آداب و رسوم نوشیدن چای در کشورهای مختلف چگونه است؟
امروزه در همه دنیا کمتر میتوان جایی را پیدا کرد که از نوشیدن چای برای فعالیتهای زندگی روزانهی خود استفاده نکنند. نوشیدن چای در هر ساعت از روز و در هر جایی کاملا عادی و متداول است؛ مثلا در هنگام کار و فعالیت روزانه، در خانه، در جمع دوستان، در چایخانهها و … در برخی از کشورها مانند انگلستان، روسیه، ژاپن و چین آداب و رسوم نوشیدن چای متفاوت است.
آداب و رسوم نوشیدن چای در چین
در بیشتر منبع ها، از کشور چین بهعنوان منشاء اصلی چای نام برده شده است. نوشیدن چای در چین، با آداب ویژه ای همراه است. مثلا، چینیها اغلب اول چای را بو میکنند و سپس به رنگ چای نگاه می کنند و آن را مزه میکنند.
ظرف چایخوری سنتی چینیها سه بخش دارد که شامل: درپوش، کاسه و پایه می باشد. زمان مزه کردن چای، باید پایهی ظرف را روی دست گرفت و دست دیگر را روی درپوش گذاشت.
آداب و رسوم نوشیدن چای در مراکش
مردم آفریقا چای های ویژه خودشان را دارند، مثلا در مراکش، چای نعنا خیلی طرفدار دارد. در فرهنگ مردم شمال آفریقا، این چای جایگاه مخصوص خودش را دارد و آداب نوشیدن چای و رسوم چای در آن، ویژه است.
این مردم، برگ نعنا و چای سبز را با هم دم می کنند و با شکر شیرین می کنند. سپس چای را از ارتفاع زیاد داخل لیوان می ریزند. هنگام سفر به آفریقا چنانچه به شما چای تعارف کردند، نباید آن را رد کنید. در فرهنگ این مردم، رد کردن چای علامت بی ادبی است، پس حتی چنانچه به آن میل ندارید، دعوت به چای را رد نکنید.
آداب و رسوم نوشیدن چای در روسیه
چای به نوعی نوشیدنی ملی روسیه به حساب می آید و تقریبا در فرهنگ غذایی این کشور جایگزینی ندارد. نوشیدن چای در همه ساعات شبانهروز کاملا عادی است چون اهالی روسیه اعتقاد دارند که این کار در هنگام مشغلههای فکری خیلی موثر است. روسها بیشتر چای را در استکانهای ساده مینوشند. ثروتمندان این کشور در خانه های خود از پایههای نقرهای خوش ترکیب برای نگهداری استکان استفاده میکنند و دیگران گاهی پایههای ساختهشده از فلزات ارزانقیمت استفاده می کنند. این پایهها تنها جنبهی تزیینی دارند و ساخت آنها یکی از صنایعدستی کشور روسیه به حساب می آید.
مراسم سنتی نوشیدن چای در روسیه از سماور زغالی استفاده می کنند. در روسیه از قوریهای چینی یا چوبی استفاده می کنند. (آدابورسوم سنتی صرف چای در ایران مانند روسیه است و کلماتی مانند سماور، استکان و … مستقیما و بدون تغییر از زبان روسی به فارسی وارد شدهاند)
آداب و رسوم نوشیدن چای در انگلیس
در انگلیس مردم میتوانند یک لیوان چای را حتی پیش از رفتن به رختخواب بنوشند. مردم انگلیس نمیتوانند بدون این نوشیدنی باستانی که از دوره امپراتوری انگلیس از هند آورده اند زندگی کنند. با وجود فرهنگ قهوه، چای هنوز اولین نوشیدنی گرم است که به وسیله مردم انگلیس انتخاب شده است.
آداب و رسوم چای در فرانسه
در فرانسه رسم چای خوردن به علت علاقهی پادشاهی از سلسلهی «بوربن» به نام «لویی چهاردهم» که چای برای کمک به هضم غذا میدانست شکل گرفت اما پس از انقلاب کبیر فرانسه و از سال ۱۷۸۹ به بعد، رسم نوشیدن چای کمتر شد، تا این که از سال ۱۸۵۰ میلادی به بعد و همزمان با پیشرفت فرانسویها در کیک پزی، سنت نوشیدن چای با کیک رونق پیدا کرد.
آداب و رسوم چای در تایوان
در تایوان نوع دیگری از چای به نام “شیر چای مروارید” رایج است که البته مورد علاقه همه مردم این کشور نیست، ولی در حدود سی و چند سالی که از اختراع این چای می گذرد، تبدیل به نوشیدنی دوست داشتنی خیلی از مردم این کشور شده است. شیوه درست کردن آن نیز به این شکل است که چای سرد را با شیر یا میوه مخطوط می کنند و به آن گلوله های کوچکی از نشاسته اضافه می نمایند که جویدنی است. این چای در بین مردم تایوان بسیار پر طرفدار شده و شهرت آن به انگلستان نیز رسیده و در برخی از مغازه های این کشور به فروش می رسد.
آداب و رسوم چای در هندوستان
خیلی از مردم اعتقاد دارند که نوشیدن چای در انگلستان از دیگر جاهای دنیا بیشتر رواج دارد و انگلیسی ها را چای خورهایی حرفه ای می دانند، ولی حقیقت این است که در هیچ کشوری بیشتر از هندوستان از چای استفاده نمی شود. مردم هندوستان هم مثل مردم ایران، این نوشیدنی را چای می نامند. آنها چای خود را با شیر و شکر مخلوط می کنند. یکی از شغل هایی که در این کشور زیاد دیده می شود، دوره گردانی هستند که با گاری یا دوچرخه چای می فروشند.
آداب و رسوم چای در پاکستان
مردم پاکستان هر دو نوع چای سیاه و سبز را دوست دارند، ولی دوست داشتنی ترین نوع چای در این کشور، یک نوع نوشیدنی صورتی رنگ است که به آن نون چای می گویند. این نوشیدنی ترکیبی از پسته، بادام، شیر، گیاهان ترش، ادویه و شیر است. ادویه های این نوشیدنی، گیاهان ترشی هستند که در کشمیر رشد می کنند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.