زرین غار یکی از زیباترین کشف های زنجان
غار زرین غار که به نامهایی همچون غار زرین رود، غار زرینآباد و غار دودزا نیز نامیده میشود، یکی از زیباترین غارهای کشف شده استان زنجان است که در ضلع غربی جاده ترانزیتی زنجان- همدان و در ۳۵ کیلومتری شهرستان خدابنده مشرف به روستای زرین رود از توابع بخش بزینه رود و میان روستاهای داش بلاغ و آق بلاق و در طول محور غارهای علیصدر و کتلهخور قرار دارد. غار زرین در اسفند ماه سال ۱۳۸۴ خورشیدی بعد از وقوع یک زلزله که در منطقه روی داد توسط مردم روستا شناسایی و به کارشناسان گزارش گردید.
ورودی غار زرین در ارتفاع ۱۸۵۰ متری از سطح دریا قرار دارد ولی ارتفاع درونی غار در نقاط مختلف، متفاوت است و در برخی قسمتها باید به حالت سینهخیز عبور کرد. در قسمتهای پایینتر غار زرین چشمههایی وجود دارد که این چشمهها رابط بین طبقه فوقانی و تحتانی غار میباشند.
آبی بسیار سرد و قابل شرب با عمقهای متفاوت ۱ تا ۴۰ متر در غار وجود دارد. غار زرین دارای چندین طبقه است که دو طبقه آن شناسایی شده و دارای تونلهای فرعی و استالاکتیتها و استالاگمیتها و ستونهای بسیار در گذرگاههای اصلی میباشد که بر اثر داشتن ناخالصی، رنگهای متنوعی به خود گرفته و آنهایی که خالص هستند، به صورت بلورهای شیشهای بسیار شفاف خوشهای و درختی دیده میشوند. قندیلهای غار زرین زنده و در حال رشد میباشند و این خود عاملی است در جهت زیباتر شدن غار.
غار زرین یکی از غارهای خشکی و آبی است که در آن دریاچههای متعدد وجود دارد. غار زرین بسیار حرفهای و در عین حال خطرناک است و دارای معابر بسیار سخت و صعبالعبور میباشد و پیمایش آن نیاز به در اختیار داشتن تجهیزات کامل و آشنایی به فنون غارنوردی است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.