کاخ-آپادانا-شوش

سفری گرم در دل زمستان

بسیاری بر این باورند که زمستان، فصل در خانه ماندن و استراحت است و فصل بهار و تابستان، بهترین زمان برای سفر کردن است. اما گردشگری با طعم برف‌ و یخ، تجربه‌ای بی‌نظیر است که کسانی که ترجیح سفر تابستانی دارند از آن غافلند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، گردشگری زمستانی مانند بخش‌های دیگر این صنعت در ایران مغفول مانده است اما دلیل آن نبود پتانسیل‌های گردشگری زمستان نیست؛ چراکه در گوشه و کنار این سرزمین، مناطق بکر و زیبایی وجود دارد که می‌تواند سفر رؤیایی را برای شما رقم بزند. کوهپایه‌ها و ارتفاعات سردسیری شمال و شمال غرب، مقصد اسکی بازان، یخ نوردان، طبیعت نوردان و ماجراجویان است.

قرار نیست همیشه به نزدیک‌ترین نقطه به محل زندگی‌مان به عنوان یک گزینه بالقوه برای سفر فکر کنیم یا همه تعطیلاتمان را در راه‌های منتهی به شمال کشور بگذرانیم یا به بهانه مسافت زیاد، خودمان را از دیدن جذابیت‌های طبیعی شمال و مرکز کشور محروم کنیم. کافی است به لیست پیشنهادات ما برای سفرهای زمستانی نگاهی بیندازید تا ببینید در چهارگوشه کشور چه مکان‌هایی انتظارتان را می‌کشند. دستکش، کلاه و زنجیر چرختان را آماده کنید و یک سفر متفاوت را تجربه کنید.

غار نمکدان قشم

غار نمکدان از جمله غارهای استان هرمزگان و یکی از منحصر به فردترین جاذبه‌های گردشگری جزیره قشم می‌باشد.

بخشی از کوه‌های جزیره قشم به دلیل انباشتگی و رسوب نمک موجود در آب دریا در گسل‌های عمیق، تبدیل به کوه‌ها و غارهای نمکی شده‌اند که غار نمکدان، یکی از آن‌ها می‌باشد. این غار در بخش انتهایی جنوب غربی جزیره قشم و در فاصله ۹۰ کیلومتری از شهر قشم در داخل یک کوه گنبدی شکل واقع شده است.

دره ستاره‌ها

دره ستاره‌ها که اهالی بومی به آن ستاره افتاده یا استاره کفته نیز می گویند از زیباترین جلوه‌های فرسایش در جزیره پهناور قشم است اهالی معتقدند پس از فرو افتادن ستاره‌ای در این محل و بر اثر ضربه‌ای سهمگین، خاک از زمین بالا آمده و به هر شکلی که بوده خشک شده و چنین اشکالی پدید آمده است. برخی از اهالی معتقدند با تاریک شدن هوا این دره محل آمد و شد ارواح و اجنه است لیکن تاکنون صحت چنین چیزی به اثبات نرسیده است.

جنگل دریایی حرا

حرا این درخت شگفت انگیز (شورزی) دریایی را لینه زیست شناس نامی جهان به نام حکیم و فیلسوف بزرگ ایرانی (ابوعلی سینا) نامگذاری کرده، نام علمی آن Avicennia Marina است که در زبان محلی به آن تأمر (برگرفته از نام پاکستانی) و به عرف عام، حرا می گویند. ارتفاع متوسط این گیاه شگفت انگیز به حدود ۶ متر می‌رسد. این پدیده در خورهای کنار دریا (پستی‌های کم شیبی که در هنگام مد، آب دریا آنها را فرا می‌گیرد) به وفور می‌روید و به خوبی رشد می‌کند.

آبگرم سیاهکش

روستای نیمه کار در ۶۵ کیلومتری غرب بندر خمیر در استان هرمزگان واقع شده و چشمه آبگرم سیاه کش یکی از بکرترین مناطق این روستا می باشدکه کمتر کسی از وجود آن با خبر است به همین دلیل این آبگرم با خواص درمانی زیادی که دارد از گزند آلودگی در امان مانده است. وجه تسمیه این آبگرم از حادثه‌ای قدیمی گرفته شده است. داستان از این قرار است که فردی سیاه چهره در این آبگرم شنا می‌کرده و غرق می‌شود و از آن پس این محل را به آبگرم سیاه کش می‌شناسند.

