آلاچیق بافی

احیای آلاچیق بافی در سپیدان فارس

مسئول اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان سپیدان گفت: هنر آلاچیق بافی احیا شده و برای رونق بخشیدن به آن تلاش می‌کنیم.

کریم ناصری‌برشنه، سه‌شنبه ۱۷ تیر به خبرنگاران گفت: آلاچیق بافی از هنرهای اصیل در حوزه صنایع دستی‌ست که سالها فراموش شده بود.

او، با بیان اینکه احیای این هنر اصیل، با برنامه‌ریزی میراث فرهنگی انجام شد، گفت: اکنون در تلاش هستیم که این هنر را رونق بخشیم.

ناصری‌برشنه گفت: بوم‌گردی بویاق در شهرستان سپیدان که از اقامتگاه‌های بوم‌گردی عشایری فعال است، با حمایت اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سپیدان اقدام به برگزاری دوره‌های کامل و کارگاه‌های کوتاه‌مدت آموزش آلاچیق بافی کرده است.

آلاچیق بافی

مسئول میراث‌فرهنگی، گردشگری وصنایع‌دستی شهرستان سپیدان ادامه داد: آموزش اصولی مراحل این هنر صنایع دستی زیر نظر محمد حیاتی یکی از معدود استادهای این صنعت فراموش ‌شده، انجام می‌شود.

ناصری‌برشنه ادامه داد: عشایر در گذشته، نیازهای خود، شامل سرپناه و خوراک و پوشاک را بی ‌واسطه از طبیعت می‌گرفتند، اما در این سال‌ها خصلت مولد بودن و سازگاری با محیط در زندگی این مردم سخت‌کوش و هنرمند کم‌رنگ شده است.

مسئول میراث فرهنگی شهرستان سپیدان در استان فارس گفت: آلاچیق یا نی‌چیت دیواره‌ای از نی و ترکه‌های باریک است که با بند سیاهی از موی بز با نقوشی هنری و موزون بافته و از آن برای دیواره‌ای در اطراف سیاه‌چادرها استفاده می‌شود.

منبع:ایسنا

مرتبط:

تنگه گمبیل ؛ فارس سرزمین بهشتی کم ندارد

فاز اول طرح پژوهشی اطلس صنایع‌دستی فارس تهیه شد

کشف کتیبه ساسانی در نقش رستم فارس

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *