طرز تهیه اُماچو و چنگمال جزو ۹ اثر فهرست آثار ملی
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان از ثبت ۹ اثر ناملموس این استان در فهرست آثار ملی کشور خبر داد.
“فریدون فعالی” امروز ۱۲ مهرماه با اعلام این خبر اظهار کرد: آیین سنتی تیرگان زرتشتیان کرمان، بازی قلعه قوسا رابر، اسفندقه، جیرفت و بافت، مهارت پخت گندم شیر (بلغور شیر) کرمان، مهارت تهیه شیرینی محلی خاخل کرمان و رابر، مهارت پخت اوماچو هنگو (آش هنگو) کرمان، بردسیر، زرند و …، مهارت تهیه شیرینی محلی چنگمال کرمان، سیرجان، بردسیر و …، آیین عقیقه، آیین سنتی شب شیشه و مهارت تهیه سرکه محلی کرمان در جلسه شورای ملی ثبت آثار واجد ارزش شناخته شدند.
وی افزود: هرساله پروندههایی برای ثبت آثار ناملموس مناطق مختلف استان کرمان تهیه و برای بررسی و ثبت در فهرست آثار ملی به وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ارسال میشود.
فعالی خاطرنشان کرد: امسال سهمیه استان کرمان برای ثبت آثار شش اثر بوده که توانستیم با همکاری واحد مردمشناسی اداره کل میراث فرهنگی، ۹ اثر واجد شرایط را ثبت ملی کنیم.
آش اوماج(اُماچو) که با نام شولی نیز معروف است، از پرطرفدارترین آشهای کرمان به حساب میآید. این آش، غذایی مقوی و کمهزینه است که با سرد شدن هوا و افزایش آنفلوآنزا و سرماخوردگی، میتواند به تقویت سیستم ایمنی کمک بسزایی کند. در واقع این سنت دیرینه کرمانیها است که با تهیه و مصرف این آش در هوای سرد در حفظ سلامتی خود میکوشند. آش اوماج کرمان از گروههای مختلف غذایی تشکیل شده و از آنجا که مواد ساده و مغذی دارد، هضم آن آسان است.
چنگمال نیز یکی از میان وعده های خوشمزه ایست که در کرمان تهیه می شود و در واقع از دسرهای سنتی این استان است.این خوراک از خرما، نان سنتی و روغن حیوانی تشکیل شده است.مهمترین ماده این غذا خرما است.
منبع: ایسنا
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.