باغملک زیباست؛ زیباتر ببینیم
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل ادارهکل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی خوزستان، باغملک، این شهرستان محصور میان باغات و مزارع سرسبز دارای سه بخش، چهار شهر و هشت دهستان است که هربخش آن خوشهای از جاذبههای گردشگری از نوع خاص دارد؛ جاذبههایی که با اندک توجه و همگرایی در برنامههای توسعه و مدیریت، توان تبدیل شدن به محور گردشگری در سطح ملی و فراملی را دارا هستند.
معاون برنامهریزی و سرمایهگذاری مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان با بیان اینکه جمعیت شهرستان باغملک حدود ۱۰۵هزارنفر و ارتفاع آن از سطح دریا ۹۱۷ متر است اظهار داشت: کوهستان، مزارع سرسبز و حیات جانوری و گیاهی تشابهاتی هستند که در سه بخش شهرستان وجود دارند.
پیمان نبهانی ادامه داد: باغملک منطقهای است که از کوههای بادرنگان در شمال و کوههای زرین و دیوانه در جنوب تشکیل شده است؛ این در حالی است که مهمترین پوشش گیاهی منطقه را نیز بلوط و افرا تشکیل میدهد و این منطقه مهمترین محل رویش گیاهان دارویی و صنعتی همچون گلگاوزبان، خاکشیر، گون و کتیرا محسوب میشود.
او افزود: حیات جانوری غالب در منطقه، روباه، شغال، گرگ، بزکوهی، قوچ، میش، گراز، خرگوش، کبک، قرقاول است که به دلیل وفور، بعضی از این جانوران منطقهای شکار نیز میشوند.
معاون برنامهریزی و سرمایهگذاری مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان با اشاره به بخش صیدون باغملک نیز تصریح کرد: این بخش با وجود امامزاده سیدبهزاد و امامزاده عبدالله و روستاهای زیبایی همچون سرآسیاب، طلاور و رودزیر، ظرفیتی بینظیر برای رونق گردشگری سیاحتی و زیارتی برای مردم استان و خارج از استان است؛ افزون بر این، ترمیم روستاها در مسیر امامزادهها و تبدیل آنها به اقامتگاههای بومگردی موضوعی است که به افزایش فعالیت گردشگری در منطقه کمک شایانی میکند. همچنین در بخش صیدون درخت بادام فراوان و خداداد برسینه کوه میروید و محل ارتزاق مردم و نشانه ای از بخشندگی بشروحجر در این خطه از استان است.
وی در ادامه اضافه کرد: بخش میداوود نیز با مزارع سرسبز و برنج معروفش شناخته میشود و نمیتوان از خرید این برنج در هنگام سفر به منطقه به سادگی گذشت.
نبهانی همچنین به بخش مرکزی باغملک نیز اشاره کرد و گفت: این بخش، دارای جاذبههایی است که در هر زمان از سال همواره گردشگرانی از شهرهای دور و نزدیک و حتی از کشورهای همسایه برای دیدن آنها به منطقه سفر میکنند؛ روستاهای فوقالعاده زیبا که از ابوالعباس شروع و به رباط و بارگاه حضرت سلیمان ختم میشوند و یا مسیری که از قلعهتل شروع شده و با گذر از جنگل و سایت گردشگری بلوط و روستای تاریخی تمبی به روستای زیبای مالآقا ختم میشود.
او افزود: همچنین رودخانه جاری که از بین درختان متراکم روستاها میگذرد، جاذبهای بیبدیل است که فقط در روستاهایی از جمله رباط میتوان آن را دید و لذت برد؛ این در حالی است که خانههای بومگردی در مجاورت بارگاه حضرت سلیمان و نزدیکی به جنگل و نیز همکاری مردم روستا در تأمین امنیت و فضای اقامت مثال زدنی است.
معاون برنامهریزی و سرمایهگذاری مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان در پایان رباط و مالآقا را پیشنهادی دائمی در بستههای سفر گردشگران ورودی به خوزستان معرفی کرد و از عموم مسافران و گردشگرن خواست تا این منطقه را حتما تجربه و به دیگران هم پیشنهاد کنند.
منبع:توریسم پرس
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.