جاهای دیدنی قشم؛ از ناز تا هنگام
۱۰-جزایر ناز باریکهای از خشکی و ساحل
جزایر ناز یکی از دیدنیترین جزایر مجاور جزیرهی قشم به شمار میرود. فاصلهی این جزیره از قشم حدود ۲۲ کیلومتر است. این جزیره فاقد ساحل شنی است و اطراف آن با دیوارهای صخرهای احاطه شده است. هنگام جزر برای مدت زمانی کوتاه، باریکهای از خشکی بین این جزیره و ساحل قشم ایجاد میشود. با وجود اینکه زمانِ جزر کوتاه است، اما در این فاصله میتوانید از بالای جزیرهی ناز، جزیرهی لارک و تنگهی هرمز را ببینید. این جزیره مسکونی نیست وتنها تعدادی سایهبان توسط صیادان بومی و محلی، برای استراحت در آنجا ایجاد شده است.
آرامش زندگی دریایی در جزیره هنگام
بهترین زمان برای رفتن به این جزیره اندکی قبل از غروب خورشید است تا به تماشای یک غروب رؤیایی و زیر آب رفتن نیمی از جزیره و مسیر شنی بین ساحل و جزایر ناز قشم بنشینید. اگر به قشم سفر کردید، لذت تماشای فلامینگوها و مرغان دریایی و نیز صدفهای رنگارنگ، مرجانها و عروسهای دریایی در ساحلِ ناز را از دست ندهید. این ساحل بخشهای بکری جهت غواصی دارد که چنانچه علاقمند به غواصی هستید میتوانید از آن لذت ببرید.
۹-جزیره هنگام زادگاه کروکودیلهای ایرانی
این جزیره که در جنوب شرقی جزیرهی قشم و در فاصلهی دو کیلومتری از آن قرار دارد از خاصترین و جذابترین جاهای دیدنی قشم است. مساحت این جزیره حدود ۳۴ کیلومتر مربع و شکل آن شبیه به یک مخروط ناقص است. جزیره هنگام هم دارای ساحل شنی و هم دارای ساحل صخرهای است. قسمتهایی از ساحل نیز به دلیل وجود نوعی کانی در ماسهها، درخشان به نظر میرسد. با فرارسیدن شب نیز به دلیل وجود فیتوپلانکتونهای دریایی که از خود نور ساطع میکنند؛ ساحل هنگام به رنگ آبی درخشان دیده میشود.
دلفین های بازیگوش در جزیره هنگام
حضور دلفینها در ساحل، نوعی آهوی خاص و زیبا به نام جبیر و خاردم مصری که خزندهای از خانواده سوسمارها است نیز نمایانگر حیات وحش فوقالعادهی این جزیره است. اولین مزرعهی پرورش کروکودیل در ایران به نام «پارک کرکودیل نوپک» نیز در این جزیره ساخته شده است. این جزیره سه روستا به نامهای هنگام قدیم، هنگام جدید(ماشی) و هنگام غیل دارد که نه جادهای دارند و نه ماشینی در آن وجود دارد. مردم جزیره نیز بسیار ساده، صمیمی و مهماننواز هستند.
۸-دره ستارگان تبعیدگاه شهاب سنگها
این دره در فاصله ۵ کیلومترى از ساحل جنوبى جزیره قشم و در غرب روستای برکه خلف واقع شده است. دلیل نامگذاری این دره آن است که بومیان جزیره عقیده داشتند که ۲ میلیون سال پیش ستارهای از آسمان به درون جزیره فرود آمده و این اشکال عجیب را ایجاد کرده است.
دره ی ستارگان یکی از شگفتانگیزترین جاهای دیدنی قشم است که حدود ۲ میلیون سال قدمت دارد. این دره بر اثر پدیدههای زمینشناسی نظیر فرسایش به وسیلهی آب هاى سطحى، تندبادها و رگبارهاى فصلى در این ناحیه به وجود آمده و به خلق چنین شاهکار طبیعی منجر شده است. با رسیدن به این منطقه و دیدن کوهها، حفرههای تو در تو و رسوبی، ستونها و دالانها شگفت زده خواهید شد. پس از عبور از دالانها، آسمان آبی بالای سرتان خودنمایی میکند و منظرهی بی بدیلی را ایجاد مینماید. در مسیر بازدید از دره ستارگان قشم حتماً در روستای برکه خلف توقف کنید؛ چرا که این روستا یکی از پاکیزهترین روستاهای ایران است و علاوه برآن با دیدن صنایع دستی آن نیز هیجان زده خواهید شد!
۷-جنگلهای حرا زیستگاه مادر درختان
جنگل های حرا که در ۶۰ کیلومتری غرب جزیرهی قشم و در تنگه خوران واقع شدهاند؛ عمری ۳۰ تا ۴۰ میلیون ساله دارند و یکی از شگفتیهای طبیعی این منطقه محسوب میشوند. حرا یک گیاه استثنایی است که دانهی آن روی درخت مادر رشد میکند و سپس نهال آن از درخت مادر جدا شده و در آب میافتد.
این درخت در آب شور رشد میکند و نحوه عملکرد ریشه و تنهی آن به گونهای است که آب شور دریا را جذب کرده و آن را تصفیه میکند، سپس مواد مورد نیاز آن را جذب کرده و بقیه را دفع میکند. جنگل های حرا همچنین زیستگاه مناسبی برای پرندگان مهاجر در فصول سرد، پرندگان آبزی، فلامینگو، پلیکان و انواع دیگر پرندگان، خزندگان و ماهیها، لاکپشتها و مارهای دریایی سمی هستند. در زمان مد دریا، این درختان تا گلوگاه در آب فرو میروند و منظرهای تماشایی به وجود میآورند؛ گویی که تمامی درختان که در آب شناور هستند.
۶-ژئوپارک قشم ؛ پارکی جهانی
ژئوپارک قشم یکی از بینظیرترین جاهای دیدنی قشم است. ژئوپارک به مناطقی گفته میشود که تنوع زیستی و زمینشناسی متعددی در محدودهی آن وجود داشته باشد. بخش غربی جزیره قشم نیز به دلیل تنوع پدیدههای زمینشناختی نظیر جنگلهای زیبای حرا، غار و کوه نمکدان ، تنگه چاهکوه ، درهی تندیسها ، بام قشم، درهی ستارگان، دولاب، کاسه سلخ، درهی شور، کورکورا کوه و دیگر نواحیِ دارای چین خوردگیها و درههای عجیب، کوههای شگفتانگیز، ستونهای باشکوهِ به وجود آمده از فرسایش و بسیاری دیگر از پدیدههای نادر زمینشناختی و نیز تنوع گیاهی و جانوری، به نام ژئوپارک قشم شناخته میشود که به عنوان تنها ژئوپارک ایران و خاورمیانه توسط یونسکو به ثبت جهانی رسیده است.
۵- تنگه چاهکوه؛ درهای بی آسمان
این تنگه یا دره که در ۷۰ کیلومتری شهر قشم و در جوار روستای چاهوی شرقی واقع شده است از مهمترین جاهای دیدنی قشم است. دلیل نامگذاری این دره، چاههایی است که اهالی روستای چاهو در زمانهای بسیار قدیم برای ذخیرهی آب باران حفر کرده بودند.
تنگه چاهکوه یک ماجراجویی بیانتها در قشم
چاهکوه درهای است به عمق ۱۰۰ متر که از فرسایش سنگهای رسوبی در دل کوه ایجاد شده است و با حفرهها و دالانهای عجیبِ خود، شما را به شگفتی وا میدارد. هنگامی که قدم در آنجا میگذارید با دیوارهای بلند و مسیری بزرگ و عریض روبرو خواهید شد؛ اما چنانچه به سمت جنوب دره حرکت کنید مسیر دره باریکتر خواهد شد، تا جایی که دیدن آسمان از بالای دیواره ها و حتی حرکت کردن در آن نیز دشوار خواهد بود. چنانچه به ماجراجویی در طبیعت بکر علاقهمند هستید، حتماً از این مکان زیبا دیدن کنید.
۴-غار خربس ؛ در جستجوی مردگان
غارخربس در ۱۵ کیلومتری قشم و در ارتفاعات روستای خربس واقع شده است. این غار یکی از پدیدههای کهن و در عین حال عجیبِ زمینشناسی محسوب میشود. آنچه رازآلود و شگفت انگیز به نظر میرسد، آثاری از معماری صخرهای در بخشهای مختلف غار است که نشان از حضور مردمان کهن در این منطقه و دستکاری غار توسط آنها دارد که قدمت این آثار به زمان مادها میرسد.
غار خربس نیایشگاه پیروان آیین مهرپرستی
عدهای از محققان بر این باورند که این غار نیایشگاه پیروان آیین مهرپرستی، یا محل نگهداری استخوان مردگان در زمان مادها بوده است. این پدیدهی بسیار قدیمی زمین شناختی با نشانههایی از حضور مردمان کهن در آن از جاذبههای طبیعی قشم است که قطعاً بازدید از آن یک تجربهی به یاد ماندنی برای شما خواهد بود.
۳-قلعه پرتغالیها ؛ تختی برای حکومت بر هند و اروپا
قلعه پرتقالی ها یکی از جاهای دیدنی قشم است که پس از به اشغال در آمدن بخشهایی از جزایر خلیج فارس توسط یک دریانورد پرتغالی به نام « آلفونسو آلبرکرک» در سال ۱۵۰۷ میلادی بنا شد تا از این طریق بتوانند بر راه بازرگانی دریایی بین هند و اروپا تسلط یابند. این قلعه که در ضلع شمالی جزیرهی قشم و در نزدیکی ساحل بندر لافت قرار دارد، از سنگهای آهکی و گچی ساخته شده و در ساخت آن از ملاط ساروج محلی استفاده شده است.
قلعه پرتغالی ها قشم سفری تاریخی در دل اروپا
این قلعه بیشتر شامل انبارهایی برای نگهداری اسلحه و مهمات، مقر فرماندهی، زندان، کلیسا، سربازخانه و آب انبار است. بازدید از این قلعه برای گردشگرانی که به مکانهای تاریخی علاقهمند هستند جذاب خواهد بود.
۲-دشت بوخو؛ جایی برای شیطنت آهوها
کوه بوخو با ارتفاع ۳۵۰ متر، بلندترین قلهی جزیرهی قشم است که در مجاورت بندر دولاب واقع شده است. در کوهپایهی کوه بوخو دشت وسیعی قرار دارد که در صورت بارش کافی باران در فصل زمستان، به مکانی سرسبز و زیبا تبدیل خواهد شد که میتوانید از گردش در آن لذت ببرید. خرگوشها، آهوها و روباههایی که در این دشت زندگی میکنند به جذابیت این منطقه میافزایند. علاوه بر این زیباییها و جذابیتها، عسلهای طبیعی این ناحیه نیز شهرت زیادی دارند.
دشت بوخو دشتی از حیات
۱-غار نمکدان قشم از جاهای دیدنی قشم
غار نمکی یکی زیباترین جاهای دیدنی قشم است. این غار طولانیترین غار نمکی جهان است که در ۱۰۰ کیلومتری قشم قرار دارد و تاکنون ۶ کیلومتر از آن شناسایی شده است. سقف غار با قندیلهای زیبای بلورین و مرمرین نمکی پوشیده شده و در کف آن نیز جریانی از آب نمک وجود دارد که منظرهی بینظیری را ایجاد مینماید.
غار نمکدان کیش از مخوف ترین جاهای دیدنی قشم
داخل غار و به خصوص اعماق آن بسیار تاریک است و برای رفتن به آنجا و مشاهدهی استالاکتیتهای بلورین آن به چراغ قوهای قوی و پر نور نیاز خواهید داشت. جالب است بدانید که نمکهای غار نیز خاصیت درمانی دارند. جریان آبی که از دل کوهِ نمکدان خارج میشود، پس از حل کردنِ نمکهای مسیر در خودش، به صورت چشمهی نمک در دامنهی کوه میجوشد و با ریختن به گودال مجاور خود، آن را به یک حوضچهی طبیعی سفید رنگ زیبا تبدیل مینماید. این غار یکی از تماشاییترین غارهای جزیرهی قشم است که قطعاً ارزش دیدن را خواهد داشت.
منبع خبر:توریسم پرس
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.