جزیره هنگام

یکی از نقاط دیدنی استان هرمزگان در جنوب ایران است. جزیره هنگام با آبادی‌های کوچک با وسعت حدود ۵۰ کیلومترمربع در جنوب جزیره قشم واقع شده و دارای معادن نمک و خاک و سرب است. این جزیره ۳۳/۶ کیلومترمربع مساحت دارد و به شکل مخروط ناقصی است که در کرانه‌های جنوبی جزیره قشم واقع شده است. فاصله آن تا بندرعباس حدود ۴۳ مایل دریایی و تا شهر قشم حدود ۲۹ مایل دریایی می‌باشد این جزیره ارتفاعات پست آهکی دارد و بلندترین نقطه آن کوه ناکس با ۱۰۶ متر ارتفاع است.

منطقه باستانی اشکفت سلیمان

اشکفت سلیمان در فاصله سه کیلومتری جنوب غربی شهر ایذه کنونی، در انتهای دره‌ای واقع شده است. اشکفت سلیمان محوطه‌ای وسیع است که در درون صخره طبیعی کوه به صورت سرپناهی با آثار آبرفتی و یک چشمه آب شیرین گوارا (که از درون غاری کوچک و باریک بیرون می‌آید) پدید آمده است. روبروی مجموعه اشکفت سلیمان و در منتهی‌الیه کوهی، دو نقش نیم رخ برجسته که در درون دو چهارگوش مقعر حجاری شده‌اند، وجود دارد.

کاخ آپادانای شوش

کاخ آپادانای شوش قصر زمستانی شاهان هخامنشی بوده‌است. این کاخ به دستور داریوش بزرگ پادشاه هخامنشی در حدود سال‌های ۵۱۵_۵۲۱ پیش از میلاد در شوش روی آثار و بقایای عیلامی بنا نهاد شد. دیوارهای کاخ از خشت و ستون‌های آن از جنس سنگ است.

کاخ داریوش واحدهای مختلفی از جمله تالار بار عام، حرم‌سرا، دروازه و کاخ پذیرایی و همچنین سه حیاط مرکزی دارد. دیوارهای داخلی کاخ با آجر لعابدار منقوش با طرح‌های سپاه جاویدان، شیر بالدار و نقش گل نیلوفر آبی مزین بوده‌اند که بقایای به‌جای‌ماندهٔ آن‌ها در موزه‌های خارجی و داخلی نگهداری می‌شوند.

آبشار شوی

این آبشار که به قولی زیباترین آبشار ایران است. در حوالی روستای شوی ودر دامنه سالن کوه (ایستگاه تنگ هفت از توابع شهرستان درود) واقع شده است. آبشار شوی آبشاری زیبا ودلنشین است که از غاری بیرون می‌جهد و از گردنه‌ای بلند به پایین سرازیر می‌شود.

کوههای مریخی چابهار

در انتهای چابهار و در نزدیکی مرز پاکستان و در کنار روستای تیس کوه‌هایی رسوبی به پایان می‌رسند که به آن‌ها کوه‌های مریخی و یا کوه‌های مینیاتوری می گویند. شاید وجه تسمیه‌ی این کوه‌ها به دلیل تشابه شکل شیاری آن‌ها با کوه و صخره‌های سیارات دیگر باشد. در این منطقه روستای ۲۵۰۰ ساله‌ی تیس قرار گرفته است. همان روستایی که در کتاب فتح نامه اسکندر مقدونی به نام “تیز” از آن یاد شده است.

تنگ گمبیل

تنگ گمبیل در استان فارس واقع است. این تنگ در روستای ساران بهشت مکان (بشمکان) واقع شده است. در کف تنگه رودخانه‌ای جریان دارد که در صورت عبور از تنگه در قسمتهایی مجبور به عبور از داخل رودخانه خواهید بود. آب رودخانه گمبیل، پس از طی مسیر روستاهای ساران بهشت مکان و ساران سفلی و منطقه کامفیروز به سد درود زن می‌ریزد. ابتدای مسیر تنگ ارتفاعی در حدود ۲۱۰۰ متر و انتهای دره ارتفاعی در حدود ۲۴۰۰ دارا است. همچنین این مسیر یکی از مسیرهای صعود به قله رنج در این منطقه است.

کویر- سمنان

علیرغم وجود پیست های اسکی پربرف در شمال این استان، اغلب مردم سمنان را با کویرش می شناسند. پیشنهاد ما هم به شما استفاده از این اقلیم کویری فوق العاده است.در سمنان سه کویر “شاهرود” در جنوب شهر شاهرود، کویر “دامغان” در جنوب شرقی همین شهر و پارک ملی کویر در کنار شهرستان گرمسار است. سفر کردن به کویر ملاحظات بسیار و تدارک مفصل می خواهد. به هوای اینکه زمستان است و کویر گرم، بی هوا به آن نزنید.

منبع:ایمنا

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *