پرو

«پرو» چند گردشگر خاطی را دیپورت می‌کند

مقامات «پرو» اعلام کردند پنج گردشگر را که عامدانه به بناهای تاریخی «ماچو پیچو»‌ – قلعه باستانی «اینکاها»‌  و یکی از شناخته‌شده‌ترین جاذبه‌های گردشگری  آمریکای جنوبی – آسیب‌وارد کردند، دیپورت خواهد کرد.

به گزارش ایسنا و به نقل از گاردین، مقامات کشور «پرو» روز سه‌شنبه اعلام کردند گردشگرهایی از کشورهای شیلی، برزیل، فرانسه به طور پنهانی وارد ویرانه‌های «ماچو پیچو» شدند، باعث سقوط تخته سنگی از معبد خورشید این مجموعه تاریخی شدند و به آن آسیب رساندند.

قرار است یکی از گردشگران آرژانتینی که به عنوان یکی از عاملان اصلی این تخریب شناخته شده است همچنان در «پرو» بماند تا در برابر جرائم آسیب رساندن به میراث فرهنگی «پرو» پاسخ‌گو باشد.

این بنای سنگی رازآلود چند صد ساله، مدت‌هاست که حیرت گردشگران را برانگیخته است، اما اخیرا با بحران آسیب‌های جدی توسط گردشگران مواجه شده است.

چندی‌پیش  نیز طرح ساخت و ساز چندین میلیارد دلاری یک فرودگاه که به منظور کوتاه کردن زمان مسافرت گردشگران عازم به این منطقه ارائه شده است،انتقادات بسیاری را به دنبال داشت.  منتقدین این پروژه معتقدند برنامه ساخت فرودگاه در این منطقه بسیار کوته‌بینانه است و در بلندمدت آینده این مکان تاریخی را به خطر می‌اندازد.

مجله تخصصی «انشنت اوریجینز» نیز  در قالب گزارشی به خطرات جدی که آینده «ماچو پیچو» را در پی  بحران انباشته شدن زباله تهدید می‌کند، پرداخته بود.

«ماچو پیچو» که از آن به عنوان شهر گمشده «اینکا» ها نام برده می‌شود، حدود سال ۱۴۵۰ میلادی در ارتفاعات امپراتوری اینکاها ساخته شد. این دژ در ۵۰ مایلی «کوسکو» پایتخت «اینکاها» قرار دارد و به همین دلیل هرگز مانند سایر شهرهای «اینکاها» پیدا و ویران نشده است.

در طول قرن‌ها، جنگل‌های اطراف این مجموعه رشد کرده و آن را پوشانده است و به همین دلیل از نظرها پنهان مانده و تنها عده معدودی از وجود آن اطلاع داشته‌اند.

در بیست‌وچهارم ژوئیه ۱۹۱۱ میلادی، «ماچو پیچو» به وسیله «هیرام بینگام»، تاریخ‌شناس آمریکایی در یک سخنرانی در دانشگاه ییل به دنیای غرب معرفی شد. او به‌وسیله راهنمایی محلی‌هایی که گه‌گاه به سایت مراجعه می‌کردند به آن‌جا هدایت شد.

«‌ماچو پیچو»‌ به عنوان میراث جهانی یونسکو در سال ۱۹۸۳ میلادی به ثبت رسید و به عنوان یک شاهکار خالص معماری و نشانه‌ای منحصربه‌فرد از تمدن «اینکاها» اکنون به عنوان یکی از عجایب هفت‌گانه جدید شناخته می‌شود.

منبع:ایسنا

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *