تحقق بخشی از هدف “شیراز هوشمند” تا ۱۴۰۰
رئیس کمیسیون هوشمندسازی و فناوری اطلاعات شورای اسلامی شهر شیراز با بیان اینکه ۴۱ پروژه اولویتدار هوشمندسازی در شیراز مراحل اجرایی را طی میکند، وعده داد که بخش قابل قابل توجهی از این پروژهها برای دستیابی به شیراز هوشمند تا اردیبهشت ۱۴۰۰ به بار خواهد نشست.
لیلا دودمان با تاکید بر اینکه تغییر رویکردهای سنتی و هوشمندسازی برای مدیران شهری بسیار دشوار است، گفت: این مسئله، توسعه خدمات مبتنی بر فناوری اطلاعات را زماندارتر میکند؛ از سوی دیگر در زمینههای سختافزاری به دلیل تحریمها با کمبودهایی مواجه هستیم که روند هوشمندسازی را با موانعی روبهرو ساخته است.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی شورای شهر شیراز، دودمان، فناوری اطلاعات را از مهمترین ابزارهای استراتژیک در مدیریت سیستمهای خرد و کلان برشمرد و گفت: پیشبینی وضعیت آینده، بهبود کارایی و پاسخگویی به مردم از دیگر خدمات هوشمندسازی است.
دودمان رشد شهرنشینی و صنعت را در کلانشهرها باعث بروز مشکلاتی برای شهروندان دانست و افزود: در این راستا، توجه به مولفههای هوشمندسازی باید از اولویتهای مدیران شهری باشد؛ در همین زمینه شهرداری به واسطه ارتباط مستقیم با شهروندان لاجرم باید به سمت توسعه شاخصههایی حرکت کند که خدمات بهتری با اتکا به هوشمندسازی و فناوری اطلاعات به مردم ارائه میدهد.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز افزود: با وجود همه مشکلات موجود، کاهش آلودگیهای محیطزیستی، هزینه زمان انجام کار و سفرهای درونشهری، شفافسازی، اعتمادسازی، قدرت پاسخگویی، کاهش شایان توجه در هزینههای عملیاتی، افزایش مشارکت عمومی و ایجاد حس مسوولیت از طریق نظرسنجی مردمی، این کمیسیون را برای دستیابی به ارائه خدمات و افزایش کیفیت زندگی شهروندان یاری میکند.
به گفته دودمان، هوشمندسازی تنها استفاده از ابزار نیست و تزریق هوشمندسازی در یک بخش ما را به هدف نهایی نمیرساند؛ بلکه این فرایند، یک کل سیستماتیک است که ابعاد گوناگونی را دربر میگیرد.
رئیس کمیسیون هوشمندسازی و فناوری اطلاعات شورای اسلامی شهر شیراز ضمن تشریح اهداف این کمیسیون، بیان کرد: سیاستگذاری و تسهیلگری برای توسعه شهر هوشمند از طریق شناسایی وضعیت شهر و امکانات و وضعیت موجود، ایجاد رویکرد یکپارچه و راهبردی، تلاش برای ارتقای کیفیت زندگی شهروندان، افزایش عناصر و ذی نفعان شهری و ایجاد و توسعه رویکرد شهروندمدارانه از جمله رویکردهایی است که بهمنظور ارتقای خدمترسانی به شهروندان مد نظر است.
وی با اشاره به ضرورت برنامهریزی واقعبینانه، تخصیص بودجه و ایجاد تعامل با حوزههای مختلف هوشمندسازی و شناسایی و اولویتبندی پروژهها در شهرداری شیراز، گفت: در بودجه سال ۹۸-۹۹ شورای شهر شیراز، ۴۱ پروژه در زمره طرحهای اولویتدار تعریف شده است که ۲۹ طرح در نیم سال اول سال ۹۹ و ۱۲ پروژه هم در نیمه دوم سال به بهرهبرداری میرسد.
دودمان ادامه داد: از ۴۱ طرح اولویتدار ۳۷درصد پروژهها مربوط به شهروند هوشمند، ۱۰ درصد مربوط به ایجاد زیرساخت هوشمند، ۳۱ درصد مربوط به حمل و نقل و ترافیک هوشمند، ۲۰ درصد مربوط به حکمروایی هوشمند و ۲ درصد مربوط به محیط زیست هوشمند است.
وی عنوان کرد: کمیسیون پایش مستمر اجرای پروژههای اولویتدار تا امروز ایجاد تعامل با دیگر ارگانهای خدماترسان و شناسایی چالشها، همچنین تسهیلگری برای رفع آنها را در دستور کار قرار داده است که حاصل آن، رونمایی از ۳۴ درصد طرحها تا بهمن ۱۳۹۹ و ۵۶ درصد دیگر معادل ۳۷ پروژه در روزی موسوم به “شیراز هوشمند” در هفته شیراز سال ۱۴۰۰ خواهد بود.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به اقدامات صورتگرفته در کمیسیون هوشمندسازی، گفت: تاکنون ۲۴ جلسه با ۳۹ مصوبه در سال ۱۳۹۸ و ۲۵ جلسه در سال ۹۹ با ۶۹ مصوبه برگزار شده؛ افزون بر این بیش از ۲۰ بازدید نیز درراستای نظارت بر چگونگی اجرای طرحها انجام شده است.
رئیس کمیسیون هوشمندسازی و فناوری اطلاعات شورای اسلامی شهر شیراز در ادامه به توسعه وایفای شهری در مناطق مختلف اشاره کرد و اظهار داشت: هماکنون وایفای شهری در باغ جهاننما برای استفاده گردشگران بهصورت رایگان فراهم است و تا پایان سال جاری بیشتر حوزههای گردشگری را از این امکان منتفع خواهیم کرد.
دودمان در بخش دیگری از سخنان خود به انجام ۱۵۰ کیلومتر فیبر نوری از سوی شرکت ایرانسل خبر داد و افزود: برای تکمیل پروژه نیاز است ۶ کیلومتر فیبر نوری در کمربندی شیراز کشیده شود که وزارت راه و شهرسازی اجازه ورود به کمربندی را نمیدهد؛ با این حال، مسیرهای دیگری برای دور زدن کمربندی پیشبینی شده است؛ همچنین ارزیابیهای مالی برای اجرای ۱۵۰ کیلومتر دیگر فیبر نوری با شرکت شاتل، صورت گرفت و به دلیل مشکلات موجود مقرر شد این طرح را نیز ایرانسل انجام دهد که تاکنون ۲۵ کیلومتر آن مشخص شده است.
رئیس کمیسیون هوشمندسازی و فناوری اطلاعات شورای اسلامی شهر شیراز دیگر اقدامات این کمیسیون را نیز برشمرد و بیان کرد: همچنین سیستم بیم (BIM) که برای طراحی ساختمان و استفاده از مصالح استاندارد و ارزیابی طول عمر ساختمانها به کار خواهد رفت، مدلسازی شده و شرح خدمات آن در حال آمادهسازی است که بهزودی برای عقد قرارداد آماده میشود.
او در تشریح وضعیت سیستم بیم (BIM) نیز گفت: در جلسه با کارشناسان متوجه شدیم استاندارد نبودن مصالح ساختمانی بیش از کنترل هزینههای طراحی و افزایش عمر ساختمانها اهمیت دارد؛ بر این اساس، ابتدا باید زیرساختی برای استانداردسازی فراهم میکردیم که طی جلسهای که به تازگی برای استفاده از نرمافزار بیم در شهرداری شیراز برگزار شده، استانداردسازی پروژههای ساختمانی براساس شاخصهای اداره استاندارد مقرر شد تا بتوان برای استفاده از نرمافزارهای موجود، مدلسازی اطلاعات ساختمان را مبتنی بر افزایش عمر آن انجام دهیم که در این صورت، انقلاب عظیمی را در حوزه ساختمانسازی روی خواهد داد.
این عضو شورای شهر شیراز، با بیان اینکه طرح کیف پول شهروندی نیز برای مناقصه آماده شده است، به هوشمندسازی میدان میوه وترهبار با نصب دوربین، انجام مناقصه برای ایجاد پلتفرم شهروندی، آغاز به کار پروژه ایجاد سامانه PMIS اشاره و ابراز امیدواری کرد که بتوان طرحهای یادشده را تا بهمنماه امسال رونمایی کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به تکمیل ساختمان دیتاسنتر تا بهمنماه سال جاری اشاره و اضافه کرد: با این اتفاقا، فاوا به ساختمان دیتاسنتر منتقل میشود و ساختمان قدیمی هم با هدف توسعه اقتصاد هوشمند در اختیار کسب و کارهای نوپا قرار میگیرد؛ البته شهرداری شیراز در حوزه حمایت از کسبوکارهای هوشمند تعلل کرده است؛ چراکه قرار بود این لایحه طی دو هفته به شورا ارائه شود؛ اما با گذشت دو ماه پیگیریها بینتیجه بوده است.
دودمان خاطرنشان کرد: همچنان در انتظار اعلام کمیته تطبیق شهرداری شیراز هستیم؛ اما شهردار شیراز در آخرین جلسه با کمیسیون هوشمندسازی عنوان کرده است که طرح را مستقیماً امضا خواهد کرد.
او درباره تجهیز ساختمان دیتاسنتر نیز گفت: پیش از افزایش قیمت ارز، هزینه تجهیز ساختمان ۳۰ میلیارد تومان براورد شده بود؛ اما امروز با احتساب قیمت دلار ۲۰۰ میلیارد تومان هزینه دارد؛ در این راستا برای تکمیلسازی این ساختمان در جلسهای که هفته گذشته با حضور شهردار شیراز، مقرر شد بخشی از پروژه را تکمیل کنیم و در صورت لزوم از ظرفیت سرمایهگذاران نیز استفاده شود.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز همچنین با اشاره به اهمیت هوشمندسازی در شناسایی مناطق پر خطر از لحاظ شیوع کرونا، گفت: شناسایی، آموزش و خدماترسانی به مناطق مختلف شهر شیراز بر اساس سامانه علوم پزشکی صورت میگیرد به همین دلیل هم تاکنون برخی مناطق شیراز چندین نویت و برخی تنها یک نوبت ضدعفونی شدهاند.
رئیس کمیسیون هوشمندسازی و فناوری اطلاعات شورای اسلامی شهر شیراز در ادامه سخنان خود، کاهش چشمگیر استفاده از کاغذ در شهرداری و سازمانهای تابعه را از مهمترین اهداف این کمیسیون برشمرد و توضیح داد: توسعه سازمان فاوا و اجرای سیستم کار الکترونیک در شهرداری تا حدی در این راستا موفق بوده است و به نظر میرسد کاهش مراجعه مردم در زمان شیوع کرونا فرصت مناسبی برای توسعه هوشمندسازی بهشمار میرود.
وی در همین زمینه ادامه داد: بر این اساس، طی مدت اخیر، در دو پروژه حذف کاغذ و شهروندسپاری پیشرفت شایان توجهی صورت گرفته است؛ گرچه معتقدیم اگر میتوانستیم حوزه شهرسازی در تمام مناطق خدمات ۸ یا ۱۶ گانه ساخت از مرحله درخواست پروانه ساختمان تا پایان کار را بهصورت کامل هوشمندسازی کنیم، به دستاورد بزرگی میرسیدیم؛ اما در حال حاضر مراحل ثبت درخواست پروانه و پایان کار در منطقه ۱ شهرداری شیراز کاملا الکترونیکی انجام میشود و امیدواریم همین دو مرحله دستکم تا پایان سال در تمامی مناطق ۱۱ گانه شهرداری بدون حضور مردم انجام شود.
دودمان با بیان اینکه نظارت مردم و رسانهها بر میزان پیشرفت طرحهای هوشمندسازی با استفاده از سیستم فراور امکان پذیر است، گفت: هوشمندسازی فرایندی زمانبر است؛ اما در حال پیگیری تمام مطالبات مردمی در این زمینه هستیم و درحال حاضر شهروندان و اصحاب رسانه میتوانند با مراجعه به سامانه Amar.shiraz.ir از میزان پیشرفت طرحها آگاه شوند.
وی درباره هوشمندسازی حمل و نقل عمومی شیراز هم بیان کرد: اجرای طرح BMS برای خدماترسانی به مردم اهمیت دارد؛ اما معاونت حمل و نقل شهرداری شیراز تاکنون موفق به حل مشکلات موجود نشده است؛ در فاز نخست پیمانکار کامل پروژه را انجام نداد و برای ورود به فاز دوم هم معضلاتی اساسی وجود دارد که امیدواریم با ورود بازرسی شهرداری بتوان سریعتر به نتیجه رسید.
رئیس کمیسیون هوشمندسازی و فناوری اطلاعات شورای اسلامی شهر شیراز با تاکید بر اهمیت ایجاد نقشهراه برای توسعه فعالیتهای زیرساختی در حوزه هوشمندسازی، گفت: برنامه راهبردی شیراز هوشمند با همکاری معاونت برنامهریزی شهرداری شیراز در دست تهیه است و شرح خدمات آن آماده شده که به ایجاد نقشه راه آینده میانجامد.
منبع:ایسنا
مرتبط:
نگاهی بر تاریخچه “بازار وکیل” شیراز
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.