانند در روستا نیز اقامت کنند. در روستا خانه‌هایی وجود دارند که اتاق‌هایی به مسافران اجاره می‌دهند، در روستا می‌توانید از محصولات محلی طبیعی هم استفاده کنید.

دسترسی به اوپرت

برای عزیمت به این منطقه دو راه وجود دارد؛ یا از شهمیرزاد یا از جاده‌ی فیروزکوه. اگر مسیر شهمیرزاد را انتخاب کردید باید از شهمیرزاد که خارج شدید به سمت فولاد محله و ساری حرکت کنید و از میانه‌ی راه به سمت منطقه‌ی حفاظت‌شده پرور، مسیرتان را ادامه ‌دهید. سپس وارد مسیر پرور شوید و از روستاهای کولیم، کاور و ملاده بگذرید تا به سرخده برسید. پس از آن از خروجی راست به سمت روستای اوپرت حرکت کنید.

اگر از تهران قصد سفر به اوپرت را داشته باشید می‌توانید مسیر جاده‌ی فیروزکوه را انتخاب کنید. در این سفر باید ابتدا به خود را به روستای چاشم برسانید و سپس از آنجا به سمت اوپرت حرکت کنید. در طی این مسیر که یکی از زیباترین جاده‌ها به شمار می‌رود می‌توانید گردنه‌ی گدوک، راه‌آهن شمال، پل ورسک و غار اسپهبد خورشید را ببینید.

مرتبط:

آشنایی با دروازه ارگ سمنان

عمارت باغ امیر سمنان

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *