بندرعباس

سفر به جنوب ایران؛ مقصدهای پاییز و زمستان

سفر به جنوب ایران، از آن دست سفرهای داخلی و هیجان‌انگیز است که بعد از آن، مسیر مقصدهای سفر داخلی ناخودآگاه به سمت جنوب تغییر می‌کند.

به خاطر شرایط آب و هوایی بهترین فصل‌های سفر به جنوب کشور، فصل‌های پاییز و زمستان هستند. بخشی از دیدنی‌های چابهار در ادامه مطلب آورده شده و با اطلاع از دیدنی‌های بندرعباس و گشت‌وگذار میان آن‌ها، فرصت ساختن خاطرات نو با حس و حالی دلگرم‌کننده فراهم می‌شود که همیشه سوگلی تعریف خاطرات سفر خواهند بود. با ما در راهنمای سفر به بندرعباس و سفر به چابهار همراه باشید.

سفر به چابهار

در جنوب شرق ایران و در گوشه خاوری کرانه‌های دریای عمان شهر چابهار قرار گرفته است. مثل هزار دیدنی ناشناخته دیگر در سرزمینمان، دیدنی‌های چابهار نیز در دنیا بی‌نظیرند. بندر چابهار اولین و آخرین بندر اقیانوسی ایران است و در سفر به چابهار در هر گوشه و کنار شهر، جاذبه‌ای بکر و دیدنی برای گشت‌وگذار دارد. در گذشته‌های نه‌چندان دور، چابهار به دلیل اجناس ارزان، مقصدی برای خرید بود اما با شناخته شدن طبیعت دل‌انگیز و جاذبه‌های گردشگری چابهار، حالا تبدیل به مقصدی برای طبیعتگردان و سفردوستان شده است.

مکان‌های دیدنی چابهار

شهر چابهار در فصل‌های پاییز و زمستان آن‌قدر زیباست که هرساله پذیرای مسافران زیادی از داخل کشور و حتی از دیگر شهرهای جهان است. از جاذبه‌های طبیعی چابهار کوه‌های مریخی هستند که در سراسر منطقه چشم‌ها را خیره می‌کنند و با عبور از جاده چابهار به سمت بندر گواتر، زیبایی بی‌حدوحصر کوه‌های مینیاتوری کنار دریای نیلگون خلیج‌فارس، چشم‌اندازی را پدید آورنده که نه در کلام و در نوشتار نمی‌گنجد.

گل‌افشان پدیده‌ای خارق‌العاده و یکی از جاذبه‌های طبیعی چابهار است که طی آن، از درون زمین به بیرون گل پرتاب می‌شود. تالاب لیپار با ۱۴ کیلومتر مساحت معروف به تالاب صورتی در مسیر ساحلی چابهار و گواتر، سرزمین امنی برای پرندگان مهاجر است. درختان انجیر معابد، منطقه حفاظت‌ شده گاندو، مکانی برای نگهداری و محل زندگی تمساح‌های پوزه‌کوتاه و گوزن‌های کوهی نیز از دیگر جاذبه‌های دیدنی بندر چابهار برای گردشگران هستند. جنگل حرا در بندر گواتر با پوششی از بوته‌ها و درختچه‌ها میان آب‌های روان منظره‌ای زیبا دارد و به‌عنوان یکی از جاذبه‌های دیدنی چابهار نباید گشت‌وگذار در آن را از دست داد.

مسجد جامع تیس از دیدنی‌های تاریخی در بندر چابهار است که با تقلید از مساجد هند و پاکستان ساخته‌ شده و در کنار آن روستای تاریخی تیس، باغ ملی تیس، مسجد طوبی، قلعه پرتغالی‌ها، محوطه باستانی گواتر، قلعه پیروز گت، محوطه باستانی دمب کوه، حسینه آل رسول و آرامگاه سیدغلام رسول نیز از دیگر جاذبه‌های گردشگری چابهار است که تاریخی شنیدنی دارند.

بندرعباس؛ شهر لنج‌ها

از قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین بنادر تجاری ایران‌ شهر بندرعباس است که از قدیم‌الایام موردتوجه و اهمیت بوده است. سابقه هزار ساله لنج سازی در ساحل خلیج‌فارس تجارتی پراهمیت در بندرعباس است. جاذبه‌های گردشگری بندرعباس در کنار آب‌های نیلگون خلیج‌فارس زیبایی بی‌حدوحصری را پدید آورده که گشت‌وگذار میان آن‌ها دل‌نشین و دلرباست.

مکان‌های دیدنی بندرعباس

بندرعباس از بندرهای پرطرفدار و محبوب در جنوب کشور است و به خاطر شرایط مطلوب آب‌وهوایی در فصل‌های سرد یکی از مقاصد سفر در پاییز و زمستان است.

از جاذبه‌های طبیعی بندرعباس، می‌توان به آب گرم گنو اشاره کرد که خاصیت درمانی نیز دارد و در هر چهارفصل سال قابل‌استفاده است. معبد هندوها در بندرعباس جزو اماکن تاریخی و از جاهای دیدنی بندرعباس است که به بت گورون یا خانه گبران با نمایی چشمگیر و جذاب معروف است. حمام گله‌داری که وقف حاج شیخ احمد گله‌داری، از تاجران برجسته و قدیم در بندرعباس بوده، در محله اوزیها- یکی از محله‌های قدیمی بندرعباس- قرار گرفته و هم‌اکنون به‌عنوان موزه مردم‌شناسی بندرعباس از آن بازدید می‌شود.

عمارت کلاه‌فرنگی از تجارتخانه‌های قدیمی بندرعباس است که در دوران حکومت صفویان ساخته‌شده و نامش برگرفته از کلاهی است که درگذشته‌ها فرنگی‌ها بر سر می‌گذاشتند. عمارت کلاه‌ فرنگی از دیدنی‌های تاریخی بندرعباس و از زیباترین اماکن تاریخی این شهر است.

در سفر به بندرعباس بازدید از قلعه فین از قلعه‌های اسرارآمیز بر روی تپه‌ای در شهر فین نزدیک به بندرعباس قرار دارد و امروزه به‌عنوان یکی از جاذبه‌های گردشگری بندرعباس به ثبت رسیده است؛ گنبد سرخ بندرعباس، غار نمکی خرسین، پارک غدیر بندرعباس، مسجد ناصری، مسجد جامع دلگشا، موزه مردم‌شناسی خلیج‌فارس و موزه آب که از دیگر جاذبه‌های گردشگری بندرعباس در استان هرمزگان هستند را می‌توان در فهرست گشت‌وگذار در بندرعباس و بازدید از آن‌ها در برنامه سفر به بندرعباس گنجاند.

منبع:ایسنا

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *