جزیره قبر ناخدا خلیج فارس

“جزیره قبر ناخدا خلیج‌فارس” در میراث طبیعی کشور ثبت شد

معاون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان گفت: اثر طبیعی “جزیره قبر ناخدا خلیج‌فارس” در بندرماهشهر خوزستان در فهرست میراث طبیعی ملی جای گرفت.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی اداره‌ کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان، احمدرضا حسینی‌بروجنی در این باره اظهار داشت: این اثر طبیعی پس از طی تشریفات قانونی لازم با شماره ۶۳۶ در فهرست میراث طبیعی ملی به ثبت رسید.

وی با اشاره به موقعیت مکانی این جزیره گفت: قبرناخدا در مرکز خورهالی بندرماهشهر، بخش مرکزی خورموسی، ۳۰ کیلومتری جنوب غرب شهر بندرماهشهر و ۱۴ کیلومتری جنوب غرب مجتمع پتروشیمی بندرامام‌خمینی واقع شده است.

معاون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان با بیان این‌که قدمت این جزیره به دوران سوم زمین‌شناسی برمی‌گردد، افزود: از این پس اثر پیش‌گفته ضمن رعایت حقوق مالکانه، تحت نظارت و حمایت وزارت میراث فرهنگی و گردشگری است و تدوین ضوابط حفاظتی و تعیین عرصه و حریم این اثر برعهده این وزارتخانه خواهد بود همچنین هرگونه دخل و تصرف یا اقدام و عملیاتی که منجر به تخریب یاتغییر در اصالت اثر شود، ممنوع است.

براساس این گزارش جزیره قبر ناخدا خلیج‌فارس یکی از جزیره‌های غیرمسکونی ایران در خلیج فارس است که در جنوب استان خوزستان و دهانه خورموسی قرار گرفته است.

این جزیره محل تخم ‌گذاری پرستوهای دریائی بوده و بنا به روایتی در دوره هخامنشیان بسیار رونق داشته است.

مساحت جزیره قبر ناخدا خلیج‌فارس در زمان مد ۴.۲ هکتار است ولی در زمان جزر پشته‌های شنی وسیعی از آب بیرون می‌آیند و به آن متصل می‌شوند که مساحت آن را تا صدها هکتار افزایش می‌دهند.

پرستوی دریایی گونه‌سفید، پرستوی دریایی پشت دودی و سلیم خرچنگ‌خوار از جمله پرندگانی هستند که در این جزیره به وفور تخم‌گذاری می‌کنند؛ به‌علاوه گونه‌های پرنده‌ای چون کاکائی، آبچلیک، اگرت ساحلی، اگرت بزرگ وجانورانی چون موش سیاه، سوسمار، مارمولک و لاک‌پشت در این جزیره زیست می‌کنند.

این جزیره با این‌که کاملا مسطح است و بخش مرکزی این جزیره را گیاهان مختلف تشکیل می‌دهند، آب شیرین در آن یافت نمی‌شود و به هیچ‌وجه قابلیت مسکونی نیز ندارد.

منبع:ایرنا

مرتبط:نجات نگین «قرمز‌فام» خلیج همیشه فارس با گردشگری

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *