همراه با باغ موزه «هفت تنان» به دنیای سنگیها در شیراز بروید
وقتی نزدیک به هزار کیلومتر از پایتخت به سمت شهر شعر و شاعری میروی، در حین گذر از پس کوچهها و خیابانهایش چشمانت به بناهای تاریخی میافتد که آدمی را به دل تاریخ میبرد.
طبق روال همیشه که به یک جای جدیدی میرویم و دنبال جاهای جذاب آن هستیم، این بار هم از این امر نمی توان به سادگی عبور کرد و دنبال آنها نبود.
از دیدنیهای این عمارت تالاری است که سقف آن بر دو ستون بزرگ یکپارچه استوار شده و در طاقچههای بالایی آن، پنج مجلس روی گچ نقاشی شده و از شاهکارهای نقاشی دوران زندیه محسوب میشود. این مجموعه در سالهای ۱۳۳۶ و ۱۳۳۷ شمسی توسط نقاش و هنرمند محمد باقرجهان میری تعمیر و تجدید شد. این پنج مجلس به ترتیب عبارتند از: درویشی با تبرزین و کشکول، نقش موسی در حال شبانی، منظرهٔ شیخ صنعان و دختر ترسا، نقش ابراهیم، و نقش درویش جوان. سنگهای موجود در این موزه متعلق به سدههای سوم تا یازدهم هجری قمری است که با انواع خطوط کوفی، ثلث، نستعلیق دیوانی، توقیع، تعلیق- نسخ و… به طرز زیبایی تزیین شده است.
حوض بزرگی هم در وسط عمارت اصلی به چشم میخورد که در گذشته از آب رکنآباد پر میشده است. باغ تکیه هفتتنان در انتهای بلوار هفت تنان، روبروی خیابان چهل مقام قرار دارد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.