جاذبههای گردشگری یزد
یزد یکی از تاریخیترین شهرهای کشورمان است که اصالت ایران را به رخ میکشد.
یزد بهعنوان یک شهر تاریخی در سازمان یونسکو به ثبت جهانی رسیده، به همین خاطر سالانه گردشگران خارجی و داخلی بسیاری برای تماشای این شهر دوستداشتنی، با خرید بلیط قطار یزد، به این شهر سفر میکنند. جاذبههای قدیمی بسیاری در یزد وجود دارد که وجود همانها و تاریخ پرفرازونشیب شان سبب شدهاند که این شهر آوازهای طنینانداز در کل جهان داشته باشد. کافیست تا پایتان را به داخل شهر بگذارید و در کوچه و پسکوچههایش قدم بزنید، آنوقت میتوانید در گوشه به گوشه دل این شهر نظارهگر تاریخش باشید. ما در این مطلب قصد داریم تا به معرفی بهترین جاذبههای گردشگری یزد بپردازیم. در ادامه با ما همراه باشید.
میدان وقت الساعت یزد
میدان وقت الساعت یکی از قدیمیترین و مشهورترین جاذبههای شهر یزد است. معمولاً میدانها با المانهای خاص خود در هر شهری نشانگر یک سمبل یا نماد خاص هستند و میدان وقت الساعت یزد هم از این قاعده مستثنا نیست. این میدان در خیابان مسجد جامع و درست در روبروی بقعه سید رکنالدین قرار دارد. در این میدان یکی از قدیمیترین ساعتهای موجود در ایران نصب شده است. جالب است بدانید که بر اساس کتاب احوال و آثار نقاشان، ساعتی که در میدان وقت الساعت نصب شده، جزء اولین ساعتهای شهری در جهان میباشد و علت نامگذاری این میدان هم به خاطر وجود همین ساعت است. اینکه یک ساعت بزرگ در میدانی نصب کردهاند نشانگر این است که ایرانیان از گذشته تا به امروز همیشه علاقه خاصی به انجام دادن کارها آنهم در وقت خاص خودش بودهاند. برجی که ساعت را بر رویش بنا کردهاند، از جنس خشت است و بهصورت مکعب ساخته شده و ساعت درست در بالای آن قرار گرفته است. این ساعت توسط یکی از ساعتسازان معروف ایران، یعنی ابوبکر ساخته شده است. میدان ساعت در سال ۱۳۷۸ با شماره ثبت ۲۶۵۶ در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت.
آدرس: یزد، خیابان امام خمینی، خیابان مسجد جامع
باغ دولتآباد یزد
اگر با بلیط اتوبوس یزد به این شهر تاریخی سفر کردید، پس پیشنهاد میکنیم که بازدید از باغ دولتآباد را هم در صدر جاذبههای گردشگری که قرار است ببینید، قرار دهید. به بلوار دولتآباد که برسید چشمتان به یک تابلوی ساده میخورد که روی آن نام باغ دولتآباد هک شده است. هنگامی که از در ورودی به داخل باغ میروید، باید از یک هشتی عبور کنید پس از آن به غرفههای صنایعدستی و سفالی خواهید رسید و هنر دست هنرمندان یزدی را از نزدیک میبینید. مسلما اولین چیزی که در برخورد با غرفهها شما را به وجد خواهد آورد معماری ساختمان و بادگیرهای بلندی است که تا آسمان آبی و پاک پیشرفتهاند.
قدمت این باغ حدود ۲۶۰ سال است و میتوان گفت شهرتی جهانی دارد. هنگامی که در باغ قدم میزنید، گویی که پای به بهشت گذاشته باشید و یا اینکه در دنیای دیگری سیر و سفر کنید. در باغ دولتآباد درختانی همچون کاج و انگور و سرو وجود دارد و هنگامی که بهار از راه میرسد عطر گل محمدی و رزهای سرخ در کل محوطه میپیچد. زمانی که گشت و گذار در باغ تمام شد نوبت به عمارت داخل باغ میرسد. برای رفتن به آنجا باید از کنار جوی خروشان آب گذر کنید تا به ساختمان برسید. بلندترین بادگیرهای خشتی جهان روی این ساختمان بنا شده است و تماشایش از نزدیک شما را هیجانزده میکند.
آدرس: استان یزد، شهر یزد، خیابان شهید رجایی
موزه آب یزد
یزد پر از خانهها و عمارتهای تاریخی و قدیمی است و موزه آب هم یکی از همین خانهها است که کافیست از درب وارد شوید تا به قدمت طولانی آن پی ببرید. نام این خانه تاریخی خانه کلاهدوزها است و سالانه گردشگران بسیاری از این موزه دیدن میکنند. این موزه با هدف نشان دادن اهمیت آب بر زندگی مردمی که در شهرهای کویری ساکن هستند در سال ۱۳۷۹ افتتاح شد و فعالیت خود را همزمان با همایش بینالمللی کاریز شروع کرد. چیزی که باعث میشود این موزه نسبت به سایر موزههای آب در شهرهای دیگر فرق داشته باشد، عبور یکرشته کاریز با قدمتی ۱۰۰ ساله است که در بین آب قرار دارد و درگذشته مردم یزد از آب آن استفاده میکردند.
آدرس: استان یزد، شهر یزد، خیابان قیام
مسجد جامع یزد
به جرات میتوان گفت یکی بینظیرترین و کمیابترین نمونههای معماری سنتی و قدیمی ایران را میتوان در مسجد جامع یزد یافت. این بنا یکی از پر گردشگرترین مقاصد شهر یزد به شمار میرود و قدمت آن به ۱۰۰ سال پیش بازمیگردد. مسجد جامع یزد در طول سه دوره مختلف مورد بازسازی و مرمت قرار گرفته است و در دوره حکومت ساسانیان جزء یکی از اصلیترین پایههای حکومت به شمار میرفت. چیزی که باعث تمایز مسجد جامع یزد نسبت به دیگر مساجد میشود، نوع معماری و حالت خوابیدگی گنبدهایش است. هنگامی که وارد مسجد میشوید اولین چیزی که توجه شما را جلب خواهد کرد، کاشیکاریهای زیبا و سردر رفیع است.
این بنا در قرن سیزدهم هجری قمری و در زمان حکومت علاءالدوله گرشاسب ساخته شد. این مسجد در طی دورههای مختلف تغییرات بسیاری به خود دیده است و بارها به دستور شاهان و بزرگان شهر مورد بازسازی و مرمت قرار گرفته است. قسمتهای جدیدی که به این مسجد اضافه کردهاند شامل: رواقهایی از گچ و آجر، ایوان مرمری و نصب کتیبههایی جدید و همچنین بنایی تازه به همراه دو مناره مرتفع میباشد. طرح نقشه این بنا ایده مرحوم پیرنیا بوده که البته به آن سبک مغول یا سبک ایرانی هم میگویند.
آدرس: استان یزد، شهر یزد، خیابان امام خمینی، خیابان مسجد جامع
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.