دره-خزینه

دره خزینه؛ شگفتی بی نظیر طبیعت

تاریخچه دره خزینه

استان لرستان از استان های غربی کشور است که با وجود اقلیم مناسب و جاذبه های فراوان، هنوز طبیعت بکر و دست نخورده ای دارد. در میانه‌های جاده پلدختر به اندیمشک و در جوار روستایی به نام خزینه یکی از این نقاط بکر جا خوش کرده است. بر اثر میلیون ها سال فرسایش و تحولات زمین شناسی و گذراندن فراز و نشیب های بسیار، دره ای شکل گرفته که به لحاظ فرم ظاهری و زیبایی خیره کننده اش شهره گردشگران و طبیعت دوستان است. نقش و نگارهای گلسنگی بر دیواره ها و صخره های دره منظره ای چشم نواز و وحشی خلق کرده و عبور رود کرخه از درون آن جلوه خاصی به طبیعت خشن و جذاب منطقه داده است.

blank

دیدنیهای دره خزینه | گرند کانیون ایران

اما دره‌ی خزینه تنها یک دره ساده نیست و دیدنی‌های جذابی دارد که در ادامه دو مورد از مهم ترینشان را معرفی می‌کنیم:

پیچ نعل اسبی

مشهورترین بخش دره قسمتی موسوم به پیچ نعل اسبی است. در این قسمت صخره ای عظیم در وسط قرار گرفته و بخشی از رود کرخه در مسیر خود آن را احاطه کرده است. این درست همان جایی است که شباهت دره خزینه به گرندکانیون آمریکا به اوج خود می رسد. تا جایی که تمایز آن دو را در تصاویر دچار مشکل می کند: صخره ای در وسط که دور تا دور آن را آب فرا گرفته است.

دره خزینه

بلندترین پل معلق خاورمیانه در گرند کانیون ایران

جاذبه دیدنی دیگری که در این منطقه قرار دارد، پل معلق دره خزینه است که با ۸۵ متر ارتفاع از سطح زمین بلندترین پل معلق ایران و خاورمیانه است. این پل با ۱۱۲ متر طول و عرض دهانه ۸۰ متر بسیار زیبا و مستحکم بوده و از به هم پیوستن چوب‌های روسی و چهار طناب کابلی به وجود آمده است. ساخت این پل معلق در ابتدا توجیه ارتباطی داشت. برای اینکه تردد و حمل و نقل گروه مطالعاتی مهندسین سد کرخه راحت‌تر صورت گیرد، پل معلق خزینه روی رودخانه کرخه ساخته شد. اما بعدها استقبال گردشگران و بازتاب عکس های آن در فضای گردشگری، باعث شهرت آن شد. نکته جالب دیگر در مورد پل معلق دره خزینه این است که یک سر آن در استان لرستان و سر دیگرش در استان ایلام قرار دارد و به نوعی حد فاصل دو استان غربی کشورمان محسوب می شود.

دره خزینه | پل معلق دره خزینه

ایستادن بر روی پل معلق دره خزینه، مثل این است که بر پشت بام یک ساختمان ۳۰ طبقه ایستاده‌اید و رودخانه‌ای از زیر پایتان می گذرد و صدای آرامش بخش و وهم آلودش شما را به خلسه ای غریب و دوست داشتنی می برد. اگر به هنگام قدم زدن روی پل، باد منطقه شروع به وزیدن کند، پل به طرفین تکان خواهد خورد و هیجان معلق بودن در هوا به اوج خود می رسد. با همراه داشتن یک مونوپاد ساده می توانید این تجربه معلق بودن را با دوستان خود شریک شوید.

دره خزینه ؛ شاهکار طبیعت

دره‌ی خزینه یک شاهکار طبیعی بدون کمترین دخالت انسانی است. نقش و نگار‌های گلسنگی بر دیواره ها و صخره های دره منظره ای چشم نواز و وحشی خلق کرده و عبور رود کرخه از درون آن جلوه خاصی به طبیعت خشن و جذاب منطقه داده است. نمونه چنین طبیعتی را در هیچ جای دیگری از ایران نخواهید یافت و تنها می‌توانید به دیدن برادر همسان آمریکایی‌اش بروید! دره‌ی خزینه به واقع شاهکار طبیعت است.

blank

جاذبههای نزدیک دره خزینه

از جاذبه‌های نزدیک به دره‌ی خزینه می‌توان به تنگ شیرز، آبشار برنجه، دره نی‌گاه و آبشار نوژیان لرستان اشاره کرد.

تفریحات در دره خزینه

علاوه بر لذت بردن از شاهکار طبیعت و قدم زدن بر روی پل معلق، امکان تفریحات جالبی برای شما وجود دارد که از آن جمله می‌توان به کوهنوردی، گردش و عکاسی اشاره کرد:

 

کوهنوردی بر بلندای دره

از جمله کارهای هیجان انگیزی که در بازدید از گرند کانیون ایران  می توانید بکنید کوهنوردی است. به خاطر توپوگرافی خاص منطقه و وجود ارتفاعات و پستی و بلندی هایی که در اثر فرسایش در صخره های منطقه به وجود آمده،  فرصت فوق العاده ای برای کوهنوردان در دل یکی از زیباترین طبیعت های ایران رقم خورده است.

دره خزینه | گرند کانیون ایراندره خزینه

 

گردش و عکاسی 

وجود پل معلق، پیچ نعل اسبی و بسیاری از مناظر شگفت انگیز دیگر باعث شده تا فرصت خوبی برای گشت‌و‌گذار و خلق تصاویر تماشایی فراهم شود. در سراسر این دره و به ویژه بر روی پل می توانید مناظر زیبایی را شاهد باشید و عکس های خاصی را ثبت کنید.

blank

بهترین زمان بازدید از دره خزینه

لرستان منطقه‌ای کوهستانی است که در فصل بهار و تابستان آب و هوای معتدلی دارد. از طرفی، دره خزینه در منطقه‌ای قرار دارد که در معرض تابش خورشید است و اصطلاحن آفتابگیر می باشد. پس شاید سفر به منطقه در دل تابستان کمی اذیت کننده باشد. از این رو بهار و اوایل پاییز بهترین زمان برای بازدید از دره خزینه است.

برای رسیدن به جاذبه ابتدا به شهرستان پلدختر رفته و از آنجا وارد جاده اندیمشک می شویم. پس از طی مسافت ۴۷ کیلومتری وارد روستای خزینه شده و از آن‌جا نیز پس از دو کیلومتر مسیر، به محل کارگاه سدسازی کرخه ۲ می رسیم. از این محل نیز عبور کرده و پس از ۳ کیلومتر مسیر پل معلق دره خزینه پیش چشم ماست.

اقامت در دره خزینه

برای بازدید از منطقه شاید نصف روز هم کافی باشد. اما اگر دل کندن از زیبایی های آنجا برایتان سخت بود و قصد اقامت داشتید می توانید در زمین های هموارتر آنجا کمپ زده و با همراه داشتن وسایل کافی ، شب را در دل طبیعت به صبح برسانید. در غیر این صورت، هتل ها، مهمانسراها و خانه های محلی در شهرهای اطراف پذیرای شما خواهند بود.

منبع:عصر اقتصاد

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *