دره خزینه

دره خزینه _گنجینه تاریخی لرستان

یکی از استان های بی نظیر ایران که مناظر طبیعی و بکر و صدها گنجینه تاریخی دارد، استان لرستان است. لرستان استانی کوهستانی است که در غرب ایران واقع شده و کوه های مخملی، آبشارهای متعدد، تنگ های زیبا و جنگل های بلوط  آن بسیار مورد توجه گردشگران ایرانی و خارجی است. دره خزینه نیز که یکی از شگفتی ‌های طبیعت ایران به ‌شمار می ‌رود و در اثر سال‌ ها فرسایش به وجود آمده‌ است، در این استان قرار دارد.

دره خزینه

در کنار نقش و نگارهایی که بر دیواره ‌های دره خزینه به چشم می‌ خورند، عبور رودخانهٔ کرخه از میان این دره جلوه‌ ای خاص به آن بخشیده و با جریان خود طراوت و شادابی به این منطقه بخشیده است. شباهت بسیار زیاد این دره به گرند کانیون آمریکا ویژگی خاصی است که در کمتر جایی در ایران دیده می ‌شود.

از دیدنی های دره خزینه پیچ نعل اسبی آن است. در این قسمت صخره ‌ای را در وسط خواهید دید که در اثر فرسایش نقش و نگاری خاص به خود گرفته و آب، آن را احاطه کرده ‌است.

دره خزینه

عاشقان کوهنوردی و صخره ‌نوردی می‌ توانند در کنار بازدید از این دره به ورزش‌ های مهیج در ارتفاعات و کوه ها نیز بپردازند.

ماجرای بلندترین پل معلق ایران
یکی از جاذبه‌ های مهم این دره پلی به طول ۱۱۲ متر و ارتفاع ۸۵ متر و عرض دهانه ۸۰ متر بود که از آن با عنوان بلندترین پل معلق ایران و حتی خاورمیانه یاد می شد. قبل از آن، پل معلق مشکین ‌شهر استان اردبیل بلند ترین پل معلق ایران بود که پل معلق دره خزینه با ۵ متر ارتفاع بیشتر توانست در رده بالاتر قرار گیرد.
پل معلقِ دره خزینه در منطقه ‌ای دره‌ ای و صخره ‌ای، در سال ۸۲ توسط وزارت نیرو جهت رفت ‌و آمد گروه تحقیقاتی مطالعاتی کارکنان سد کرخه ۲ ساخته شده بود. یک طرف این پل به لرستان و طرف دیگر آن به استان ایلام وصل میشد و به این وسیله دو سوی دره نیز به هم متصل می گردید. این پل که با استفاده از چهار طناب کابلی و اتصال چوب ‌های روسی ساخته شده بود هم اکنون توسط افرادی ناشناس، از سمت ورودی دره استان ایلام در روستای ماژین تخریب شده است.

دره خزینه

مسیر دسترسی:
برای رسیدن به این جاذبه به شهرستان پلدختر بروید و از آنجا وارد جادهٔ اندیمشک شوید. پس از طی ۴۷ کیلومتر به روستای دره خزینه خواهید رسید و سپس با طی دو کیلومتر به محل کارگاه سد سازی کرخهٔ ۲ وارد می‌ شوید. با عبور از محل کارگاه سد سازی کرخهٔ ۲ و طی مسافت ۳ کیلومتری به بالای محل پل معلق و دره خزینه می ‌رسید.
فاصله این دره تا خرم‌آباد ۱۳۶ کیلومتر، تا پلدختر ۴۰ کیلومتر و تا اندیمشک ۷۳ کیلومتر می باشد

مرتبط:

آبشار وارک لرستان

آبشارهای لرستان را بشناسید

۷ بنای تاریخی و زیبا در استان لرستان

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *