تنگه ارغوان

تنگه ارغوان یکی از پدیده‎های زیبا و منحصربه ‎فرد زمین‎شناسی در نزدیکی شهر ایلام است که در مسیر تنگه‎ای به نام «قوچعلی» قرار دارد. دلیل نام‎گذاری این عارضه طبیعی، وجود درختچه‎های ارغوان در امتداد رودخانه است.

تنگه ارغوان که در قدیم به «گاوز» معروف بود، امروزه با نام ارغوان، یکی از مقصدهای تفریحی برای گردشگران و همین‎طور اهالی ایلام به شمار می‎آید.

این تنگه محل مناسبی برای رشد انواع گونههای گیاهی مقاوم در برابر سرما از جمله بلوط، زالزالک و کیکم است. به واسطه وجود همین پوشش گیاهی‎ست که در محدوده این تنگه و ییلاقهای آن، با رونق زنبورداری، عسل مرغوبی تولید می‎شود.

ارتفاع درختچه‎های موجود در تنگه گاهی به دوازده متر هم می‎رسد. در ماه‎های فروردین و اردیبهشت، دره یکدست رنگ ارغوانی به خود می‎گبرد و چشم‎انداز بدیعی را پیش چشم بازدیدکنندگان به نمایش می‎گذارد. با این‎که شهرستان ایلام زادگاه اصلی گیاه ارغوان به شمار می‎آید. اما علاوه بر این گیاه، جنگلهای انبوه بلوط هم در این منطقه به چشم می‎خورند.

رودخانه و چندین چشمه از دیگر جاذبه های این دره است می توانید در مسیر گشت و گذار و طبیعت گردی ساعاتی را در کنار این چشمه ها استراحت کنید.

درختچه‎های ارغوان به طور معمول در کنار رودخانه‎های سیلابی سیلابی که خاک سبک دارند، می‎رویند. این درختچه‎ها از طریق بذری که درون غلافی جای گرفته‎اند تکثیر می‎شوند و پس از یک‎سال شروع به گل دادن می‎کنند. هنگامی که دمای روز به بیش از ۱۵ درجه برسد،غنچه ها کم کم شروع به باز شدن می کنند.طول عمر شکوفه ها حدود دو هفته خواهد بود.

منبع خبر:ایران ویزیت

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *