باغ اسرار آمیز سیرجان
باغ سنگی اسرار آمیز سیرجان از جاذبه های استان کرمان و شهر سیرجان است.
کرمان سرزمینی مملو از زیبایی و تحیر دارای جاذبه های گردشگری بسیاری است .بناهای تاریخی و گنبد جبلیه که با شیر شتر ساخته شده تا افسانه کرم شب تاب قلعه دختر از گرمترین نقطه زمین تا حکایت خانه های سنگیش که در دل کوههای میمند کنده شد و از دهکده زیبای کوتوله های شهداد تا شهر دقیانوس در کرانه رودخانه هلیلی رود ،همگی باعث جذب گردشگران به این مکان ها می شود.
اما حکایت باغی بزرگ که درختان چوبیش میوه هایی از سنگ داده اند و این روزها به سوژه عکاسان و گردشگران تبدیل شده است .
جالب است بدانید باغ سنگی سیرجان باغی ست اسرار آمیز که شبیه به هیچ یک از باغ های دیگر نیست.
درختان کوتاه و بلند این باغ همگی خشک و بی بار ، به صورت منظم و با فاصله از هم بدون ریشه در خاک قرار گرفته اند.
میوه های باغ سنگی
سنگ ها ی بزرگ و کوچک در نظمی نامعین با سیم های ضخیم و طناب های بلند و محکم از شاخه های این درختان آویزان شده اند و میوه درختان را تداعی می کنند .
درویش خان این باغ را به یاد و به جای باغ واقعی از دست رفته اش ساخته بوده است.
در خصوص پیدایش این باغ گفته می شود که در سال ۱۳۴۰ هجری شمسی ، درویش خان اسفندیار پور از کشاورزان و زمین داران منطقه ، در جریان اصلاحات ارضی ، مقدار زیادی از زمین های خود را از دست می دهد .
او که از نعمت تکلم و شنیدن محروم بوده است ، به نشانه اعتراض ، درخت های خشک شده باغش را با سنگ ها تزیین می کند.
درویش خان تمام سال های عمر خود را برای ساخت این باغ سنگی صرف کرد و از تکنیک های ویژه ای استفاده نمود که اسرارش نا گفته در دل خاک رفتند.
این باغ سنگی با وسعت ۱۰۰۰ متر ۱۸۰و درختی که در آن کاشته شده اند و سنگ هایی که مانند میوه از آن آویزان است حس غریب و گاهی هولناکی را به این باغ داده است.
آویزان کردن هر سنگ و احداث هر یک از درختان که طی سال های متمادی به انجام رسید برای شخص درویش خان از معنای خاصی برخوردار بوده است ، چراکه هرگاه در زندگی اش اتفاقی روی می داد یک سنگ و درخت جدید بنا می کرد.
برای مثال زمانی که نوه اش به سربازی می رود سنگی گرد، همانند سری تراشیده ، را به ردختان آویزان می کند ودر روزهای خاص بنا به تفکرش در ختی دیگر را در خصوص آن روز برپا می کرد.
راز سنگ های سوراخ دار
یکی از عجایب باغ سنگی سیرجان این است که بیشتر سنگ های این باغ، دارای سوراخی هستند که شاخه ها از آن رد شده اند.
شایعات متفاوتی در این مورد نیز وجود دارند. برخی معتقدند که این سنگ ها در یک مکان مشخص بوده اند که درویش خان آن را پیدا کرده بوده و به اینجا می آورده و برخی نیز می گویند که خود او سنگ ها را به این شکل در می آورده است.
زندگی درویش خان و با غ سنگی اش دو بار توسط پرویز کیمیاوی به تصویر در آمده است. پیکر درویش خان در ۹۰سالگی در باغ سنگی به خاک سپرده شد.
این باغ در ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی سیرجان ، روستای میاندوآب ، دهستان بلورد قرار دارد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.