تبریز ،پاک ترین شهر ایران

تبریز، پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی در سال ۲۰۱۸، از سوی سازمان ملل به عنوان پاک‌ترین و توسعه‌یافته‌ترین شهر ایران یاد شده است.

به گزارش ایمنا، تبریزی‌ها همیشه حساسیت خاصی نسبت به مهمان داشته‌اند. حساسیتی که همیشه باعث شده برای اینکه به بهترین شکل ممکن جلوی مهمانان‌شان ظاهر شوند، هرگونه زحمتی را تحمل کرده‌اند تا ذهنیت مهمان نسبت به میزبان و خانه‌اش، در عالی‌ترین درجه قرار بگیرد.
شاید همین حساسیت هم باعث شده که تبریزی‌ها در برابر مهمانانی که از دیگر شهرها می‌آیند، به‌طور یک‌دل و منسجمی گوشه گوشه شهرشان را از نازیبایی‌ها و هرآنچه که می‌تواند چشم مهمانان را بیازارد، پاک کنند و ذهنیتی پاک و بی‌آلایش از خود و شهرشان در ذهن و چشم مهمانان به یادگار بگذارند.
مسئولان این شهر نیز همیشه در برقراری اصل پاکی در شهر، هم‌پای مردم قد خم کرده‌اند که نتیجه‌اش یک صفت زیبا برای تبریز و تبریزی‌ها شده است: پاک‌ترین شهر ایران! این عنوان توسط سازمان ملل در مجله الکترونیکی این سازمان چاپ شده که در آن تبریز را علاوه بر مدرن‌ترین و توسعه‌یافته‌ترین شهر ایران، پاک‌ترین شهر این کشور نیز نام برده‌اند.
این بدان معناست که قد خم کردن وقت و بی وقت ۱۸۰۰پاکبان به ثمر رسیده است. این یعنی تصمیم واحد مسئولان و شهروندان تبریز مبنی بر پاکیزه نگه‌داشتن دیارشان جامه عمل پوشیده است. یعنی دیگر باز کردن شیشه ماشین و انداختن زباله به کف خیابان در این شهر وقاحت پیدا کرده است. یعنی برداشتن زباله یک شهروند بی توجه دیگر از زمین، معمول شده است و …
حالا همه‌جا تمیز و آماده است؛ مثل خانه‌ای که صاحبخانه همه‌چیز را سر جای خود چیده است، آب و جارو کرده، چایی را روی اجاق گذاشته و در انتظار مهمانان نشسته است. حالا دقیقا زمانی است که مهمانانی از سراسر دنیا به تبریز بیایند تا از زیبایی‌های تاریخ و معماری و فرهنگ بر پیکره پاک یک شهر لذت ببرند. الان درست زمانی است که باید همه بدانند پاک‌ترین شهر ایران به عنوان «پایتخت گردشگری جهان اسلام» نیز انتخاب شده است.
اما برای به دست آوردن عنوان پایتخت گردشگری ملل اسلامی، بی‌شک علاوه بر پاکیزگی و نظافت شهر، دلایل محکم‌تری نیز لازم بود. برترین آن ویژگی‌ها را می‌توان مشخصات فرهنگی شمرد که زمینه به دست آوردن توفیقاتی در حوزه شهری بوده است.
اینکه تبریز توسعه‌یافته‌ترین و در عین حال مدرن‌ترین شهر ایران نیز عنوان می‌شود، یعنی غیر از تاریخ غنی آن که می‌توان در هرمحله یک یا چند خانه تاریخی دید، در عصر معاصر نیز برای رقابت و البته توسعه پایدار، اقدامات بزرگ و ماندگاری توسط شهروندان و مسئولان انجام گرفته است.
پاکیزگی در کنار توسعه و مدرنیته معنا می‌یابد یا توسعه در کنار پاکیزگی؟ در هر صورت این صفات دست به دست هم داده‌اند تا تبریز از وجوه مختلف برای پذیرایی از مهمانان و مسافران خود آماده باشد. شهری با در و دیوارهای آراسته، درختان ریشه‌دار در سال‌های دور، نشانه‌های بسیار از زندگی مدرن و انسان‌هایی آمیخته با فرهنگ مهمان‌نوازی، باعث شده‌اند تابستان امسال به عنوان ورودی و مقدمه تبریز ۲۰۱۸ تلقی شود و مسافران زیادی برای اثبات شنیده‌های خود درباره زیبایی‌های تبریز به این دیار عزم سفر کنند.
اما شاید خالی از لطف نباشد که ویژگی‌های تبریز را که در سال‌های مختلف به عنوان بهترین شهر ایران معرفی کرده بودند، آشنا شویم؛ ساختمان‌های مدرن و زیبایی فراوان، خطوط هواپیمایی پیشرفته، طبیعت زیبا و بکر، غذا های لذیذ، مساجد زیبا، ابنیه‌های تاریخی و… معیارهایی بودند که قرار بود بهترین شهر ایران بر اساس آن‌ها انتخاب شود و تبریز خوشبختانه در صدر آن لیست قرار گرفت.
همچنین در تحقیقات سازمان ملل، تبریز به عنوان بهداشتی‌ترین شهر ایران انتخاب شده بود و چنین صفتی در کنار پایتخت جهانی فرش، بیش از پیش از رشد و توسعه همه‌جانبه تبریز خبر می‌دهد.
اما شاید بیش‌ترین بخشی که بتوان در آن از این صفات و ویژگی‌های نیکوی تبریز استفاده کرد، همان حوزه گردشگری باشد. شهری تاریخی، مدرن و توسعه یافته، در کنار مردمانی که می‌توانند سرمه‌ چشم از غبار کفش مهمان بکنند، باید هم مهم‌ترین مقصد گردشگران کشورهای اسلامی باشد.
منبع:ایمنا
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *