سفر-به-بامبرگ

ده دلیل برای سفر به بامبرگ

شهر بامبرگ با خانه‌های قدیمی ساخته شده از چوب و الوارش در منطقه فرانکن آلمان قرار دارد. بخش مرکزی و تاریخی بامبرگ به حق در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارد.

کلیسای جامع بامبرگ

بامبرگ به “رُم فرانکن” شهرت دارد زیرا همچون رُم بر هفت تپه، در منطقه فرانکن آلمان احداث شده است. بر بلندی‌های این شهر کلیسای سلطنتی “سنت پتر و سنت جورج” مهم ترین کلیساست. این کلیسا نخستین بار در سال ۱۰۱۲ دراثر آتش سوزی تخریب شد. بنای دوم کلیسا نیز همان سرنوشت نخستین بنا را داشت و بنای سوم تا امروز ماندگار مانده است. کلیسای جامع بامبرگ با چهار برج باشکوهش آینه تمام نمای تاریخ و فرهنگ این شهر است.

تندیس اسب سوار بامبرگ

تندیس اسب سوار جاذبه اصلی کلیسای جامع محسوب می‌شود؛ اثری بازمانده از قرن ۱۳ میلادی و نخستین پیکره تمام‌قد اسب سوار که پس از عهد باستان ساخت شده است. مشخص نیست این تندیس چه کسی است. تصور می شود که او “استفان”، پادشاه مسیحی مجارستان بوده است. تصویر او بر روی اسکناسی نیز به چاپ رسید. همچنین در قالب کاراکتر اسباب‌بازی به فروش رفت. این تندیس از ورودی مصمم و استوار به کلیسای جامع بامبورگ حکایت می‌کند.

مقر جدید حکومتی

کلیسای جامع بامبرگ در میان بناهای باشکوه این شهر واقع شده است. در یکسوی آن مقر ریاست دولت قرار دارد که در گذشته مقر حکومتی اسقف اعظم بوده است و در سوی دیگر مقر جدید ریاست دولت که در سال ۱۶۰۲ جایگزین مقر پیشین اسقف اعظم شد. کتابخانه ملی و نمایشگاه ملی بامبرگ نیز در همین بنا قرار دارند. این بنای کهن دارای ۴۴ اتاق مجلل است که اتاق مرمر، اتاق آیینه و تالار پادشاه ازجمله آنها به شمار می آیند.

باغ گل سرخ

فضای باغ مقر جدید ریاست دولت آکنده از عطر گل سرخ است، دست کم در تابستان که فصل جلوه گری باغ گل سرخ باروک است. این باغ دارای دو جاده اصلی است که از میان ۷۰ باغچه با ۴۵۰۰ بوته گل سرخ می‌گذرند. در این ارتفاع نمای شهر بامبرگ با بام‌های سفالی قرمزرنگش و همچنین کلیسای سنت میشاییل چشم انداز زیبایی را به تصویر می‌کشند.

کلیسای سنت میشل

سنت میشل، صومعه منسوب به بندیکت، به پیشنهاد هاینریش دوم پادشاه آلمان ساخته شد. سبک معماری باروک از مهم ترین جلوه‌های این کلیساست. طاق نماهای شبکه‌ای به سبک نئوگوتیک با تصاویر باغ‌های بهشتی با ۵۷۸ نوع گل و گیاه دارویی که بر سقف کلیسا نقش بسته، چشم را خیره می‌کند. به دلیل بازسازی و ترمیم آن در حال حاضر تنها می‌توان از بیرون به تماشای آن ایستاد.

شهرداری بامبرگ

هنگامی که روحانیون در تپه‌ها اقامت داشتند، شهروندان مراکز قدرت خود را در دره بنا نهادند. زمانی که آنها می‌خواستند یک شهرداری تاسیس کنند، اسقف به آنها زمینی برای این کار نداد. بنابراین آنان با ساختن یک جزیره مصنوعی در رود رگنیتس شهرداری خود را احداث کردند؛ نمادی از مرز قدرت میان تپه‌های اسقف‌نشین و جزیره شهروندان.

ونیز کوچک

منطقه قدیمی بامبرگ، با بیش از ۲۴۰۰ بنای تاریخی‌اش، در سال ۱۹۹۳ به عنوان میراث جهانی به ثبت رسید. در کرانه رود ردیفی از خانه‌های چوبی رنگارنگ دیده می‌شود، که یادگار عهد باستان‌اند. در برابر باغچه‌های کوچک این خانه‌ها قایق‌های کوچک لنگر انداخته‌اند. با دیدن چنین چشم اندازی تنها خاطره ونیز در ذهن تداعی می‌شود. ونیز کوچکی که جلوه ویژه‌ای به این شهر می‌دهد.

بازار تره بار

در مرکز بامبرگ بازار سبز آن قرار دارد. مغازه‌ها و کافه‌های دلپذیر اطراف آن از جاذبه‌های شهری و گردشگری بامبرگ به شمار می‌آیند؛ محلی که دستفروشان دوره گرد محصولات محلی خود را به فروش می‌رسانند. برپایی بازار و کشت سبزیجات، آن هم به شیوه منحصر بفردش در بامبرگ، از سنت‌های دیرینه این شهر است؛ سنتی که از قرن ۱۷ میلادی تاکنون همچنان رایج است؛ دلیلی دیگر برای قرارگرفتن بامبرگ در فهرست میراث جهانی یونسکو.

موزه باغبانان و هرس‌کاران

موزه باغبانان و هرس‌کاران بامبرگ در واقع فضای زندگی و کار کشتگران مزارع سبزی و تاکستان‌ها و نیز ابزارها و محصولات آنان را به نمایش می‌گذارد. با بازدید از خانه باغبان که در سال ۱۷۶۷ بنا شده، و با گشت و گذار در فضای آن می‌توان به درک بهتری از باغ‌های درون شهری رسید و تجربیات فراوانی نیز کسب کرد.

طعم لذیذ آبجوی فرانکن

بامبرگ بهشت دوستداران آبجوست. در این شهر ۱۱ آبجوسازی محلی و ۶۰ آبجوسازی غیرمحلی عرضه کننده ۴۰۰ نوع مختلف آبجو به بازار هستند؛ از آبجوهای سنتی گرفته تا آبجوهای جدید با طعم های ویژه. البته خلاقیت‌های دیگری نیز وجود دارد. برای مثال: تورهای بازدید از آبجوسازی، ماراتن آبجوسازی و آزمون دریافت دیپلم آبجو از سوی این کارخانه‌ها. با این همه هدف تنها یک چیز است: نوشیدن آبجوی تگری فرانکن همراه با لذت و تفنن.

منبع:دویچه وله

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *